Pustoaice sau Femei Mature?

Probabil una dintre cele mai vechi dileme ale barbatului: o pustoaica sau o femeie matura? De curand am avut o discutie cu un prieten, care m-a determinat sa scriu aceste randuri. Este vorba despre perceptia barbatilor, in general, asupra varstei femeilor. Se simt ei mai atrasi de femeile trecute de 30 de ani sau tot pustoaicele reusesc sa le capteze atentia?

Am constatat, ca tot mai multi barbati prefera, pentru o relatie de lunga durata, femeile trecute de o anumita varsta, dupa mai multe incercari esuate cu fete mai tinere. Sigur ca pustoaicele le vor atrage in continuare atentia, dar stabilitatea si linistea de care au nevoie o vor gasi langa cineva mai eperimentat si cu perceptii mai realiste.

Nu de mult timp am trecut si eu pragul acestei varste si ma gandesc ca, daca eram intrebata acum 2 sau 3 ani despre perceptia mea asupra varstei de 30 +, cu siguranta as fi raspuns ca la aceasta varsta, m-as considera deja pe o panta rapida si abrupta coborand spre varsta a treia.

Insa, pe masura ce am inaintat in varsta si in urma mai multor discutii cu prietenii de sex opus, am constatat ca admiratia barbatilor se indreapta tot mai mult spre femeile care „au ceva de spus” si cativa ani in plus adunati la varsta. Bineinteles ca afirmatia este valabila pentru acele femei care si-au valorificat cu folos anii trecuti si au stiut sa invete ce e mai bun din toate momentele prin care au trecut. Cat despre fetele tinere, ele vor avea mereu avantajul faptului ca au si „ceva de aratat”, ca doar ce-i tanar si proaspat oricui ii palce.

La 30 de ani, femeia se afla la cumpana dintre doua generatii; este mai inteleapta, rafinata, sofisticata, dar mai practica in acelasi timp. Femeia la 30 de ani are un stil deja definit si se cunoaste suficient de bine, astfel incat sa stie exact ce vrea si de la cine.

Cate dintre noi, la 20 de ani, nu spuneam „eu nu ma pot abtine: asta gandesc acum, asta spun; ii convine, bine, se supara, la revedere”. Diplomatia si pastrarea cumpatului incepe sa triumfe dupa o varsta, asa ca femeile mature se vor manifesta mai rar zgomotos, in public, si nu vor face reprosuri sotului sau iubitului de fata cu prieteni sau necunoscuti. Oricat de deranjata ar fi, o femeie matura isi va pastra „tiradele” pentru mai tarziu, cand va „spala rufele murdare in familie”. In contrast, tineretea este mai exuberanta, dar si mai putin chibzuita.

Imi aduc si eu aminte de primii ani ai tineretii. E varsta la care ai tot felul de framantari, ambitii superficiale, concentrate mai mult pe grija pentru aspectul fizic si pe capatarea maxima a atentiei celor din jur. Multe tinere isi aleg modelele din randul fetelor din jur, care arata foarte bine, asistentele frumoase de la emisiunile televizate sau fotomodelele din pictoriale. dorindu-si sa le concureze cu orice chip.

Dupa de 30 ani, altele sunt ambitiile, iar afirmarea se face prin stil si eleganta, prin ce spui si cum te porti. Trecuta prin momente si mai fericite si mai putin fericite, femeia matura stie sa se pretuiasca pe sine si debordeaza de siguranta si incredere. Aparitia primelor riduri in coltul ochilor o vor afecta, dar asta nu se va cunoaste in comportamentul ei, ci dimpotriva, ea va stii sa-si poarte varsta cu deminitate si optimism, reusind sa se faca admirata si remarcata prin punctele sale tari.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .