Ce datorie au ţările Europei ? Unde stă România ?

Ca procent în PIB-ul comunitar, datoria publică este de 73,6%, în creştere accentuată faţă de nivelul de acum zece ani, când datoria publică se cifra la doar 65,8% din PIB.

Din totalul celor 8.688 de miliarde, grosul revine statelor din zona euro, adică 7.062 de miliarde. Astfel, datoria celor 16 reprezintă 78,7% din PIB-ul eurozonei, deci cu mult peste nivelul de 60% stabilit prin pactul de stabilitate, nivel pe care, de altfel, ţările care vor să adopte moneda euro trebuie să-l respecte.

Ţările cu cele mai mari datorii

Ca procent din PIB, ţara cu cel mai mare nivel al datoriei publice este Italia, care, cu cele 1.760 de miliarde, are o datorie guvernamentală de 115,8% din PIB. Italienii sunt urmaţi de greci, ţara balcanică înregistrând, cu cele 273 de miliarde, un nivel de 115,1% din PIB. Nici o altă ţară nu are datorii mai mari decât nivelul PIB, următoarea fiind Belgia, care cu cele 326 de miliarde, atinge un nivel de 96,7% din PIB.

Ţările cu cele mai mici datorii

La nivelul anului 2009, Estonia a fost ţara cu cel mai mic nivel al datoriei publice, de doar 7,2% din PIB, adică doar 990 de milioane de euro. Ţara baltică este urmată de Luxemburg, cu 14,5% din PIB (5,4 miliarde) şi de vecinii noştrii bulgari, cu 14,8% din PIB (5 miliarde de euro).

România este una dintre ţările europene cu un nivel redus al datoriei publice, cele 27,48 miliarde de euro reprezentând 23,7% din PIB.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .