Tu stii ce sa daruiesti persoanei iubite?!

Desi avem impresia ca totul se schimba odata cu trecerea anilor, unele lucruri raman neschimbate sau macar ar trebui luate in seama atunci cand situatiile le reclama. Veti ramane surprinse, dragele mele, sa aflati ca, pe vremuri, a face cadouri era considerata o adevarata arta. Fiecare situatie avea un anume “cod”, nescris, care se lega foarte tare de codul bunelor maniere.

Nu puteai oferi un cadou prea personal unui coleg, sau prea intim unui prieten, etc.

Nu puteai ignora cadoul sotului/iubitului, pe care oricum nu il puteai procura printr-o simpla vizita la Mall. Trebuia sa “scanezi” calitatile lui, genul de barbat caruia i se adresa, pasiunile lui, nevoile etc.

In timp, s-a acreditat idéea, mai mult sau mai putin marturisita, ca, unui barbat i se pot darui putine lucruri: banala cravata, un portofel, evident clasica sticla de “ceva”, sau o carte. Ca nu exista posibilitatea unei evadari din acest cerc inchis si ca, oricum, la urma urmei, nu este important ceea ce daruiesti unui barbat. Oare asa sa stea lucrurile?

Daca le ascultam pe bunicile noastre sau chiar pe mamele noastre vom simti parfumul unei idile de odinioara si, in acelasi timp, vom castiga idei pentru cateva cadouri originale.

Un fular de mohair, o trusa de voiaj care contine perii de cap si haine, pieptene, oglinda, periuta de dinti, un flacon de colonie si un aparat de ras cu toate anexele sale sau un halat de baie din frotir, o servieta de piele, o trusa stilou-pix, sunt tot atatea cadouri pe care o femeie atenta putea sa le ofere iubitului sau.

Existau cadouri pentru pasionatul de turism (colectie de carti de specialitate sau harti turistice), pentru “pescar” – o undita din bambus, un trepied pliant, cizme de pescar, sau pentru pentru sportiv – echipament sportive, o racheta de tenis cu un set de mingi. Ori se putea oferi o pereche de manusi de sofat.

Anul trecut, i-am oferit sotului meu o astfel de pereche de manusi: nu pot descrie bucuria de pe fata lui. Se vedea ca se simte special, ca aceasta idée a depasit asteptarile lui, si ca, in final, celelalte cadouri primite au trecut brusc pe locul doi. O perioada din anul in curs, nu am avut masina dar manusile de sofat s-au aflat permanent in geanta lui.

Intorcandu-ne la cadouri, vom vedea ca se ofereau daruri pentru a asigura confortul partenerului in serile petrecute iarna in casa: o pipa de spuma de mare si/sau de cires, o cutie cilindrica de piele cu incrustatii, pentru tutun, un remi, un album de arta, sau o colectie de discuri cu muzica preferata.

Daca dam repede filele anilor, vom constata ca, desi facem cumparaturile in magazine de firma, in supermarketuri, in mall-uri, in esenta ele sunt absolute aceleasi ca odinioara doar preocuparea noastra pentru ele s-a mai diminuat putin. Si astazi avem alaturi de noi barbati cu pasiuni, “pescari”, sportivi, romantici care iubesc fotoliul de acasa si caldura caminului, sau pasionati de calatorii.

Sa ne uitam in sacosile pe care le-am umplut pentru sarbatorile de iarna si vom vedea ca darurile sunt aceleasi chiar daca timpurile s-au schimbat.

Daruri pentru cei dragi, daruri “serioase”, daruri “glumete”, daruri “de suflet”, daruri “pentru suflet”. Putin cate putin ne-am schimbat cu totii dar, in fond suntem aceeasi romantici ca odinioara.

O sa va dati seama de asta, la primul cadou pe care il veti face omului iubit.

Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .