LIBERTATEA DE A FI !!!

A trecut ceva vreme de cand nu am scris si va marturisesc ca in ultimul timp asta a fost un motiv care mi-a amplificat tc-tac-ul de la tample

Revin astazi cu intentia de a pune in scris pentru voi, pentru noi toti, spre a ne fi de folos, experienta ce am strans-o in timpul cat am fost un pic,,fugita de langa voi ’’ca sa zic asa.

Astazi, vreau sa povestim putin despre libertatea de a fi tu insuti. Un subiect poate prea mult dezbatut sau poate prea putin, insa fara indoiala mult prea important pentru a-l trata superficial.

Nu am sa scriu despre tot ce am citit in carti de-a lungul vremii despre asta.Nu pentru ca nu ar fi util.Din contra este de folos.Insa nu abordarea psihologica a acestui aspect tin eu sa disecam noi azi aici.

As vrea sa vorbim despre asta dincolo de specialistii sau nespecialistii din noi, dincolo de cartile de gen si de modul didactic de a trata subiectul.Altfel spus, vreau sa vorbim despre noi cu sufletele pe masa…

Pana la urma ce presupune libertatea de a fi tu insuti?

Din punctual meu de vedere inseamna in primul rand sa iti dai voie sa te simti bine tu cu tine, cel care esti, asa cum esti.Sa te constientizezi si mai ales sa te asumi.Sa iti permiti sa fii manifestarea propriei tale fiinte.

Facem deseori sugestii noua insine, celor dragi, apropiati sau mai putin apropiati despre cum sa se comporte in diverse situatii, despre cum sa fie si o facem eludand de cele mai multe ori cel mai important element: propria fiinta si nevoile ei, inabusindu-le permanent si eronat crezand sau sperand ca acestea vor sta cuminti in bancuta lor, lasandu-ne sa fim cine ne prefacem ca suntem.

Nimeni nu ar trebui sa inceapa lucrul la slefuirea propriei personalitati pana cand nu stie clar cine este, ce vrea sa lucreze din personalitatea sa si daca aceasta transformare este propria sa vointa, propia necesitate sau ea apartine altora.

Tu esti tu, niciodata ceilalti.Asta este ceea ce ar fi bine sa avem in minte atunci cand frica de a fi incearca sa puna gheara pe noi.

Se cere sa te asculti cu atentie!

De cand nu ai lasat vocea fiintei tale sa iti vorbeasca? De ce ii reduci volumul pana la a o face sa taca? Ea iti vorbeste despre tine. Daca asta nu este suficient de important, atunci ce este important ?

Este necesar sa te asculti pentru a intelege cine esti tu cel adevarat si mai ales ce anume te impiedica sa iti dai voie sa fii si sa te manifesti asa cum esti.

Nu vei putea avea controlul propriei tale vieti decat cand vei fi raspuns sincer la acest gen de intrebari.Din experienta iti spun ca,, gunoiul bagat sub pres’’ este tot gunoi si piatra bagata sub pamant este tot piatra chiar de nu o mai vezi.

Din dorinta deloc gresita de altfel de a reusi in viata, mult prea multi oameni dau o noua interpretare pentru ,,fii tu insuti!’’ si cand zic asta, ma refer la prea multele văluri cu care ne acoperim,la prea multele masti ce ne punem,cate una pt fiecare situatie, persoana, interes etc. Ne ,,teleportam ” propria persoana intr-o suma de alte piei fara sa constientizam sau constientizand dar bagatelizand faptul ca pretul platit este chiar renuntarea la sine, la propria fiinta.

Dragilor, riscul acestei renuntari este sa te intorci intr-o zi catre tine si…sa numai gasesti nimic din fiinta ta pe acolo…

De aceea, cat suntem inca in schema va zic, nu va impuneti sa fiti, in virtutea unei identitati sociale careia sa ii deveniti sclavi.

Reveniti la fiintele voastre autentice si pastrati aceasta autenticitate ca pe ceva de mare pret. Pentru ca asa si este. Dati -va voie sa fiti voi insiva si nu va ucideti fiinta numai pentru a va plia pe ceea ce socialul cere de la voi. Asta este o dihanie ce nu se satura niciodata. De ce sa vrem sa o hranim?

Sistemul asta gaunos nu te va lasa sa te intrebi vre-odata daca esti tu insuti? de ce sa fii? de ce sa nu fii? Tu esti singurul interest sa faci asta.

Nu lasa dara pe nimeni sa iti fure naturalul finite tale. Lasa-te liber sa fii si nu ingradi fiinta din tine.Nimeni si nimic nu merita asta. In plus, odata pierdute toate astea, recuperarea lor este anevoioasa si deseori nereusita.

Ganditi-va ca abdicarea de la propria fiinta, va va transforma cu vremea in cineva artificial. Intr-o esenta diluata.

Vrei sa fii tu insuti sau vrei sa fii o astfel de esenta care mai nimic nu spune,mai nimic nu transmite, nu infioara?

Gandeste-te. Si lasa-te sa fii.

DOAR FII!

Pana la urmatoarea noastra intalnire, iti doresc sa ai parte de o maxima manifestarea a fiintei minunate ce esti si te salut cu…

Sa traieti constient!

Jeni

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .