joi

SĂ TE POŢI MÂNDRI CU PROGRESUL TĂU…


SĂ TE POŢI MÂNDRI CU PROGRESUL TĂU…

Dorinţa mea prin LOVE AFFAIR  este să vin cu materiale şi idei care să ne încurajeze, inspire şi motiveze pentru a trăi zi de zi preţuind acest miracol de a fi şi pentru a ne bucura mai mult, mai des de viaţă. Acestea nu fac minuni, dar ştiu că ajută, şi m-aş bucura dacă ai simţit şi tu acelaşi lucru în viaţa ta.
Nu am ştiut exact cum să mă exprim... pentru ca tu să înţelegi cât mai bine ce ai de făcut. Dar mai muncesc şi azi, şi sunt încrezătoare că voi găsi cea mai potrivită cale pentru a-ţi arăta ce vreau să spun. 

Apoi mi-am dat seama că suntem diferiţi, trecem prin încercări diferite. Şi aici am găsit o fisură a gândirii pozitive. Mecanismele psihologice sunt aceleaşi la fiecare dintre noi, însă realitatea este diferită pentru fiecare. Şi e foarte greu în cuvinte puţine să spui ce-i mai potrivit pentru situaţia fiecăruia.
Unii dintre noi trecem prin provocări majore care ne cutremură din temelii. Alţii dintre noi suntem în dilemă, nu ştim care direcţie ne e mai potrivită, iar alţii ştim ce vrem, încotro ne îndreptăm doar că din diverse motive când vine vorba de fapte încă nu suntem foarte hotărâţi. Realitatea pentru fiecare dintre noi este alta, ceea ce ne dorim este diferit.
De aceea pentru a putea să îţi fie de folos articolul pe care îl pregătesc atât de intens, pentru că simt că e un subiect pe cât de crucial pentru bună-starea noastră interioară pe atât de delicat, vreau să înţelegi că atunci când vorbesc de vise, dorinţe, speranţe acestea pot părea mărunte... precum a găsi puterea de a zâmbi, de a continua atunci când sufletul îţi este sfâşiat de prea multă suferinţă... sau pot fi vise îndrăzneţe, ce par prea frumoase pentru a putea vreodată deveni realitate. 

Nu asta contează... Cel mai mult contează să găseşti calea de a merge mai departe din punctul în care te afli tu. Orice pas, cât de mic ar fi el, care duce la o evoluţie este din punctul meu o mare reuşită. Un şir de astfel de paşi e ceea ce ne transformă viaţa. Poate o fac mai suportabilă sau, de ce nu, o adevărată celebrare a şansei de a experimenta ce înseamă să fii viu. 

Aşadar foloseşte-te inteligent de forţa inspiraţiei, a motivaţiei. Adaptează-o la situaţia în care te afli şi pune în practică astfel încât să te poţi mândri cu progresul tău.

marți

Esenţa care face diferenţa

Într-unul din articolele publicate pe Lecţii din viaţă, Adela afirmă: "dincolo de tot ceea ce se vede se află esenţa care face diferenţa."


 
Nu doar că sună bine, ci e ceva la care merită să ne gândim. Dar cum putem ajunge la acea esenţă care face adevărata diferenţă, la acel ceva din noi care ne defineşte, dar care nu ne e deloc la îndemână, pe care nu-l putem percepe prin cele 5 simţuri ale noastre, pe care nu-l putem analiza?
Când a publicat Adela articolul m-am tot gândit la acest subiect, la ceea ce aş putea să îţi împărtăşesc şi să te ajute în a avea o zi mai bună, dar nu mi-a venit nicio idee inspirată. Mi-am pus unele întrebări poate, poate voi descoperi ceva important:
  • Cum putem conştientiza existenţa acestei esenţe şi de ce am face-o?
  • Prin ce "lupă" ar trebui să ne uităm pentru a ajunge la ea?
  • Cum am putea-o defini, ce cuvinte am putea să folosim pentru a o descrie?
  • Cum anume ne poate fi de folos?
  • Cum se manifestă ea?
  •  
Nu am ajuns la nicio concluzie. Sunt însă convinsă că există o esenţă în fiecare dintre noi. Ceva care ne face unici şi puternici. Dacă putem să acceptăm acest fapt în ciuda lipsei de dovezi şi argumente raţionale, miracolul vieţii ni se va dezvălui cu totul altfel în fiecare nouă zi.
Am dat peste clip online. E filmarea unei grădini pe perioada martie-iunie, 4 luni condensate în câteva minute. Privindu-l am observat multele schimbări ce pot fi percepute cu simţurile noastre.
Dincolo de ele însă, se află "mama Natură", cea responsabilă de rezultatele pe care noi le vedem. În spatele ierbii care înverzeşte, a florilor care zâmbesc soarelui, a norilor care se perindă pe cer, a copacilor legănaţi de vânt, se află acea esenţă care face viaţa posibilă. Acea esenţă creatoare, acea esenţă plină de forţă. Ea este responsabilă pentru ceea ce noi putem apoi percepe prin simţurile noastre.

 
Nu ştiu dacă vom găsi vreodată acea "lupă" magică cu ajutorul căreia să putem vedea esenţa care face diferenţa şi modul în care lucrează în viaţa noastră. Ştiu însă că, şi fără ajutorul acestei lupe, noi putem deveni conştienţi de acea extraordinară şi minunată forţă ce se află în spatele cortinelor. Nu trebuie decât să ne deschidem mintea şi inima pentru a-i permite să creeze cel mai minunat spectacol posibil pe scena vieţii noastre.
"În interiorul meu sălăşluieşte ceva minunat, ceva puternic, ceva care mă defineşte, ceva care îmi dă forţă creatoare. Chiar dacă nu e ceva ce poate fi direct observat şi descris în cuvinte, simt că se află acolo. Pe măsură ce devin mai conştient de prezenţa şi lucrarea acestei esenţe, pe măsură ce îmi îndrept spre ea dragostea şi recunoştinţa, fac loc în viaţa mea pentru lucruri fantastice."

luni

O VIAŢĂ LA ÎNTÂMPLARE, O VIAŢĂ PLANIFICATĂ, SAU…?


Iată o întrebare pentru tine: până la urmă oare cum e mai bine să îţi trăieşti viaţa: la întâmplare sau să trăieşti o viaţă planificată?
Trăind la întâmplare nu faci altceva decât să fii mereu pe fază pentru a-i răspunde vieţii, să-i parezi în ultimul moment loviturile şi să te mulţumeşti cu ceea ce îţi pică, fără să ai habar de câte altele te-ai mai putea bucura.
O viaţă planificată aduce beneficiile ei, dar e încordată, tensionată. Ajungi să faci tot ce poţi pentru a controla incontrolabilul astfel încât cumva, cumva să-l faci să se supună planului tău, că de nu, pari a fi un om slab.
Osho spunea că noi avem tendinţa de a găsi 2 căi, de obicei extremele şi cel mai adesea uităm de alte posibilităţi, de calea de mijloc. Dar cum ar fi o viaţă de mijloc, nici lăsată la voia întâmplării, nici planificată? 

O viaţă… INSPIRATĂ!

Cum ar fi o astfel de viaţă, ce ar fi diferit faţă de celelalte 2 variante, şi cum o astfel de alegere ne-ar face zilele mai bune? Cum ar fi să trăieşti o viaţă ce-ţi vine ca o mănuşă, o viaţă în care universul conspiră în favoarea ta
E oare ceva cu care fie ai fost binecuvântat la naştere, fie nu? E ceva ce depinde de tine?
Cum găseşti acea cale cu mai multe împliniri şi mai puţin stres, acea cale în care viaţa este o joacă, în care lucrurile se întâmplă cu mai multă uşurinţă?
Răspunsurile pe care eu le-am aflat implică dezvoltare interioară, ele implică curaj, ele implică să fii curios să descoperi de ce te afli aici, dar şi să te laşi cu încredere ghidat când încă nu îţi e clar.  Să ştii că, la fel cum amprenta ta este unică, şi viaţa ta este unică, şi contribuţia ta este unică, indiferent cât e de mică sau mare.

 
Tu ai avut parte de clipe inspirate, de clipe în care ai simţit care e misiunea ta de atunci, din acel moment, ai simţit imbolduri pe care nu ţi le-ai putut explica dar, urmându-le, te-au condus pe drumul tău? Cum e să ai parte de aşa ceva în viaţă? Cum să faci să ai cât mai des parte de aşa ceva în viaţă?
Pentru a face ca lucruri minunate să se întâmple trebuie să ne cunoaştem, dar şi să ne lăsăm şlefuiţi pentru a putea oferi lumii ceea ce ne e menit să oferim.

Arta de a face dragoste

Va invit pe acest teritoriu sensibil, dar important pentru orice traire care tine de
dragoste. Este o invitatie sa meditezi la viata voastra si la actele voastre
sexuale. Articolul de fata se adreseaza femeilor moderne, fara idei preconcepute,
care isi pun intrebari si care se straduiesc ca viata lor afectiva sa fie
armonioasa, implinita.

Barbatii viseaza femei frumoase, iar femeile, barbati buni. Si, ca sa condimentez
putin, barbatul se bucura, femeia se foloseste!

Viata sexuala constituie in mod constant o preocupare pentru un cuplu. Este
importanta deoarece ea inseamna un barometru al vietii si starii de sanatate a
cuplului. In ceea ce priveste femeia, pe primul plan sta relatia sa cu propria
sexualitate.

In primul rind, trebuie sa stii ca reusita unei relatii sexuale nu depinde numai de
performantele si talentul partenerului tau, ci si de tine ca femeie. Apoi, chiar
daca esti frumoasa, asta nu inseamna totul intr-o relatie sexuala. Frumusetea
exterioara poate sa fie rece si distanta, iar femeia care este in stare sa-si
pastreze partenerul si sa se faca in permanenta dorita de acesta, are secrete mai
subtile decit frumusetea fizica.

De obicei, intr-o relatie sexuala barbatul este "partea activa", ceea ce nu este
indicat. Acest rol trebuie jucat pe rind, in egala masura, de cei doi parteneri.
Arta iubirii este o descoperire reciproca, desfasurata in deplina incredere, ce va
contribui la crearea si consolidarea fericirii cuplului.

Majoritatea barbatilor au orgasm de fiecare data cind fac sex. Femeile nu sint atit
de norocoase. Unele dintre ele au parte de unul sau mai multe orgasme de fiecare
data cind fac dragoste, altele sint fericite sa ajunga doar pe aproape si nu de
putine ori sint lipsite de aceasta placere. Multe femei nu au avut niciodata orgasm.
Lucru daunator atit fizic, cit si psihic. Din tratate de specialitate, aflam ca
placerea sexului se masoara in numarul si intensitatea orgasmelor traite.

Pentru lipsa orgasmului nu este corect sa dati vina numai pe partener ? sa nu se
inteleaga ca acesta nu ar avea nici o vina ? pentru ca si voi, ca direct
participante la actul sexual, aveti o mare parte de vina deoarece nu va cunoasteti
indeajuns de bine propriul corp.

In esenta, un act sexual este considerat reusit daca partenerii implicati au
capacitatea sa parcurga o stare de bine, sunt satisfacuti de modul in care se
manifesta si simt, unul pe celalalt. Atunci cand vorbim despre satisfactia femeii
vorbim in special de starea de orgasm. Cand aceasta are loc, viata sexuala a femeii
pare a fi in ordine. Am intalnit preocuparea pentru absenta orgasmului la primele
acte sexuale. Orgasmul se invata, se construieste in timp daca viata sexuala este
constanta atat ca periodicitate cat si ca partener.

Exista niste exercitii simple pe care le puteti practica si care vor imbunatatii
spectaculos frecventa si intensitatea orgasmelor voastre. Chiar daca nu ati avut
niciodata orgasm sau sinteti printre acele femei fericite ce au orgasm, aproape sau
chiar de fiecare daca cind faceti sex, aceste exercitii sint binevenite, deoarece
ele va vor asigura:
  o capacitate sporita de stimulare sexuala
   un apetit sexual sporit
  o mai mare receptivitate la senzatiile sexuale
  o crestere a increderii in sine
  o circulatie sanguina imbunatatita
  o refacere rapida dupa oboseala
  o tehnica prin care sa-i oferiti partenerului senzatii de neuitat 



Secretul acestor exercitii consta in antrenarea si intarirea muschilor pelvieni. Nu
trebuie decit sa incordati si apoi sa relaxati muschii cu pricina. Exercitiile au
darul nu numai de a imbunatatii activitatea sexuala, ci si sanatatea, prin
corectarea urmarilor survenite in urma nasterilor si micsorarea riscului unor
probleme genitale.

duminică

TE POTI RIDICA DEASUPRA REALITATII

Curajul este puterea de a face fata dificultatilor. Vine din rezervele mintii tale care sunt mult mai puternice decat oricare dintre circumstantele exterioare.
Atunci cand realizezi ca esti mai mare decat problemele tale, castigi curajul necesar pentru a depasi orice.
Obstacolele tale iti vor parea mai mari sau mai mici in functie de cat de mare sau mic esti tu.
Curajul este capacitatea de a confrunta ceea ce poate fi imaginat. Iti da abilitatea de a te ridica deasupra realitatii.
Tu esti mai important decat oricare din problemele tale.

vineri

Trecutul şi viitorul nu există...

Se spune că nu putem merge înainte, privind tot timpul în oglinda retrovizoare. Are însă şi oglinda rolul său minunat pe cărarea prezentului. În ea ni se oglindesc relaţiile, comportamentele trecute, reacţiile şi toate experienţele petrecute de-a lungul vieţii. Oglinda, cu toate cele ce ni le prezintă, poate fi un bun instrument de vindecare şi conştientizare a modului în care am perceput viaţa până acum. 

Nu-i nimic rău să priveşti în trecut. Important este să nu rămâi agăţat acolo, lăsând că suferinţele trecutului să-ţi influenţeze sau să-ţi creeze din nou suferinţe în prezent.
Este poate momentul să-ţi înţelegi trecutul. Să-ţi iei înţelepciunea din tot ceea ce-ai trăit şi experimentat de-a lungul timpului şi să înţelegi ce impact au avut acele experienţe asupra omului care eşti astăzi sau asupra înţelepciunii pe care ai căpătat-o până astăzi. 

În momentul în care conştientizăm că fiecare experienţă trăită şi-a avut rolul său perfect potrivit în viaţa noastră, atunci ne putem elibera de greşelile şi de durerile sub care ne-am astupat sufletul şi inimă. Când înţelegem că fiecare persoană ce ne-a ajuns în cale ne-a fost un mesager minunat, prin intermediul căruia Dumnezeu a vrut să ne transmită un mesaj despre Noi Înşine, atunci ne vom putea elibera de poverile şi de vinovăţiile pe care le-am proiectat pe umerii acelor persoane. Atunci vom putea să îi privim cu iubire şi blândeţe, înţelegând că au fost nişte suflete ce s-au pus la dispoziţia noastră, pentru a ne oferi înţelepciunea ce numai prin conjunctura respectivă am fi putut să ne-o preluăm, chiar dacă poate atunci nu am fost pregătiţi să recunoaştem acest lucru. 

Când vom înţelege că trecutul a fost perfect, exact aşa cum a fost, iar fiecare experienţă şi fiecare om ne-a fost un mesager al Divinităţii, atunci ne vom putea deschide spre posibilitatea de a face pace cu trecutul. De a ne elibera de suferinţele şi de durerile adunate de-a lungul vremii. De a ne umple inima cu iubire şi infinită lumină, cerându-ne iertare şi oferind la rândul nostru iertare celor pe care i-am prejudecat sau judecat în necunoştiinţă de cauză. Atunci ne vom elibera de sub jugul trecutului, renunţând în a mai fi proprii prizonieri ai inconştienţei noastre. În acel moment putem elibera trecutul şi putem reveni în prezent cu mai multă seninătate, încredere şi bucurie, ştiind că totul în lume se petrece după o Ordine Divină şi că suntem în fiecare moment protejaţi şi ghidaţi divin de Graţia Lui Dumnezeu.
În acelaşi timp, ne vom elibera de toate aşteptările şi ataşamentele pe care le punem asupra unui viitor inexistent, înţelegând că tot ce avem este doar Acum. Iar fiecare moment de Acum este întotdeauna perfect exact aşa cum este. El ne ghidează din cea mai mare uşurinţă spre toate experienţele pe care noi trebuie să le trăim pentru a ne reaminti Cine Suntem cu Adevărat.
Cu cât eliberăm mai rapid viitorul, cu atât mai repede îl primim şi îl recunoaştem pe Dumnezeu în noi, auzindu-i chemarea şi ascultându-i ghidarea.
Trecutul şi viitorul nu există. Tot ce ai este doar ACUM. Trăind prezent în Acum, de la nivelul inimii, lăsând mintea şi limitările sale deoparte, vei simţi o mai mare conexiune cu Divinitatea, cu Ceea Ce Eşti Tu cu Adevărat. Doar de atât ai nevoie. Din momentul în care te recunoşti în Divinitate, în liniştea şi în prezenţa de dincolo de gând şi de proiecţii, atunci te contopeşti cu Tot Ceea Ce Există. Atunci îţi recapeţi cea mai mare claritate. Atunci începi să accesezi cea mai înaltă înţelepciune. Atunci totul începe să capete sens. Viaţa ta se va transforma în totalitate, iar eu vei descoperi Adevărata Bucurie, care este total opusă a ceea ce consideri acum că te-ar putea face fericit.

Respiră profund, revino în centrul inimii tale şi fă linişte.

 

Alege să binecuvântezi fiecare experienţă a trecutului, pentru că ţi-a oferit şansa de a fi Acum, Aici şi de auzi ceea ce auzi Acum, Aici. Dacă o experienţă din trecutul tău ar fi fost în vreun fel diferită, acest moment de Acum şi de Aici nu ar fi existat în modul în care există. Şi nu e oare minunat să fii aici, primind şi citind informaţia pe care tocmai o citeşti acum? Nu o trata superficial, pentru că implicit această experienţă de acum nu a apărut întâmplător în viaţa ta. E din nou vocea lui Dumnezeu, prin care doreşte să-ţi transmită un mesaj. În funcţie de cât de pregătit eşti să-i primeşti mesajul, atât de bine şi de profund îţi vei prelua înţelepciunea.
Eliberează viitorul şi fă pace cu orice experienţă ar putea să-ţi ajungă în cale de acum înainte, ştiind că orice experienţă ar fi, ea te va ghida spre Cel mai Mare Bine.

Şi cufundă-te în linişte, simţind prezenţa divină în Toţi şi în Toate.

Oferă-ţi Darul Prezentului şi bucură-te de Toată Înţelepciunea ce ţi se poate arăta prin acest minunat dar al prezentului.

Pune-ţi mâna în dreptul inimii, închide ochii şi respiră profund, rămânând acolo pentru câteva minute.

Vei vedea că Viaţa va arăta diferit după ce vei deschide ochii!
Pace şi Lumina,
Tania Tiţă
~ autor spiritual
http://facebook.com/Tania.Tita.Page

joi

SĂMÂNŢA


Din momentul în care am conştientizat că am venit pe acest pământ am înţeles că nimic nu e permanent, că totul se schimbă, totul se transformă. Avem în noi această sămânţă care ştie care e rolul ei pe acest pământ, acela de a germina şi de a înflori în sufletul nostru.
Când te-ai născut, o sămânţă de origine divină a fost plantată în tine, urmând ca tu s-o îngrijeşti cu dragoste şi atenţie pentru ca aceasta să înflorească în toată splendoarea ei.
Te îndemn să arunci o privire spre interior şi să verifici ce mai face sămânţa ta… Dacă a dat roade, dacă a înflorit, dacă şi-a îndeplinit menirea sau dacă s-a uscat prea devreme. Poate ai aruncat-o fără să-ţi dai seama pe un tărâm neroditor, în deşertul slăbiciunii sau pe stâncile ascuţite ale suferinţei.
Indiferent ce s-a întâmplat până acum cu ea, prin faptul că trăieşti înseamnă că ea încă mai este vie şi nu aşteaptă decât un pământ fertil pentru a da roade. Fii blând cu ea, nu e decât o sămânţă care vrea sa-şi îndeplinească rolul, dar nu orice sămânţă… e o parte din tine.
Chiar dacă pare ciudat, fiecare e grădinarul sufletului său. Depinde numai de tine ce anume cultivi în grădina ta, dacă îţi protejezi florile de dăunători şi paraziţi sau le laşi în paragină.
Am văzut iarbă răsărind prin crăpătura de beton, am văzut maci crescuţi pe tronsonul de cale ferată printre pietre şi am văzut flori de colţ care au crescut pe stânci pe vârf de munte. De ce nu ar putea şi sămânţa ta să iasă la lumină?
Oricâte greşeli ai făcut, oricât de mult simţi că ai pierdut legătura cu sursa divinului din tine, încă mai este o şansă. Permite-i să iasă la lumină, să înflorească ca orice floare şi lase în urma ei fructe pentru ca şi alţii să se bucure de venirea ei pe această lume.
Nu trebuie decât să o plantezi pe pământul fertil al iubirii şi s-o uzi des cu apă vie. Cerul îi va oferi căldura de care are nevoie, iar mama pământ susţinerea pentru a reuşi. Ce mai aştepţi? Toate resursele de care ai nevoie îţi sunt puse la dispoziţie, nu trebuie decât să-i acorzi atenţie.
Acum mă retrag, dragul meu suflet, te las să-ţi faci curăţenie în grădină şi s-o transformi într-un paradis interior. Ai grijă de cea mai preţioasă sămânţă care ţi s-a dat: Viaţa. Alege cele mai frumoase şi mai parfumate flori pentru această grădină şi nu uita nicio clipă că dacă le vei neglija ele se vor stinge fără a lăsa nimic în urma lor. Fii bun cu ele, fii bun cu tine! 



Adela Moldovan

miercuri

DE CE TE ASCUNZI?


Da, TU , cel ce citesti , tu te ascunzi. Noi toţi ne ascundem uneori sau mai tot timpul.
Te-ai gândit vreodată cât din viaţă ţi-o petreci ascuns după un paravan? Poate de frică, poate de ruşine, poate din prea multă precauţie sau poate din ignoranţă. Cine ştie. Ne ascundem de noi, ne ascundem de ceilalţi, ne ascundem de viaţă. De multe ori ieşim de după paravan doar când ne convine sau când împrejurările ne forţează. Şi ne mai mirăm că ne bucurăm aşa de puţin în viaţă. 

Acordă-ţi câteva minute pentru a afla: cât de des te ascunzi, când te ascunzi de regulă, de ce o faci şi cum ar arăta viaţa ta dacă ai sta mai puţin pitit şi ai participa mai mult la acţiunea vieţii tale.
Ştiu că se mai întâmplă uneori să simţi că viaţa nu e prea darnică cu tine, dar te-ai întrebat vreodată:
  • Oare nu cumva în fiecare moment avem mai multe opţiuni decât conştientizăm noi?
  • Oare noi nu cumva aşteptăm doar acele oportuităţi care să nu ne scoată din zona noastră de confort, pentru care să fim perfect pregătiţi şi să nu trebuiască să ne asumăm niciun risc?
  • Oare nu cumva ne e groază să vizităm teritorii noi pentru că nu ştim ce ne poate aştepta?
  • Oare nu cumva nu facem ceea ce am putea face pentru că nu vedem răsplata imediată?

Dar te-ai întrebat vreodată: oportunităţile te ocolesc sau tu ocoleşti oportunităţile?

E o întrebare simplă, dar nu o trata superficial. Ia gândeşte-te ce ai mai putea face azi, săptămâna viitoare, ceva ce nu ai mai încercat până acum de teamă, din nesiguranţă, din comoditate sau poate că până acum nu ai văzut acea alternativă?
O ştim cu toţii, nu toate oportunităţile dau peste noi. Trebuie să le căutăm, trebuie să le generăm. Dar pentru aceasta trebuie să ieşim din ascunzătoare, din ce e cunoscut şi confortabil pentru noi, să  învăţăm să ne punem cât mai des întrebări precum:
  • “Ce pot face acum?”
  • “Ce alte variante am?”
  • “Ce aş vrea să fac, dar mi-e teamă?”

marți

Preţuieşte darurile primite


Mi-am amintit de pilda talanţilor în ziua în care îmi căutam talentul. Nu e greu de observat asemănarea fonetică talant-talent.
Nimeni n-a venit pe această lume fără un "talant" anume, dar câţi dintre noi suntem conştienţi de el? Nu mai ştim dacă-l mai avem sau nu, pentru că l-am îngropat bine de tot, iar mulţi dintre noi nici nu mai ştiu unde şi de ce l-au îngropat. Însă n-avem nicio scuză...
La naştere, fiecare copil vine înzestrat cu un dar. După ce începe să crească, lumea îi prezintă darurile ei ispititoare care sunt toate materiale şi-l face să creadă că darul lui n-are valoare comparativ cu ce îi poate ea oferi. Omul se leapădă uşor de talantul lui pentru că unii i-au spus ca n-au nevoie de el şi uită că nu întâmplător i s-a dat lui acel talant.
Oare asta să fie toată povestea? Aşa de scurtă şi aşa de tristă?
Nu ai venit pe lumea asta ca să faci după cum ţi se dictează, ai venit să creezi, să o recreezi. Tu deţii libertatea asupra propriei tale fiinţe, nimeni nu-ţi poate lua talantul decât dacă tu permiţi acest lucru.
Şi atunci de ce să-l îngropi? În această pildă, observăm că stăpânul îi cere socoteală celui care, spre deosebire de ceilalţi, nu s-a obosit să-şi înmulţească talantul.
Un talent nu ţi se dă ca să-l păstrezi închis în cutia cu amintiri, talentul ţi se dă ca să-l fructifici, să-i găseşti utilitatea în viaţa ta şi a altora. Și ce dacă alţii nu cred în el? Oare ei trebuie să creadă? Ei nu ştiu ce se ascunde în tine, tu eşti singurul care ştie acest lucru.
Dacă nu mai ştii care e talentul tău, aminteşte-ţi de copilăria ta...Ce joc îţi făcea cea mai multă plăcere şi cum te punea în valoare acel joc? Când suntem copii, totul e mai proaspăt în noi, iar limitările societăţii n-au apucat încă să ne atingă.
Adevărata împlinire în această viaţă vine atunci când ai reuşit să dai tot ce era mai valoros din tine şi să creezi o valoare şi mai mare.


<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/x3aGlKYlEiY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Fiecare are rolul lui, nimeni nu are un talent identic. Suntem cu toţii muzicieni cu instrumente cu roluri diferite, care cântă Armonia într-o singură Orchestră cu un singur Dirijor. Și oare cum sună o partitură dacă unul din instrumente nu funcţionează sau a ruginit? Acel instrument poate fi chiar al tău... racordează-l şi repune-te pe portativ.
Dacă crezi că ceilalţi au vina lor pentru propriile instrumente care nu funcţionează, fii tu cel care cântă cel mai bine şi ceilalţi vor cânta după tine. Tu eşti cel mai bun în partitura ta, nu un simplu spectator la Concertul universului.
Bucură-te şi foloseşte-te de ceea ce ţi s-a dat, nu tânji după ceea ce nu ai, în caz contrar vei pierde şi puţinul pe care-l mai ai: "Căci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-are şi ce are i se va lua."
Înmulţeşte-ţi fiecare virtute, fiecare talent, altfel se vor stinge precum o specie pe cale de dispariţie. Dacă l-ai îngropat, sapă! Redescoperă-l, dă jos noroiul de pe talantul tău, şlefuieşte-l şi va străluci în toată splendoarea sa. Nu e niciodată prea târziu să-ţi înmulţeşti talantul de la Dumnezeu, nu uita că vei fi întrebat ce-ai făcut cu el...
Articol scris de Adela Haru

luni

Judecata fotbalistului

Un fotbalist a fost chemat în instanţă ca şi martor. Era unul dintre acei jucători care nu ies în evidenţă, recunoscut pentru extraordinara sa modestie.
Cu mare jenă s-a îndreptat spre boxa martorilor, a jurat să spună adevărul, tot adevărul şi numai adevărul, după care a început să răspundă la întrebările preliminarii...

"Eşti jucător de fotbal?"
"Da, domnule, sunt."
"Eşti talentat?" Fotbalistul s-a oprit pentru moment, şi a privit stingher prin sală. În cele din urmă, şi-a luat inima în dinţi şi a răspuns.
"Sunt un foarte bun fotbalist, probabil printre cei mai buni din ţară."
Toţi cei prezenţi în sală au izbucnit în râs.
După proces, antrenorul l-a chemat pe fotbalist la el, spunându-i că a fost foarte surprins de lăudăroşenie lui.
"Ce puteam eu să fac, domnule antrenor?", a răspuns trist jucătorul. "Eram sub jurământ."
Fiecare dintre noi simţim în adâncul nostru că avem ceva minunat în noi, că suntem unici şi deosebiţi. Oare cum ar arăta viaţa noastră dacă am avea şi curajul să recunoaştem acest lucru şi să ne asumăm responsabilitatea pentru valorificarea a ceea ce suntem cu adevărat?

duminică

Pentru potenţialul ce e în tine...


Van Gogh  a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri. 
În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus : "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane". 

Beethoven  a fost considerat de către profesorii săi "fără nici o şansă ca şi compozitor". Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd. 
Albert Einstein  nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate - nu? 
Michael Jordan şi Bob Cousy  au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: "Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit." 
Un expert spunea despre Vince Lombardi că: "Posedă cunoştinţe despre fotbal minime şi o totală lipsă de motivaţie." 

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/WNIPqafd4As" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

În 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker , "Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ".   Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum cine are habar cine e Emmeline Snively? 
Winston Churchill  a rămas repetent când era pe clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim ministru. El a scris mai târziu: "Never give in, never give in, never, never, never, never - in nothing, great or small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up."   
Sigmund Freud  a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie. 
Charles Darwin  a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: "Nu-ţi pasă de nimic în afară de prins câini şi şobolani." În biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă." Cu siguranţă, a evoluat. 
Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că "e prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi." 

Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imagina ţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască Disney Land-ul. De altfel, propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni. 
La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adâng şi şi-a zis "În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu". După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul activităţii. 
Charlie Chaplin  a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens. 

Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer. 
Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violocenlişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?" Domnul Casals i-a răspuns: "Pentru că încă cred că fac progrese ." 
 Altfel nu vei ştii niciodată de ceea ce eşti cu adevărat în stare, nu-i aşa ?

sâmbătă

Regula celor 3 secunde

Cea mai importanta regula din toate cate vei invata, este ca n-ai voie sa EZITI mai mult de 3 secunde. Chiar daca in acel moment nu iti vine nimic in minte pentru a initia o discutie cu o fata, indiferent ce-ai face, nu incalca regula celor 3 secunde! Actioneaza in limita acestor 3 secunde, chiar daca n-ai idee cum vei continua; fii convins ca iti va remarca spontaneitatea, si din acel moment, te va privi intr-un mod favorabil. Daca insa, eziti, astepti, si intr-un final te hotaresti sa te apropii de ea, pleci de pe o pozitie dezavantajoasa tie. 


Daca tu tocmai ajuns in preajma ei, actionezi in limita celor 3 secunde, ea SIGUR iti va sesiza spontaneitatea, pentru ca va remarca cat de rapid ai actionat imediat dupa apropierea de ea; fii convins ca ea a notat momentul in care ai aparut in zona ei, chiar daca nu era atenta la asta, chiar daca era ocupata cu altceva, pentru ca tu ai reprezentat prin apropierea ta, o schimbare (o miscare) in imediata ei vecinatate, statica. In varianta in care tu erai acolo si ea a aparut, este acelasi lucru - va remarca spontaneitatea ta daca actionezi in limita celor 3 secunde. Sa presupunem insa ca ea nu te observa cand apari, sau tu pur si simplu apari de nicaieri sau ea apare de nicaieri, daca actionezi in limita celor 3 secunde, rezultatul este acelasi; in caz contrar, cand in sfarsit te va observa, in ea se va putea declansa alarma: oare de cat timp erai acolo fara sa spui nimic?; nu cumva o urmaresti? - "piei satana!".

Dar respectarea regulii celor 3 secunde, iti este favorabila tie, pentru moralul tau: daca in limita celor 3 secunde i te adresezi, nu vei avea timp sa observi unele aspecte sau sa prinzi franturi de discutii care te-ar putea inhiba, care te-ar putea face sa renunti a te adresa ei, e posibil sa o surprinzi privindu-te si sa crezi ca te-a si cantarit si te-a catalogat intr-un mod defavorabil tie, facandu-te sa-ti pierzi curajul.

Prima impresie este foarte importanta si aceasta impresie pe care tu o vei lasa este ca esti un tip spontan si cu incredere in el, o persoana puternica, care impresioneaza intr-un mod placut. Acest fapt iti va crea o platforma sanatoasa, stabila, de pe care sa te lansezi intr-o conversatie cu ea.

Regula celor 3 secunde nu este aplicabila 100%, pentru ca este posibil ca odata aparut, s-o observi dar sa fii retinut de o persoana sau de o actiune, pentru a te putea apropia de ea. Regula celor 3 secunde se aplica din momentul in care ai observat-o, si ai posibilitatea de a te apropia de ea. Dar daca aceste conditii sunt indeplinite, atunci chiar ca nu mai este timp de gandire: "ma vazut, nu m-a vazut, o fi bine sa ma apropii acum de ea,....?" timpul trece, asa ca da-i bice!

Concluzie:
- Cea mai defavorabila parte a neaplicarii regulii celor 3 secunde, este ca fata sa te vada in timp ce tu eziti sa te apropii de ea.

- Poti folosi cele 3 secunde , observand in timp ce te apropii de ea, un element de imbracaminte mai deosebit, eventual o carte pe care o tine in mana, sau sa surprinzi cateva vorbe dintr-o discutie de-a ei, si astfel vei avea un subiect cu care sa poti ataca.

joi

Am ales cu inima

Te urmez pentru ca nu am nimic mai drag pe lume
Dacaa mereu ma vei iubi va ramane neinfricata
Esti soarele ce niciodata nu apune.



Si esti tu cea care te asemeni cu un cer senin
Cand imi spui despre orice nor strabate
Sufletul tau mangaiat de-o adiere lin,
E mana mea ce nu-ti va lasa mainile nemangaiate.

Cu inima am decis sa-ti spun
Sa te am ca prietena e prea putin
Dupa zambetul si chipul tau am devenit nebun
Incat sunt hotarat impreuna sa traim.


Am vazut prezentul, viitorul l-am citit
Si oriunde vom pasi, vreau sa creaca flori,
Pe afectiune si iubire legatura ne-am cladit
De vom avea mai multe vieti, le vom traii la fel de mii de ori.

Fara tine n-am nimic, dar langa tine am tot
De-mi doresc in orice zi trupul sa-ti inghete
Sa fiu cel ce te-ncalzeste, sa te aprinzi ca focul
Maini de flacari sa te arda simturile sa-I rasfete.

Aduci ceva special in zilele neinseninate
Cand sunt trist imi aduci liniste pe buze
Bucuria de-a traii, cu tine are rezultate
Dovezile ca ma iubesti, mai multe ca-n pomul cu frunze.

Tot in jus e efemer doar dragostea eternal
Fugi cu inima departe poart-o langa a ta,
Noaptea aseaz-o pe a ta perna
Sunt sigur, soapta ta o  va desfata!

Buna dimineata , prieten virtual...





Prietenia, fie şi virtuală, aduce în inimile noastre o atingere caldă şi plină de emoţia binecuvântată că exişti, că poate, cuiva îi lipseşti, dar mai ales.....că poate cuiva îi eşti necesar, doar prin gândul curat transmis în zori cu un tag de " Bună dimineaţa" sau cu un comment de "noapte bună".......Nimic in plus, nimic in minus, nu mai e nimic de adaugat.Buna dimineata , prieten virtual. Te invit la cafea.




Friendship, even virtual touch our hearts bring warm and blessed emotion that exist that may one lacks, especially someone ..... maybe you need them, just by pure thought passed at dawn with a tag of "Good morning" or a comment of "good night" ....... Nothing more, nothing less, there's nothing adaugat.Buna morning, virtual ownership. 're In vit coffee.

CINE SUNT EU ?


Lin-chi ţinea o prelegere într-o dimineaţă, şi cineva a întrebat dintr-o dată: "Cine sunt eu?". Lin-chi a coborât în sală şi s-a dus la omul respectiv. Toată sala a încremenit. Nimeni nu înţelegea ce făcea, de ce nu răspunse de pe estradă. Lin-chi s-a oprit în faţa celui care întrebase şi l-a privit în ochi un timp, după care a spus: "Nu mă întreba pe mine. Intră în tine şi descoperă cine întreabă. Închide ochii. Nu întreba Cine sunt eu?. Intră în tine şi descoperă cine e cel din interior care pune întrebarea asta. Uită de mine. Găseşte sursa întrebării. Intră adânc în tine!".
Se spune că omul a închis ochii, a rămas liniştit şi apoi, dintr-o dată, s-a luminat. A deschis ochii, a râs, i-a atins lui Lin-chi picioarele şi a spus: "Tu mi-ai răspuns. Am pus multora întrebarea asta, şi am primit multe răspunsuri, insă nici unul nu s-a dovedit cel adevărat. Tu ai fost singurul care mi-ai răspuns".
Poate să răspundă cineva la întrebarea ta "Cine sunt eu?". În situaţia de mai sus, cu mii de ochi aţintiţi asupra lui şi într-o linişte mormântală, omul acela a închis ochii şi, dintr-o dată, a devenit conştient de esenţa sa tainică.
Acest lucru trebuie descoperit, iar conştientizarea este metoda de a descoperi această esenţă tainică. Cu cât eşti mai inconştient, cu atât eşti mai departe de tine însuţi. Cu cât eşti mai conştient, cu atât te apropii mai mult de tine.

Jessie Ware - Wildest Moments

http://www.youtube.com/v/bMJkddvJ4L4?version=3&autohide=1&autoplay=1&autohide=1&feature=share&showinfo=1&attribution_tag=_soIU4xpo8zBRKfBmTYQ6Q

Zi frumoasă, suflet jucăuș să ai!



Dar în această, la-nceput absolut minunată peripeţie, încep să apară, rând pe rând şi tot mai des, reguli de aşa da şi aşa nu, pedepse pentru îndrăzneţele explorări nereuşite, modele de cum ar fi mai bine, taxări pentru că vezi doamne eşti diferită de toate celelalte şi bineînţeles, responabilităţi şi reţete pentru buna şi confortabila supravieţuire.
Povestea noastră nu se-ncheie aici. Toate acestea au determinat ridicarea unor ziduri de apărare. Dacă te uiţi de aproape vei vedea că ele sunt construite din frici, ură, resentimente, vinovăţie, ruşine, neîncredere. Ceea ce părea o lume plină de culoare, taman bună pentru explorare, acum pare mai degrabă a fi o mare ameninţare. Iar nemărginirea-i de la început este îngrădită de multele ziduri aşa zise protectoare.
Încet şi sigur, cu fiecare zi ce trece, bila uită de menirea ei... de ceea ce poate să facă... că doar nu mai e în acea lume minunată. Aşadar iat-o după o vreme... ce mai bosumflare... ce mai apăsare!

Dar de-ar şti ea adevărul adevărat, că nu lumea s-a schimbat, ci doar s-a sufocat de prea multele şi prea înaltele ziduri pentru propria siguranţă ridicate...
Dacă e isteaţă, curajoasă şi hotărâtă le-ar putea spulbera pe toate cu o dinamită. Dar, şi de ar lua-o mai încetişor, şi s-ar ocupa de fiecare zid în parte, tot ar redescoperi bucuria... energia...culoarea...nemărginirea!
Te-ai prins, nu-i aşa? Nu e o poveste despre o bilă oarecare, este povestea sufletului tău şi al meu, iar zidurile sunt opera noastră. Mai mult nu mai are sens să o lungim. Fiecare dintre noi ştim în adâncul fiinţei noastre ce avem de făcut. Ne trebuie doar să ne acordăm permisiunea de a o face!
Relaxează-te! Savurează cu toată fiinţa ta aceste momente. Lasă-le să te încarce cu energia şi motivaţia de care ai atât de multă nevoie.

marți

Mergând pe drumul vieţii tale...





Mesajul meu pentru tine este să nu te dai aşa uşor bătut pentru că indiferent pe ce drum ai pornit, el are o destinaţie. Dacă tu îţi doreşti să ajungi la o anumită destinaţie, o vei face pentru că depinde numai de tine.
Iar dacă încă te întrebi dacă ai ales corect drumul sau destinaţia, adu-ţi aminte că indiferent ce decizie ai luat, e cea mai bună decizie la momentul respectiv pentru tine. Şi numai tu ştii ce e mai bine pentru tine, nimeni altcineva. Chiar dacă ulterior ţi se pare că finalul n-a fost unul fericit aşa cum se termină basmele, tu ai avut ceva important de aflat din acea experienţă.
Şi crede, basmele sau poveştile cu zâne nu există decât pentru cei care nu cred în ele. Astfel, chiar dacă poate n-ai observat, multe „zâne bune” au fost alături de tine în drumul tău, au apărut sub formă de oameni sau încurajări atunci când aveai mare nevoie să o iei de la capăt.
Dacă finalul poveştii tale nu este unul fericit înseamnă că ea nu s-a termint încă…Tu eşti personajul principal, eşti un erou în această poveste pe care tu însuţi o scrii. Şi da, un erou are voie să greşească, face parte din proces, pentru că povestea ar părea plictisitoare sau lipsită de sens cu un personaj care le ştie pe toate şi care nu mai are nimic de învăţat.
Aşa că îngăduie-ţi să greşeşti, îngăduie-ţi să accepţi că ai greşit şi să conştientizezi ce ai învăţat din greşeli. Atunci vei fi mai îngăduitor şi cu ceilalţi care greşesc, aşa cum este un părinte atunci când copilul său a făcut o poznă. Nu uita că şi cei din jurul tău îşi scriu propriile lor poveşti care se intersectează din când în când cu a ta. 

În final, îţi doresc o călătorie ca-n poveşti, plină de aventura cunoaşterii şi de bucuria regăsirii de sine. Dar nu uita că ai libertatea de a alege: ori repeţi un scenariu deja scris, ori scrii tu scenariul poveştii tale. Îţi doresc ca finalul poveştii să fie unul de genul: „Şi a trăit mai înţelept până la sfârşitul vieţii…” 

Adela Moldovan @ LifeinBalance.ro

LOVE SONGS !

Exceptional !! Practic gasiti orice mare solist si cam orice melodie va doriti !
CLICK , pe numele dorit : va dura un minut , dar merita !
Vreti si mai multi?
Sa-i asteptam sa se nasca...

La fiecare solist sunt cca 60 de melodii !

1) Elvis Presley
2) Roy Orbison 3) Beatles 4) Abba 5) Bee Gees 6) Michael Jackson 7) John Lennon 8) Celine Dion 9) Frank Sinatra 10) Creedence Clearwater Revival 11) Julio Iglesias 12) Queen 13) Neil Diamond 14) Paul Mccartney 15) Rolling Stones 16) Pink Floyd 17) Bruce Springsteen 18) Elton John 19) U2 20) George Harrison 21) Cliff Richard 22) Tina Turner 23) Bob Marley 24) Andrea Bocelli 25) Dire Straits 26) Barbra Streisand 27) Eagles 28) Madonna 29) Simon & Garfunkel 30) Ac/Dc 31) Bob Dylan 32) Dean Martin 33) Andr? Hazes 34) Tom Jones 35) Eric Clapton 36) John Denver 37) Eros Ramazzotti 38) Deep Purple 39) Led Zeppelin 40) Rod Stewart 41) Status Quo 42) Louis Armstrong 43) Fleetwood Mac 44) Bryan Adams 45) Jimi Hendrix 46) Barry White 47) Nat King Cole 48) Santana 49) Michael Buble 50) Gipsy Kings 51) David Bowie 52) Adriano Celentano 53) Robbie Williams 54) Charles Aznavour 55) Metallica 56) Doors 57) Shakira 58) Beach Boys 59) Cat Stevens 60) Bon Jovi 61) Ub40 62) Joe Cocker 63) Whitney Houston 64) Phil Collins 65) Enrique Iglesias 66) Ricky Martin 67) Ray Charles 68) K3 69) Zz Top 70) Van Morrison 71) Ringo Starr 72) Stevie Wonder 73) Gloria Estefan 74) Supertramp 75) Jethro Tull 76) Black Sabbath 77) Marco Borsato 78) Guns N? Roses 79) Neil Young 80) Chuck Berry 81) Billy Joel 82) Sting 83) Kinks 84) R.e.m. 85) Laura Pausini 86) Genesis 87) Who 88) Monkees 89) Animals 90) Simple Minds 91) Prince 92) Aretha Franklin 93) B.b. King 94) Iron Maiden 95) Pearl Jam 96) Christina Aguilera 97) Alice Cooper 98) Depeche Mode 99) Nirvana

SMILE

SMILE