ROMANIA , SEPTEMBRIE 2010 - Vizita lui DALAI LAMA

Dalai Lama / foto Epa

Am primit un e-mail de la Cristina Rusu prin care ma anunta urmatoarele ( intr-o postare anterioara , scrisesem despre vizita lui Dalai Lama in Ungaria ) :

Dalai Lama ar putea face o vizită de două zile în România, în luna septembrie, la invitaţia lansată de europarlamentarul Laszlo Tokes, care a anunţat că a primit confirmarea din partea liderului spiritual tibetan pentru vizita pe care acesta o va face.

"În cursul anului 2009, ne-am pus în acord cu cabinetul lui Dalai Lama privind posibilul program al preasfinţiei sale, iar potrivit scrisorii înaintate cabinetului europarlamentarului Tokes Laszlo, liderul tibetan va petrece două zile în Transilvania, în cursul lunii septembrie, în perioada în care va vizita şi Ungaria", se menţionează în comunicatul transmis de biroul de presă al europarlamentarului Laszlo Tokes.

Conform sursei citate, Dalai Lama va merge la Chiuruş (judeţul Covasna), localitatea natală a cercetătorului şi lingvistului Kőrösi Csoma Sándor - autorul primului dicţionar tibetan-englez. Liderul tibetan va depune o coroană la statuia acestuia, după care va susţine o conferinţă în municipiul Sfântu Gheorghe.

Stirea a aparut in Libertatea ...

*********

In Ungaria exista un site in limba romana unde se pot comanda bilete pentru 18-19 septembrie.
Pagina de start ne transmite urmatoarele :
FIŢI BINE VENIŢI PE SITEUL OFICIAL AL DALAI LAMA CU OCAZIA VIZITEI LA BUDAPESTA DIN 2010!

Au trecut exact zece ani, de când Sfinţia Sa, Dalai Lama al XIV-lea a vizitat ultima dată Ungaria şi ne-a împărtăşit învăţăturile sale. Pentru comunitatea budistă maghiară este o mare bucurie şi o onoare deosebită, că după zece ani poate să primească din nou pe Sfinţia Sa Dalai Lama, unul dintre cei mai importanţi conducători spirituali din epoca noastră.

În perioada vizitei de două zile la Budapesta a Sfinţiei Sale Dalai Lama, toţi cei interesaţi se pot bucura de învăţăturile, călăuzirea spirituală a Sfinţiei sale.

**********

Mai multe , vei gasi acolo ... Eu am atasat doar imaginile video ...




2 comentarii:

Anonim spunea...

Ok in ce priveste postarea !

Si sunt placut surprinsa de ceea ce au reusit cei din Ungaria sa faca, iar la noi abia daca se anunta asa ceva, si abia daca se stie de importanta acestui mare lider spiritual.
i-am spus cuiva ca vine Dalai Lama in septembrie si m-a intrebat senina, dar cine este?
nici nu este de mirare ca intr-o tara asa de mare cu o mass media care promoveaza doar "silicoane"si parvenitism si personulitati,la fel si telenovele de cea mai proasta calitate, si unde poti numara pe degete emisiuni sau articole cu adevarat importante, lumea habar nu are de impoertanta unui asemenea Lama.si unui asemenea eveniment pentru tara.
Asa ca nu ne ramane decat noua sa facem niste valuri si sa ajungem sa participam la o astfel de conferinta.
CRISTINA RUSU

Anonim spunea...

Am auzit ca statul roman a refuzat si daca vine , vine neoficial.

A refuzat sa nu-si strice relatiile cu China.
Aceeasi Cristina Rusu

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .