Linistirea copilului in urma unui cosmar


Incearca sa ii linistesti, sa le fii alaturi si acestea vor trece.
O sora noua pentru bebelusul tau, cainele vecinului care latra, o alarma de incendiu care suna, umbrele de pe perete, toate acestea fac parte din copilarie si ar putea sa ii cauzeze cosmaruri copilului.

copilCosmarurile din timpul noptii


Visele urate care apar in timpul somnului il pot face pe copilul tau sa planga, sa tremure, sa alerge la tine pentru a gasi linistea sau sa ii fie frica sa se culce din nou.

Desi copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani sunt in mod special predispusi sa aiba cosmaruri, ele pot aparea si la varsta de 2 ani.

Copiii mici pot visa ca se ratacesc sau ca se afla in fata unui pericol, iar parintii nu sunt in preajma pentru a-i ajuta.

Cosmarurile lor sunt ingrijoratoare pentru parintii care isi vad copiii trecand prin acestea pentru prima data. La fel ca si micutii care nu pot intelege cu adevarat faptul ca ceea ce au visat nu este real.

Daca copilul tau trece prin cosmaruri :


- Nu ignora situatia si nu ii spune copilului tau sa se intoarca in pat.

- Asculta-ti si linisteste-ti copilul. Vino in intampinarea lui cu ritualuri care linistesc. Canta un cantec de leagan, leagana-l, aprinde-i lumina si, daca este necesar, verifica sub pat pentru a-i arata copilului ca nu exista monstri.

- Acorda atentie lucrurilor care se intampla in viata copilului tau. Cateodata cosmarurile sunt mult mai deranjante si se intampla mai ales din cauza stresului.

A nu se confunda cosmarurile cu friciile din timpul noptii, care sunt normale la copiii cu varsta intre 18 luni si 6 ani si care ii pot speria mai mult pe parinti decat pe copii.

Intr-o noapte in care copilului ii este frica, poate prezenta batai accelerate ale inimii si o repiratie rapida. Copilul mic se poate zvarcoli in pat si poate vorbi nedeslusit.

Daca este mai marisor, poate sa si tipe. Din cauza faptului ca fricile din timpul noptii apar in perioada in care copilul nu viseaza, aproximativ la doua ore dupa ce acesta adoarme, el nu isi va aminti nimic a doua zi.

Daca micutului tau ii este frica noaptea :


- Nu il forta sa mearga la culcare. Este mult mai predispus sa mearga singur daca nu este grabit.

- Muta obiectele care l-ar putea rani daca se afla in miscare.

- Asigura-te ca micutul se odihneste in mod corepunzator atat in timpul unui pui de somn cat si in timpul noptii.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .