Spatiul mental : EGO si emotional

Cred ca este clar cum identificarea cu spatiul mental emotionalne tine izolati de sinele nostru, deconectati de la resursele vietii si implicit intr-un inconfort care ne obliga sa facem ceva.

Pentru ca perceptia asupra propriei fiinte se reduce doar la spatiul mental emotional , vom incepe sa judecam peisajul interior de ganduri, emotii, cu intentia de a crea o varianta mai buna, ‘’superioara’’ a ceea ce credem ca suntem, in speranta ca demersul nostru ne va ameliora starea interioara de a fi.

Ajungem astfel sa ne identificam cu partea mental emotionala care o consideram superioara … in timp ce incercam sa eliminam asa zisa parte inferioara (intunecata), iar astfel ajungem in posesia unui spatiu interior rupt, in conflict cu el insusi si a unui EGO extrem de vulnerabil, care il alegem inconstient ca fiind identitatea noastra.

In fapt, nu vom reusi decat sa consolidam energetic partea ‘’inferioara’’ incercand sa o negam si sa declansam un mecanism spectaculos de pervers … prin care vom ascunde de noi insine, mintindu-ne foarte abil, partea intunecata si slabiciunile, ce vor creste, in timp, pina la cote monstruoase. In acest proces se gaseste sursa tuturor ipocriziilor.

Evident, aceasta manevra va agrava situatia iar transformarea inconfortului initial intr-o tensiune greu suportabila, este mesajul ca suntem clar pe o cale gresita.

In fata neputintei de a obtine rezultate pozitive … pe calea mutilarii spatiului mental emotional prin crearea egoului … si negarea umbrei … cazi in capcana de a presupune ca … nu poti fi omul care vrei, din cauza lumii in care traiesti si astfel ajungi in una din urmatoarele situatii:

1. Abandonezi orice incercare de a te intelege mai bine – ca urmare a convingerii ca nimic nu depinde de tine, si cazi intr un soi de tic nervos inconstient de reprosuri catre vecinul de bloc, colegi, sef, familie, parlamentari, masoni sau extraterestri ca responsabili pt nefericirea ta.

2. Te angrenezi intr-un efort interminabil – incarcat de frustrare si rautate sub masca bunelor intentii, de a face lumea mai buna , fortand-o sa se simta vinovata pt lucruri marunte in prima faza pt ca apoi partea intunecata amplificata de conflictul creat, sa se descarce in comportamente distructive sau aberante care vor declansa vinovatii si mai consistente. .

De aici miza celor care au creat sentimente de vinovatie pt cele mai firesti si sanatoase comportamente ale fiintei noastre si ma refer aici in primul rand la sexualitate.

In fapt orice vinovatii au acelas efect : pt ca nu te rogi suficient , ca nu esti suficient de bun sau umil, ca n-ai mers suficient la biserica etc

Iar controlul si exploatarea religioasa a acestor vinovatii ofera putere .

Ganditi-va cat de mare este puterea religiilor in aceasta lume si de ce resurse dispun … ca sa intelegeti ce interes enorm este in a tine fiinta umana rupta interior si slaba pentru a o putea controla.

Norocul nostru ca divinitatea nu sta la mina lor.

Dar exact ce fac religiile cu noi … facem si noi cu nevestele, copii, colegii etc. Incercam sa le inducem vinovatii … pentru a-i putea controla. Si cu cat suntem mai inteligenti, o facem mai rafinat.

Cum altfel s-ar fi putut ajunge la stigmatizarea sexualitatii cand ea trebuia sacralizata ? Este ca si cum ai incerca sa faci omenirea vinovata ca respira. Exact in acelas fel ca si respiratia , sexualitatea ofera liniste, echilibru, sanatate iar pe masura ce este inteleasa si facuta constient ne da vitalitate, incredere, frumusete, siguranta si putere. In cele din urma ne face ingaduitori si plini de iubire pt viata. Si cu cat o faci mai bine si mai profund, impactul pozitiv in fiinta ta este mai important. Iar deviatiile care ar putea face sexualitatea condamnabila sunt numai rezultatul reprimarilor absurde impuse de cei care au stigmatizat-o si blocat-o

In acelas mod, respectind aceias logica, am putea face omenirea sa se simta vinovata pt ca respira … sub pretextul ca respiratia este tentatia diavolului. Daca te va crede cineva si va incerca sa si reprime respiratia ”pacatoasa” … in momentul cand chinul va devenii insuportabil va respira haotic cu disperare fara nici un control. La fel ca formele absurde sau nefiresti de sexualitate la care ajung cei obligati sa si-o reprime.

In fapt tot acest comportament este numai reflexia unui penibil gest inconstient care te obliga sa chinui intreaga lume ca sa ti faca propriul chin suportabil.

Altfel spus, stim pe undeva ca trebuie sa fim buni ca sa ne putem atrage o stare placuta de ”a fi” , dar pt ca nu intelegem viata, intentia aceasta ne rupe interior si ne distruge, transformindu-ne in niste tirani, sub stindardul bunatatii.

Orice tentativa de a aduce iubirea si bunatatea in viata ta fortat, fara perspectivele si intelegerea care ti-o ofera constienta, creeaza reprimari si frustrari, pt ca nu vezi firescul iubirii si nu o poti face cu convingere.

Ajungem aici pentru ca lipseste intelegerea ca: bunatatea , umanitatea si toate caracteristicile omului superior, sunt CONSECINTE ale constientei, nu cauza.

A forta modificari ale spatiului mental emotional, care doar reflecata nivelul de constienta, este un mod de a lupta impotriva simptomelor, situatie care naste monstri interiori, nebunia si sinuciderea in cele mai grave situatii.

Mesajul acestei experiente este: priveste, respecta si intelege fiinta care esti, inainte de a o judeca , trage concluzii sau modifica !

Iar daca simti ca poti exprima o versiune mai buna a ta insuti, intelege-ti si iubeste-ti fiinta inainte de toate, ca sa vezi cum poti colabora cu ea si ce ajutor poti primi in demersul tau. Nu intimplator primele semnale de inviorare, vin cand intelegi necesitatea de a accepta detasat si ingaduitor intreg spatiul mental emotional cu partile lui intunecate sau luminoase ca forma de respect pentru propria viata.

Atitudinea aceasta inseamna conectarea prin care accesam resursele necesare vindecarii ranilor pe care ni le am produs in tentative de mutilare interioara a fiintei. Odata conectati, ca si orice rana, mutilarea interioara (Egoul) are nevoie de timp pt a se vindeca si a se transforma intr-un spatiu calm capabil sa reflecte revelatiile sinelui cu o coerenta si claritate impecabila.

Pentru a deveni cu totii una, trebuie sa devenim inainte una cu noi insine.

Ori pina nu aducem coeziunea in interiorul nostru n-o vom putea aduce nici in exterior.

Pentru ca imi doresc sa fiu inteles si citit de cat mai multi dintre voi … daca tot ati facut efortul de a parcurge intreg articolul … rog un feedback … cat de scurt in care sa ma sesizati cand mesajul va pare dificil de inteles sau parcurs , inutil sau dimpotriva. Functie de reactii voi incerca sa mi adaptez atat forma cat si continutul articolelor… .
Multumesc.
CRISTI

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .