[ VIDEO ] BAU - BAU !!! Ajuta copilul sa depaseasca teama...


Pe parcursul dezvoltarii unui copil, te vei lovi adesea de teama de monstri din dormitor. Iata cateva modalitati de a invinge aceasta teama. Nu exista nimic mai infricosator pentru un copil mic decat idea ca un monstru il pandeste in dormitor. Desi initial parintii tind sa creada ca este doar un tertip pentru a amana ora somnului, curand isi dau seama ca teama copilului fata de monstru este cat se poate de reala.
Exista mai multe modalitati prin care parintii isi pot ajuta odraslele sa depaseasca aceasta frica. Adesea, parintele ii va propune copilului sa caute impreuna monstrul prin camera, pentru a-i dovedi ca acesta nu exista. Verificand sub pat si in dulap, parintele ii poate arata copilului ca este in siguranta.

Daca mama si copilul verifica impreuna sub pat, aceasta va reusi sa-l convinga pe copil ca nu e nimic acolo. Daca deschide dulapul in fata lui, copilul va vedea ca nu este nimic nici acolo.

Un astfel de ritual poate fi necesar in fiecare seara. La inceput, copilul ii va cere mamei sa verifice in locul lui sub pat si in dulap. Cand mai capata curaj, ii va arata mamei ca poate verifica si singur.

Unii parinti aleg sa ii dea copilului o lanterna si il roaga sa verifice sub pat si in dulap de fata cu ei. Daca aceasta metoda nu da roade, exista si altele modalitati de a potoli teama copilului.



teama copii


Cum depasim teama de monstri


Exista o multime de modalitati creative pentru parintii prin care isi pot ajuta odraslele sa depaseasca aceste temeri. Uneori, parintii vor trebui sa vina cu idei noi, cum ar fi sa ramana in camera copilului pana cand acesta adoarme, atata timp cat nu devine un obicei zilnic.

Daca este necesar, se poate apela si la ajutor specializat, dar in cele mai multe cazuri parintii pot “ucide” ei insisi monstrii, indepartand astfel si temerile copilului, fara ajutor din afara. Uneori, o combinatie intre ideile creative, verificatul sub pat si verificatul in dulap poate fi solutia cea mai buna. Pe de alta parte, cateva carti pentru copii, filme si povesti pentru copii despre monstri s-ar putea sa fie suficiente pentru a-l face pe copil sa uite ca a avut vreodata un monstru in camera.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .