Secretele dintilor frumosi si sanatosi

Dantura perfecta este foarte rara si, din pacate, nu toata lumea beneficiaza de ea. De aceea ar trebui ca ingrijirea permanenta a dintilor sa fie o prioritate in programul nostrum zilnic.

Dintii sunt organisme vii, cu inervatie proprie si vase sanguine. Partea pe care noi o vedem din lungimea totala a dintelui reprezinta doar o treime, celelalte doua treimi fiind acoperite de gingie. Acest aspect face ca si ingrijirea gingiilor sa reprezinte o actiune cel putin tot atat de importanta ca si cea acordata dintilor.

Igiena gurii a fost dintotdeauna o preocupare importanta a oamenilor. In antichitate, scriitorii faceau referiri la diverse preparate pentru curatirea dintilor.

Papirusul lui Ebers contine diferite formule pentru ape de gura si preparate pentru aplicarea pe dinti cu destinatia curatirii si intaririi acestora.

Cavitatea bucala este o intrare pentru microbii multor boli infectioase asa ca, pastrand dintii curati si gingiile sanatoase, ajutam la reducerea aparitiei cariilor, si modificam semnificativ mirosul neplacut al gurii (si…cine dragele mele si-ar dori o intalnire in care sa-si faca probleme asupra acestui aspect in loc sa se concentreze asupra miscarii urmatoare de seductie?).

Cosmetica si ingrijirea dintilor are un rol igienic-profilactic de prevenire a imbolnavirii organismului si un rol cosmetic pastrand aspectul placut al dintilor si improspatand respiratia.

Lipsa dintilor duce la retragerea buzelor, obrajii capata aspect de fruct uscat iar fizionomia se schimba oferind aspectul unui batran aflat la capatul liniei. De aceea este foarte importanta pastrarea unei danturi sanatoase si, implicit a tineretii si frumusetii.

Pentru asta ar trebui sa urmam cativa pasi care ne ajuta sa avem o dantura frumoasa si care nu sunt greu de urmat reprezintand un standard de viata civilizata.

O sa va amintesc astfel ca, dupa fiecare masa ar trebui sa ne clatim gura sau macar sa mancam un mar sau un morcov.

Pentru ca flora microbiana sa nu se obisnuiasca cu dezinfectantul, va sfatuiesc sa folositi doua paste de dinti, alternativ. Pentru acelea dintre noi care suntem predispuse la aparitia cariilor, sfatul specialistilor este sa utilizam paste de dinti cu fluor.

Desigur igiena zilnica a dintilor este compusa din doua periaje obligatorii (cea de dimineata si cea de seara). Pontul pe care eu vi-l dau in acest moment este urmatorul: nu puneti prea multa pasta de dinti pe periuta. O cantitate cat bobul de mazare ar trebui sa fie suficienta pentru un periaj.

La polul opus, stim si ca hiperigiena poate dauna. Asa se intampla si la curatirea dintilor – prea multa pasta de dinti poate subtia smaltul dintilor si conduce la sensibilizarea acestora.

In plus, ca sa ne protejam, ar trebui sa evitam temperaturile extreme din alimentatia noastra: prea rece, sau prea cald poate afecta sensibilitatea dintilor.

Un alt pont pe care doresc sa il spun aici pentru sanatatea dintilor si gingiilor noastre este folosirea vitaminei C. O pastila de vitamina C (pastila pe care tinem in gura pana se topeste) ajuta la cresterea imunitatii gingiilor si tine alte boli specifice la distanta.

Pentru astazi este destul. Data viitoare vom vorbi despre cosmetica sprancenelor si despre ajutorul pe care il putem da noi in mentinerea frumusetii si sanatatii acestora.

Intre timp nu uitati ca un zambet frumos innobileaza chipul pe care se afla iar un om vesel este un om sanatos.

Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .