Vacanta in Portugalia? Normal, e mai ieftin ca in Romania!


Sa vorbim despre vacanta. Nu ma gandesc neaparat la vacanta tipica in care mergi la mare, stai la soare, faci plaja, faci baie, bei bere, mergi in club si dormi putin pana la urmatoarea runda. De data asta mergem intr-o altfel de vacanta. Mergem sa vizitam Lisabona si ceva din imprejurimile ei.

Nu stiu daca si voi ati facut astfel de excursii dar, sincer, ar trebui sa incercati. Este extraordinar impactul emotional pe termen lung.

In primul rand nu uitati ca, inainte de a pleca intr-o calatorie, sa va informati.

Cateva click-uri si puteti afla ce este specific zonei in care mergeti in vizita si ce se recomanda sa vizitati. Evident alaturi de ponturi pentru a nu cheltui foarte mult.

Asadar ce ar trebui sa stim despre Portugalia, cu vizita speciala in Lisabona?

Prima regula este sa nu mergeti la vizitat fara sa va opriti la unul dintre multele centre de informare turistica sis a intrebati ce va recomanda. Este surprinzator cate informatii amabile si folositoare puteti afla fara prea multa alergatura. Apoi, harta zonei.

O alta informatie folositoare pe care ar trebui sa o obtineti chiar de la receptia hotelului este aceea despre cardul special de vizitare – este un card de 25 Euro in care este inclus transportul nelimitat pe toate mijloacele de transport (mai putin pe vapoare si trenuri) si vizita la cateva zeci de obiective turistice plus reduceri semnificative la alte multe locatii de vizitat.

Daca doriti sa stiti cam ce ar trebui sa degustati atunci neaparat va recoman sardinele la gratar, vinul verde si inghetata prajita.

Ca si locatii de vizitat in Lisabona merita sa mergeti sa vizitati portul, locul de unde pornesc tranzactiile comerciale ale orasului. Este impresionant dimineata, la inceputul programului cand, in fata lui vezi vanzatori ambulanti care prajesc castane pentru un mic dejun intarziat al locuitorilor sau vizitatorilor.

Apoi, ar trebui sa mergi prin centrul vechi – este un amestec fascinant de vacanta si zi obisnuita de munca – haine intinse in dreptul geamurilor (ca in filmele italiene vechi – nu am vazut balcoane in Lisabona), carciumi mici la intersectia strazilor unde patronul, alaturi de fiica lui canta muzica fado si incearca sa-ti vanda (cam scump ce-I drept) un CD cu muzica lui, si oameni care pleaca la serviciu.

Poate nu stiati dar in Portugalia munca este extreme de relaxata – programul incepe pe la 10 a.m., la 13-15 fac pauza de masa, apoi mai lucreaza pana la 18 – 19.

Daca nu ai reusit sa-ti faci aprovizionarea pana la acea ora atunci trebuie sa ai in calcul ca vei merge pana la periferia orasului, la vreun hypermarket deschis pana la o ora mai tarzie.

Apoi cred ca trebuie sa vizitati si partea noua a orasului unde se ridica falnice cladiri in forma de corabie, unde sunt hypermarketuri si unde puteti vizita cel mai mare si frumos ocenariu din Europa.

Un alt loc pe care nu trebuie sa-l ratati este cartierul Belem – locul din care Vasco Da Gamma a plecat in calatoria lui pe mare sa descopere lumea noua.

Orasul este plin de catedrale, impresionanate. Intr-una din ele este si mormantul acestui mare comerciant care a adus faima Portugaliei in lume.

Ei, acum va las insa in promit sa ma intorc si sa va mai povestesc cate ceva despre vizita in Portugalia.

Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .