[ VIDEO ] DESTINATII DE VIS : Piramidele dispărute din Caral

Civilizația s-a născut doar în șase regiuni ale lumii: Egipt, Mesopotamia, India, China, Peru și America Centrală. În fiecare din aceste zone, oamenii au evoluat de la mici comunități și au construit orașe cu mii de oameni. De ce au ales acești oameni să-și abandoneze modul de viață și să înființeze o societate mai complexă?

Filmul documentar Piramidele dispărute din Caral încearcă să găsească motivele care au stat la baza mișcării sociale studiind mai multe civilizații dispărute. Unii cercetători spun că acest lucru a fost posibil datorită dezvoltării comerțului, alții spun că dezvoltarea sistemelor de irigații a stat la baza dezvoltării societății. Alții, mai puțini totuși, consideră că mișcarea a fost determinată de extratereștri.

Însă, încet, oamenii de știință au ajuns la un consens: dezvoltarea societății a fost posibilă datorită războiului. Teoria spune că doar frica de război i-ar fi putut motiva pe oameni să formeze societăți complexe. Pentru a dovedi teoria, a fost nevoie de descoperiri arheologice însemnate. Una din cele mai importante descoperiri au fost piramidele de la Caral și unul dintre primele orașe din lume.

Cu o suprafață de peste 60 de hectare, situl arheologic de la Caral conține orașul străvechi Caral din Peru, cu o vechime de 4.600 de ani. Se pare că este cel mai vechi oraș din America de Sud, datând din aceeași perioadă cu piramidele din Egipt.

Un film realizat de BBC.

Vizionare online film documentar subtitrat Piramidele pierdute din Caral



Viziteaza si :
http://puppik.blogspot.com
http://forever19-forever19.blogspot.com
http://forever19blog.blogspot.com
http://caniche-poodles.blogspot.com

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .