Coca Cola si Pepsi schimba reteta din cauza unui colorant considerat cancerigen in California !

Coca Cola si Pepsi schimba reteta din cauza unui colorant considerat cancerigen in California

Cele doua companii trebuie sa modifice modul de producere a colorantului din caramel folosit in bauturi dupa ce statul California a adoptat o lege care prevede ca bauturile care contin un anumit nivel de substante cancerigene trebuie sa fie insotite de un avertisment privind posibilitatea favorizarii aparitiei cancerului, informeaza The Guardian.

Atat Pepsi cat si Coca Cola au anuntat ca modificarea retetelor va fi facuta in toate statele SUA, in timp ce bauturile vandute in California sunt deja produse folosind noua reteta.

Substanta incriminata este 4-metillimidazol, care apare in caramelul folosit pe post de colorant in timpul producerii acestuia, dar si in alte tipuri de alimente.

Coca Cola a anuntat ca, desi nu exista niciun risc pentru consumatori, compania a luat decizia de a modifica reteta pentru a indeplini cererile legale, astfel incat sa nu fie necesara afisarea de avertismente privind cancerul pe sticlele de bauturi racoritoare. Compania a mai precizat ca avertismentul care este impus de lege nu se bazeaza pe nicio dovada stiintifica.

Un reprezentat al Autoritatii pentru Alimente si Medicamente din SUA (Food and Drug Administration) a declarat, totusi, ca o persoana ar trebui sa bea zilnic 1000 de doze de bautura racoritoare pentru a atinge acelasi nivel de substante administrate unor soareci si sobolani in laborator, in urma carora s-a stabilit existenta unei legaturi intre 4-metillimidazol si aparitia unor tipuri de cancer.

Asociatia producatorilor americani de bauturi a anuntat ca statul California a adaugat colorantul pe lista de substante cancerigene fara a avea la baza un studiu stiintific riguros care sa arate ca acesta produce cancer la oameni. Potrivit asociatiei, decizia statului american a fost luata pe baza unui singur studiu de laborator, efectuat pe soareci si sobolani.



sursa : ROL.ro


Viziteaza si :
http://puppik.blogspot.com
http://forever19-forever19.blogspot.com
http://forever19blog.blogspot.com
http://caniche-poodles.blogspot.com

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .