AZI , 9 MARTIE : 40 de mucenici si 44 de pahare ???


Astazi este ziua din viata oricarui barbat in care trebuie sa se caiasca,

sa faca ceea ce este corect pentru numele lui Dumnezeu, si anume: sa bea.

Ca-n fiecare an, ma voi umple de rusinea de a fi un soi de venetic, un pagan care nu respecta traditia, un damnat care da cu piciorul in icoane. Nu mi-am propus niciodata sa ajung la 44 de pahare (uneori nici n-am inceput, oh, rusine!), dar mi-am propus sa descopar de ce sunt 40 de mucenici dar 44 de pahare? De ce sunt patru pahare in plus? Si pentru cine?

Stiu ca savantii au dezlegat misterele atomului sau ca sfredelesc cu telescoapele lor inaltul ceriului, dar pentru numele lui Dumnezeu, de ce nimeni n-are o explicatie pentru acesta mica inadvertenta?

Ma declar infrant si astept pentru vecie rezolvarea misterului. Poate Indiana Jones, sau cum il chema pe respectivul din Comoara Nationala, Johnny Depp cu Polanski si Dracu' din a Noua Poarta, sa detina cheia acestui terifiant mister. Voi sta pana la adanci batraneti cu ochii pe national geografic si history chanel, doar-doar vor da un documentar senzational din seria misterele bibliei. Presimt un mister fantastic, adica erau 44 de martiri si au murit 40. Ce s-a intamplat cu cei patru? Dan Brown si Pavel Corut stau pe varfuri...Chiar si Dan Diaconescu pare vag interesat. Sa vedem. Raspunsuri, pareri, opinii, aporii?

Posibile raspunsuri:

1. exista o explicatie aiuritoare, demna de toata lauda (premiul special "nice try") cum ca 44 ar fi fost o sarbatoare mai veche (daco-getica, cum altfel) cum ca de astazi si pana la Sf. Gheorghe ar fi exact 44 de zile. Ce legatura au dacii cu Sf. Gheorghe este un alt mister. Ce legatura are Sf Gheorghe cu paharele de vin e alta poveste. Cam ca la Blaga...

2. e cate un pahar pentru fiecare mucenic, deci 40. Apoi se zice o rugaciune de multimire ca ai scapat cu viata, pe care o inchei cu cate un pahar in numele Tataului, al Fiului, al Sfantului Duh si la sfarsit ca sa iasa 44, spui un Amin si mai dai un pahar pe gat!

3. 44 de pahare este limita fizica pana la care rezista ficatul unui bun crestin!



Viziteaza si :
http://puppik.blogspot.com
http://forever19-forever19.blogspot.com
http://forever19blog.blogspot.com
http://caniche-poodles.blogspot.com

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .