Alerta!! Windows XP a devenit extrem de periculos pentru utilizatori


Atentie, utilizatori de Windows XP! Acest sistem de operare a devenit un adevarat pericol public pentru cei care il folosesc datorita faptului ca Microsoft nu mai ofera, de ceva timp, suport tehnic – actualizari de sistem si nici nu mai remediaza problemele aparute. Windows XP este practic abandonat iar utilizatorul lasat in voia sortii. Fiecare secunda de utilizare este extrem de periculoasa deoarece va supuneti unor adevarate pericole – furt de date, virusi, spargeri de conturi de card etc. Situatia este extrem de alarmanta din moment ce semnalul de alarma a fost tras chiar de catre un oficial al Microsoft Romania (Tudor GALOS) intr-un interviu pentru Money.ro

Conform lui Galos, utilizatorul se expune la o paleta uriasa de riscuri „Utilizatorii XP se expun şi nivelul atacurilor creşte zilnic. Au loc furturi de date, se sparg conturi de card, se fură informaţii”.

Au fost recunoscute astfel, direct si cu tupeu, deficientele existente si posibil „protejate” ale produselor Microsoft, si implicit gradul de incompetenta a Microsoft.

Situatia creata de Microsoft da nastere la probleme extrem de grave pe care le detaliem mai jos.

Ar fi extrem de interesant de aflat ce durata de valabilitate are licenta pentru Windows XP, daca aceasta este valabila pe termen nelimitat sau doar pe cativa ani. Asadar, daca utilizatorul ar dori sa foloseasca in continuare produsul, pe care compania care i l-a furnizat contra cost, nu ar trebui ca Microsoft sa fie obligat sa ii acorde suport, indiferet de noile genereatii de produse lansate? Atentie vorbim de un sistem de operare, nu de o masina care in timp se uzeaza. Este legala actiunea Microsoft de a-i obliga pe utilizatorii de XP sa cumpere licente pentru versiuni mai noi, sau sa faca upgrade, din cauza ca nu mai ofera suport, sau este o inselaciune?

O alta problema se contureaza si este si mai grava. Nu doar utilizatorii de Windows XP se supun acestor riscuri ci si utilizatorii blamatului Windows Vista cat si cei ai lui Windows 7. Microsoft nu a fost in stare sa ofere produse sigure, utilizatorul-cumparator fiind nevoit, pentru un grad mediu de securitate, sa apeleze la produse externe, gen programe antivirus, care nu sunt, nici ele, gratuite. Aceste „deficiente” sunt probabil voit implementate de catre Microsoft, in cardasie cu companiile „prietene”, pentru a mulge, la propriu, utilizatorul de bani in schimbul iluziei de securitate. Cel care pierde este tot cumparatorul, nevoit sa se supuna unor riscuri majore, desi cumpara licente de utilizare pe bani grei, pentru fel si fel de programe ce ii asigura aparent siguranta si eficienta sistemului.


Cine garanteaza siguranta utilizatorullui pe versiunile mai noi de Windows? O sa aflam, probabil, la scurt timp dupa ce va fi lansat Windows 8, tot de la un oficial al companiei, ca Windows 7 este la fel de periculos ca si precedentul, si o sa fim indemnati sa trecem rapid la un produs de genereatie mai noua, nu gratis, ci pe bani.

Ca sa ramanem la capitolul recomandari din parte oficialilaor Microsoft, trebuie precizat ca, plin de tupeu si, crezand probabil ca in Romania sunt doar prosti, Tudor GALOS, ne recomanda sa nu asteptam aparitia lui Windows 8 ci sa cumparam rapid, acum, o licenta de Windows 7, apoi sa dam iar alti banuti pentru a trece pe Windows 8 din iarna. Cand ma refer la banuti ma refer la sute bune de lei deoarece o licenta de Windows complet costa peste 1200 de lei.

Solutiile

Solutiile sunt simple:

-a. cumparati licenta pentru Windows Vista sau 7, acceptand riscurile si costurile ascunse, nervii si timpul pierdut;

-b. folositi una dintre nenumaratele distributii de LINUX, un sistem de operare, din ce in ce mai folosit, si care, conform opiniei multor utilizatori, este net superior oricarei distributii de Windows. Aici ne referim la faptul ca Linux-ul este GRATUIT, DEOARECE ESTE OPEN SOURCE, si se bucura de un grad superior de stabilitate, siguranta, – pe Linux virusii nu pot face rau – stabilitate, eficienta in utilizarea resurselor, eleganta, posibilitati aproape nelimitate de customizare etc. Linuxu-ul este utilizat de Google care si-a construit, bazandu-se pe el, platforma Android, dar si de alte firme extrem de importante.

Pentru aprofundarea subiectului viziteaza sectiunea “LINUX” a blogului.

Un om normal, care nu vrea sa dea bani pe minuni si nu accepta bataia de joc a unei companii mamut, incapabila sa rezolve problemele produselor sale, ar alege sigur Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, Linux Mint, Sabayon – Linux pentru jocuri – Mandriva etc.

Pentru cei care vor sa vada cat de usor se instaleaza Ubuntu dati click AICI

Pentru cei care vor sa vada cat de usor se instaleaza Ubuntu dati click AICI

Iata cum arata doua distributii Linux



Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .