[ FOTO ] DESTINATII DE VIS : 5 insule artificiale care au costat miliarde

In goana investitorilor dupa cat mai mult teren pe care pot construi zgarie nori sau centre de relaxare, exista cativa oameni de afaceri care au intuit o nisa mai putin exploatata: insulele artificiale.



Top 5 insule artificiale care au costat miliardeOfertele sunt cat mai variante, pe fiecare din aceste insule exista hoteluri care ofera fie relaxare, fie sunt adevarate oaze de tehnologie, scrie Business Insider, citat de Mediafax.

1. Insulele Amwaj
Insulele din Bahrain au fost construite in 2006 cu o investitie de 1,5 miliarde de dolari. In plus, sunt singurele insule din zona unde strainii pot detine teren. Casele sunt construite pe marginea oceanului si prevazute cu docuri.

2. Dubai Palm Jumeriah (foto)
Dubai-ul se poate mandri cu cea mai mare insula artificiala din lume, care a costat 12 miliarde de dolari. Pentru constructia insulei au fost folosite 94 de metri cubi de nisip si 7 milioane de tone de roca. In acest paradis plutitor au fost fost adusi chiar si 28 de delfini si a fost recreat un recif.

3. Umihotaru
Vazuta din spatiu, insuala Umihotaru, arata ca o limba de pamant care se intinde de-a lungul golfului Tokyo pana in mijlocului apei. De acolo, masinile intra intr-un tunel care face legatura cu insula.

4. Spiral Island
Insula din Mexic, construita de artistul britanic Richard Sowa din sticle de plastic si bambus a fost recunoscuta de autoritati drept o "barca ecologica". Artistul a declarat pentru presa internationala ca "insulele plutitoare pot reprezenta un habitat sustenabil pentru plante, animale si oameni", adaugand ca ideea este aplicabila si in cazul zonelor cu inundatii dese. "Oamenii si-ar putea construi casele pe insule, ancorate in sol. Astfel, dupa trecerea inundatiilor, locuintele ar fi in acelasi loc, nevatamate", a adaugat Sowa.

5. Thilafushi
Daca arhipelagul Maldivelor este un paradis tropical cu plaje insorite, Thilafushi este exact opusul acestui rai pe Pamant. Momentan, ea este cea mai mare insula construita in principal din gunoaie, servind ca loc de depozitare a deseurilor produse de turisti si locuitorii capitalei Male. Cum Maldivele sunt o destinatie turistica populara, insula creste cu circa un metru patrat pe zi.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .