[ FOTO ] DESTINATII DE VIS : Top 5 ghetari tirolezi. Sezonul de schi poate incepe!

Si mai devreme decat pe ghetarii tirolezi Linknu incepe nicaieri bucuria zapezii.
Incepand din luna octombrie se aduna schiori, boarderi, freestyleri,
amatori de coborari si slalom pe pistele cu zapada naturala din Kaunertal, Pitztal, Solden-Otztal, Stubai si Hintertux.
Skipass-ul comun White5 contribuie si el cu ceva la bucuria iernii
la inaltimi de pana la 3.440 metri.





Kaunertal (1.273 - 3.108 metri): Cel mai tanar ghetar din Tirol Kaunertal (1.273 - 3.108 metri): Cel mai tanar ghetar din Tirol

Ghetarul Kaunertal este unul din cei mai tineri ghetari – dar nu ca vechime de formare ci cu privire la public. Tinerii amatori de freeski si snowboard se intalnesc de ani de zile in parcul Snowpark Kaunertal. Acolo are loc din 14 pana in 16 octombrie iarasi legendarul KaunertalOpening. Cu competitii, party-uri si un mare eveniment de testare boarderii si schiorii de free sarbatoresc noul sezon snowpark. Pentru ceilalti distractia pe schiuri pe ghetarul Kaunertal incepe deja la sfarsitul lunii septembrie. Si doar o luna mai tarziu, de la inceputul lui noiembrie, va puteti bucura de pistele cu pana la 1.000 metri altitudine. Pistele late cu zapada naturala si peisajul muntilor atrag schiorii si snowboarderii in Kaunertal de la inceputul sezonului si pana la sfarsitul primaverii.

Pe langa liniste si natura adevarata exista si altele de vazut si de incercat in afara partiilor. De pe platforma cu panorama de la telecabina Karlesjochbahn, de la 3.108 metri, se vede de exemplu peste varfurile coltului celor trei tari, Austria-Italia-Elvetia. Si pentru freerideri Kaunertal reprezinta o atractie pentru ca aici exista variante de 30 kilometri si nenumarate tururi de schi pe muntii dimprejur de trei mii de metri. Pe ghetarul Kaunertal siguranta se scrie cu litera mare: „Check yourline“ le aminteste freeriderilor de un comportament in siguranta pe piste. Patru panouri de-a lungul variantei Weisseejoch le atrag atentia schiorilor si snowboarderilor ca in locurile respective sa se gandeasca bine la comportamentul lor.

Apoi in primavara, cand in vale este aproape din nou sezon de baie, in snowpark-ul Kaunertal de pe ghetar actiunea este in toi. Din 14 aprilie si pana in 28 mai 2012 se desfasoara evenimentele de primavara Spring Classics Kaunertal, cu competitii, locuri de fotbal si bine inteles multe party-uri. Familiile se pot bucura in Kaunertal pe parcursul intregii ierni de oferte atractive: Copiii pana la zece ani insotiti de un parinte schiaza gratuit. Si cine se decide din timp poate rezerva trei nopti cazare intr-un apartament confortabil inclusiv un skipass pe 3 zile incepand cu 118 Euro.

Sursa foto: www.kaunertaler-gletscher.at





Pitztal (1.680 - 3.440 metri): Cel mai mare ghetar din Tirol Pitztal (1.680 - 3.440 metri): Cel mai mare ghetar din Tirol

Inalt, mai inalt, cel mai inalt, Pitztal: Pe ghetarul Pitztal circula cea mai inalta cabina pe sine din Austria, aici este cea mai inalta platforma de panorama, cea mai inalta cofetarie din Austria si in octombrie are loc cel mai inalt festival al ghetarilor. La 3.440 metri duce cabina pentru panorama, Pitz Panoramabahn; de aici de sus se pot admira piscurile a 50 varfuri de trei mii de metri.

Din 17 septembrie schiorii pot in sfarsit sa coboare pe pantele ghetarului Pitztal - altitudinea si instalatia moderna de zapada artificiala „Snowmaker“ permit acest lucru. Daca dupa cateva saptamani se depune zapada si pe pantele situate mai jos, regiunea de schi de 85 hectare ofera 68 kilometri de partii perfect amenajate. Pe 29 si 30 octombrie are loc marele festival al ghetarului, cu schitest pe un traseu de slalom urias si unul de slalom, cu testari de snowboarduri, de schiuri de tura, un spectacol Speedflying, testari de echipament pentru escaladarile pe gheata si cursuri de incepatori, testari de camere pentru casca cu competitii video precum si DJ si gratar pe terasa insorita Kristall.

Noul centru pentru schi fond de pe ghetarul Pitztal se afla in apropiere de telecabina Mittelbergbahn. Aici exista deja de la inceputul lunii octombrie trasee clasice de schi fond si de stil liber. Situata intre 2.690 si 2.740 metri altitudine, pista de schi fond lunga de sapte kilometri situata pe ghetar este ideala pentru antrenamentul la altitudine al sportivilor profesionisti. Datorita centrului pentru materiale si schimb de echipament sportiv este potrivita si pentru neinitiati. Deschiderea schiului fond are loc la data de 5 si 6 noiembrie, cu diverse puncte de program. Romantic devine in decembrie, inaintea Craciunului, in micutul sat Plangeross, cu ferestre impodobite, troita si cantece pastorale. Razant devine la inceputul lunii martie la al 3-lea PitztalWildface, atunci cand freeriderii curajosi, dupa o urcare de 30 minute la Mittagskogel situat la 3.162 metri, coboara spre Mandarfen catre Pitz Alm. Celor mai rapizi schiori si snowboarderi li se confera titlul de Mister si Miss Wildface.

In Pitztal schiorii pot rezerva trei nopti cazare inclusiv skipass pe 3 zile incepand cu 155 Euro. Si familiile se pot bucura toata iarna de oferte atractive: Copiii pana la zece ani insotiti de un parinte schiaza gratuit.

Sursa foto: www.pitztaler-gletscher.at


Solden (1.350 - 3.340 metri): Cel mai bun hotspot din Austria

Arhitectura fascinanta a noii telegondole Gaislachkoglbahn din Solden are sansa de a deveni o noua emblema pentru Otztal. Pentru cele trei statii (in vale, la mijloc si de varf) biroul de arhitectura Johann Obermoser din Innsbruck a prevazut imbracarea scheletului elegant cu ondulatii, din otel, cu folie transparenta rezistenta la rupere.

Astfel se poate privi inauntru si in afara. Privelistea din munti nu mai este deformata pentru schiori, nici atunci cand trebuie putin sa astepte. Dar si timpul de asteptare se scurteaza imens cu noua telegondola Gaislachkoglbahn, de fapt gondolele cu opt locuri parcurg distanta de la statia din vale de la 1.363 metri pana la statia din mijloc la 2.174 metri in doar 6,7 minute. Pe aceasta portiune pot fi transportate acum 3600 de persoane pe ora. De la statia de mijloc spre statia din varf la 3.040 metri circula unsprezece gondole cu locuri pentru 28 de persoane, distanta pe care o parcurg in 5,5 minute, iar capacitatea pe ora este de 1400 de persoane.

Bine inteles ca cele trei noi statii ofera si tot confortul modern, cum ar fi scari rulante sau lifturi in locul scarilor obositoare. La statia din mijloc fereastra de 190 metri patrati ofera o panorama grandioasa. Iar la statia de pe varf, platforma pentru privelistea BIG3 si restaurantul TreMilla sunt doar la cativa pasi distanta. Prin BIG3 se denumesc in Otztal cele trei varfuri de peste trei mii de metri: Gaislachkogl, Tiefenbachkogl si Schwarze Schneid. Cele trei apartin de regiunea de schi care cuprinde 150 kilometri de partii. Cea mai lunga partie este iarna de 15 kilometri si are o diferenta de nivel de peste 2.000 metri.

Distractia schiului pe ghetar incepe la „Maxxx Mountain Gletscherstart“, evenimentul de start de pe ghetar, din 7 pana in 9 octombrie, cu testari de schiuri si snowboard si muzica live. La party-ul Gletscher Solden Party distractia incepe din 15 octombrie pana in 12 noiembrie in fiecare sambata pe scena de zapada direct pe ghetar. Toti fanii de schi isi intorc privirea si in acest an spre Solden, atunci cand echipa de cupa mondiala a schiului alpin stationeaza pe ghetarul Rettenbach pentru deschiderea oficiala a sezonului din 21 pana in 23 octombrie.

Sursa foto: www.soelden.com

Stubai (1.000 - 3.210 metri): Ghetarul cel mai bun pentru familii

Locul numarul unu in chestiuni de ospitalitate fata de copii si familii: Ghetarul Stubai a fost numit la clasificarea anuala a ADAC SkiGuide 2011 ca fiind „regiunea de schi din Alpi cea mai primitoare pentru familii“. Hotaratoare au fost aspectele precum supravegherea extraordinara a copiilor in BIG Family Ski-Camp inclusiv gradinita si restaurant pentru copii, numarul partiilor usoare si late si pretul skipass-ului. Copiii sub zece ani schiaza gratuit pe ghetarul Stubai daca sunt insotiti de un parinte care plateste skipass-ul.

Regiunea de schi cea mai mare de pe un ghetar din Austria, chiar din fata portii orasului Innsbruck, ofera pe cele 700 de hectare 110 kilometri de partii de toate gradele de dificultate – printre altele pista Comfort deosebit de lata pentru familii si schiori peste 50 de ani. In snowpark-ul MoreboardsStubai Zoo, care se numara printre cele mai bune din Europa, se intalnesc amatorii de snowboard si free din intreaga lume.

Pe langa o sumedenie de aventuri montane, pe ghetarul Stubai se asigura si deliciul culinar: In restaurantul Eisgrat se produc specialitati din paste fainoase in cea mai inalta manufactura de paste din lume. Iar in restaurantul Schaufelspitz practicantii sporturilor de iarna se asteapta la senzatii culinare de varf.

Sirul de evenimente se sarbatoreste in Stubai in stilul festivalului de bere din octombrie, Oktoberfest: Pe 15 si 16 octombrie, la „O’zapftis“, gastronomia din ghetar isi coloreaza decorurile in alb-albastru, iar cepul la butoiul de bere se da la 2.900 metri, in timp ce diferite formatii canta live muzica asemanatoare celei de la festivalul berii din octombrie. Din 21 si pana in 23 octombrie are loc pentru a treia oara deschiderea snowpark-ului „MoreboardsStubai Premiere“, o competitie colorata de snowboard in Stubai Zoo.

Din 3 pana in 6 noiembrie evenimentul de testare SportScheckGletscherTestival ofera cea mai mare testare de materiale din Alpi: Aici se prezinta peste 3.600 de articole pentru sporturile de iarna. Fanii schiului de tura pot pe 12 si 13 noiembrie si in luna mai 2012 sa se instruiasca cu privire la avalanse in tabara SAAC Basic Camp. Pe 4 februarie are loc festivalul vinului Wein & Gourmet cu someliera Ikone Paula Bosch – un eveniment cu totul deosebit. Cele mai bune vinuri si un meniu din 5 feluri pentru degustarea de vin vor fi servite apoi in restaurantul Schaufelspitz.

Sursa foto: www.stubaier-gletscher.com




Ghetarul Hintertux (intre 1.500 si 3.250 metri): Schi pe tot parcursul anului Ghetarul Hintertux (intre 1.500 si 3.250 metri): Schi pe tot parcursul anului

Tot timpul anului 100 la suta zapada garantata. Este posibil doar pe ghetarul Hintertux. 18 kilometri de piste, de multe ori chiar cu zapada proaspata, pot fi parcursi si in plina vara. Pistele cu zapada pulbere sunt deschise din octombrie pana in mai. Si iarna, regiunea de schi ofera 86 kilometri de partii cu zapada naturala. Din decembrie pana in aprilie ghetarul Hintertux formeaza impreuna cu Eggalm, Rastkogel, Penken si Ahorn lumea schiului pe ghetari, Ski&Gletscherwelt Zillertal 3000 cu un total de 245 kilometri de partii. Regiunea de schi din ghetar este indragita de echipele de schiori si de snowboarderi din 50 de natiuni care se antreneaza aici in fiecare an pentru la iarna.

Cu deschiderea Hotzone.tv Park Opening freestylerii si boarderii intra in iarna pe 30 septembrie pana in 2 octombrie. Atunci parcul BetterparkHintertux se transforma intr-o „Mecca“ a freestylerilor, unde cei prezenti isi arata sariturile si maiestria din aer pe Pro Line, Medium Line, Jib Line sau superpipe-ul de 120 metri lungime. Un spectacol natural deosebit de fascinant este palatul de gheata Natur Eis Palast de pe ghetar. Intr-o deschizatura accesibila din ghetar se pot admira aici turturi imensi de gheata, formatii de gheata cu sclipiri albastru-turcoaz si cristale stralucitoare de gheata.

Cine a vrut dintotdeauna sa fie regizor, poate sa isi inchirieze in Hintertux o camera practica pentru casca si sa isi puna in scena propria zi de schi. Seara se copiaza filmul doar in cateva minute pe un DVD. Nou in acest sezon este telecabina de 10 locuri, Gefrorene Wand. De la TuxerFernerhaus la 2.660 metri noua telecabina transporta din noiembrie 2011schiorii in doar cinci minute la 3.033 metri. Noua telecabina inlocuieste liftul vechi de 2 persoane Gefrorene Wand si are o capacitate de transport de 2.800 de persoane pe ora. Incepand cu 189 Euro se poate rezerva cazarea pe trei nopti intr-o camera privata din Tuxertal, inclusiv un superskipass Zillertal pe 3 zile si apoi se poate admira privelistea din noua telecabina Gefrorene Wand.

Sursa foto: www.hintertuxergletscher.at


Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .