Topul statiunilor din Romania, dupa numarul de bilete de odihna si tratament acordate bugetarilor

Olanesti, Baile Felix, Caciulata, Vatra Dornei, Sovata, Slanic Moldova, Baile Herculane, Amara, Sangeorz Bai, Eforie Nord! Iata cateva dintre cele mai importante statiuni din Romania!

Din neferice, criza a avut efecte negative asupra tuturor statiunilor din Romania. Cel putin din perspectiva bugetului de stat. Astfel, numarul biletelor de odihna si tratament balnear, acordate pensionarilor si salariatilor din sistemul public, a scazut masiv in ultimii ani.

Econtext va prezinta evolutia numarului de bilete de tratament acordate de stat din 2000 si pana in 2010.

In plus, va prezentam si dispunerea acestora pe statiuni. Cu alte cuvinte, in ce statiuni s-au dat cele mai multe bilete de odihna si tratament in anul 2010.

Care sunt cele mai vanate statiuni balneoclimaterice din perspectiva acestui ajutor social! In general, durata tratamentului balnear este de 12-18 zile, iar durata sejurului de odihna este de 6 zile. Foarte important: este vorba doar despre statiunile balneoclimaterice, dar cele mai multe statiuni din Romania sunt de acest gen!

2000 – 2010

Asadar, in perioada 2000 – 2010, statul a acordat peste 300.000 de bilete pe an, cel mai ‘bogat’ fiind anul 2001, cand au fost distribuite 390.500 de sejururi de odihna si tratament.

Cu 400 mai mult decat in anul 2003. Generozitatea se termina insa brusc la inceputul crizei: in 2009, numarul biletelor scade la 286.400 (de la 325.400 in 2008), iar declinul continua in 2010, cand au fost eliberate doar 169.800 de bilete. Aproape jumatate comparativ cu anul 2008!.

Dar iata cate bilete de odihna si tratament a acordat statul in fiecare an in perioada 2000 – 2010:

Anul trecut

Inainte de a ne referi la distributia biletelor pe anul 2010, sa spunem ca peste 50 de statiuni balneoclimaterice sunt luate in evidenta pentru acest ajutor social.

Din acestea, noua statiuni nu au beneficiat anul trecut de sejururi de odihna si tratament (Borsec, Borsa, Bughea, Calimanesti, Lipova, Ocna Sibiului, Onesti, Predeal, Soveja).

In ceea ce priveste distributia pe statiuni, primul loc nu este ocupat de o statiune renumita, asa cum ne-am fi asteptat. Dimpotriva! Astfel, cele mai multe bilete au fost acordate anul trecut pentru statiunea balneara Covasna.

Mai exact, 16.047, circa 10% din total. Urmatoarea statiune, dupa numarul de bilete de odihna si tratament balnear acordate personalului bugetar, se afla in judetul Bihor. Bineinteles, este vorba despre Baile Felix! Astfel, 15.356 de bugetari (salariati si pensionari) s-au bucurat de odihna si tratament in aceasta statiune in anul 2010.

Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de doua statiuni din judetul Valcea: Olanesti (12.454 de bilete), Caciulata (12.334). Iar pe locul cinci se plaseaza faimoasa statiune din Caras- Severin: Baile Herculane (10.657).

In total, doar in aceste cinci statiuni au fost atribuite peste zece mii de bilete.

Clasament

Cele mai putine bilete au fost atribuite pentru Eforie Sud (220), Voineasa (233), Valenii de Munte (238), Busteni (266), Stana de Vale (279).

Dar iata intregul top al statiunilor, in functie de numarul de bilete de odihna si tratament acordate bugetarilor in 2010:

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .