SANATOS FIIND , TRAIESTI MAI MULT !


Va propun in continuare cateva sfaturi esentiale si la indemana oricui, pe care le puteti urma pentru a avea o viata mai buna din punct de vedere al sanatatii atat fizice cat si psihice. De altfel, cred ca toata lumea stie, ca totul porneste din interiorul nostru, din felul cum ne simtim si cum gandim.

In primul rand un lucru foarte important este sa va supravegheati ereditatea. Fiecare dintre noi este inzestrat cu o mostenire genetica. De aceea este foarte important sa stim ce boli care se mostenesc au bunicii si parintii nostrii .In acest fel putem sa incercam sa prevenim sau sa tratam din timp diversele afectiuni.
Acum iata cateva “reguli” de baza si foarte usor de indeplinit:
1. Pentru a va curate organismul de toxine, beti CEAI VERDE.Aceasta bautaura traditionala in China, pe langa antioxidantii continuti, mai puternici chiar si decat vitamina E, inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase (indulciti-l cu miere si adaugati lamaie).
2. Apoi pentru prevenirea imbatranirii, pentru un surplus de tonus si vitalitate faceti o cura de SPIRULINA.

3. Pentru a va mentine colesterolul la nivelul sau normal inlocuiti zaharul cu mierea, pe care o puteti folosi pentru indulcirea lichidelor(ceai,cafea, lapte,etc). De altfel foarte benefica pentru sanatatea organismului este o lingurita de miere amestecata cu bobite de polen, luata dimineata pe stomacul gol.
6. Un alt lucru foarte important, este sa beti apa cu un pahar mare. Cercetatorii americani au demostrat ca peste 5 pahare mari de apa baute zi de zi reduc riscul afectiunilor cardiace cu 60%.
7. De asemenea, foarte important este sa consumati zilnic banane si mere. Bananele contin potasiu, care reduce cu aproape 40% riscul unui atac cardiac. Merele de asemenea, reduc cu 30% riscul afectiunilor cardiace. Merele sunt foarte bune si pentru ridicarea glicemie. In cazul in care aveti o scadere brusca a glicemiei, mancati un mar si va veti reveni imediat!
8. Un amanunt pe care multi nu il iau in seama, din cauza vietii foarte agitate si a programului de munca inceput foarte de dimineata, este MICUL DEJUN. Studiile demonstreaza ca la persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, riscul obezitatii este cu 44% mai scazut.
9. Un rol foarte important pentru sanatatea inimii si intarirea sistemului imunitar, il are consumul zilnic de salata. De altfel foile de salata contin luteina, o substanta antioxintanta.

Cred ca aceste cateva “reguli” de viata sunt foarte usor de retinut si de indeplinit. Ideea ar fi ca trebuie indeplinite zilnic. Dar pe langa toate acestea mai este o “regula” extrem de importanta: in fiecare zi trebuie sa privim partea buna a lucrurilor.

Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii, fericirea si optimismul sporind numarul celulelor imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor.
****
ARTICOL : Paraschiv Andreea
FOTO : AICI

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .