Ele par distorsionate din cauza imaginii din planul doi, modificarea formandu-se in creierul nostru la fel cum s-ar intampla in realitate cu imaginea perceputa daca ne-am apropia de punctul central.
Culori
Ambele buline si ambele patrate sunt de fapt de aceeasi culoare (galben si gri).
Punctele fantoma
Punctele negre apar si dispar la intersectia liniilor gri, verticale si orizontale. iluzia a fost descoperita in 1994.
Fata sau vaza?
Cunoscuta ca "Vaza lui Rubin" sau "Fata lui rubin", aceasta imagine poate fi interpretata la fel de corect in doua variante, demonstrand astfel abilitatea noastra de a ne concentra atat asupra subiectului cat si asupra background-ului.
Picaturi incetosate
Daca priviti inspre centrul imaginii, miscand capul inainte, scurt si rapid, punctele incetosate par sa se miste inspre exterior mai repede decat ar trebui. Modul de realizare a punctelor incetosate pacaleste creierul, care considera ca acestea se misca mai mult.
Picaturi alunecand
Desi sunt perfect statice, aceste "urme" par sa curga, cele mai lungi avand, parca, o viteza mai mare.
Iluzia Hering
In aceasta imagine, barele verticale din centrul imaginii par a fi indoite inspre exterior. Iluzia apare pentru ca creierul anticipeaza cum ar arata lucrurile daca ne-am apriopia fizic de punctul central.
Puncte schimbatoare (VIDEO)
Uitati-va la punctul alb din centru. veti observa foarte usor ca punctele care alcatuiesc inelul isi schimba culoarea. Cand cercul incepe sa se invarta, punctele parca nu isi mai schimba culoarea. Este de fapt o iluzie pe care o puteti foarte usor demonta daca va uitati la punctele colorate in timp ce cercul se invarte, si nu la punctul alb, central. Aceasta iluzie a castigat premiul pentru "cea mai buna iluzie vizuala din 2011", la un concurs organizat in Statele Unite
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu