Comportamentul copiilor de la gradinita pana in clasa a III-a

Gradinita este o etapa premergatoare importanta in dezvoltarea copilului si pregatirea lui pentru scoala. Afla la ce te poti astepta in primii ani de scoala ai copilului.

Copiii sunt foarte receptivi si imita tot ceea ce vad. De aceea pe masura ce cresc si merg la gradinita si la scoala, modul lor de a reactiona se schimba iar cunostintele lor cresc.

scoala


Fiecare nou an scolar aduce modificari in cerintele clasei si copilul tau isi va dori altceva pe masura ce creste.

Iata niste date de baza cu privire la ce sa te astepti pentru fiecare nivel de invatamant, incepand de la gradinita.


Copilul de gradinita


Probabil ca inca iti amintesti de prima ta zi de la gradinita. Pentru multi parinti, emotia este insotita de regretul de a vedea cum creste copilasul si teama ca nu isi mai poate proteja micutul de lumea exterioara. Poti face fata acestor griji daca iti pregatesti copilul asa cum trebuie.

Micutul tau de cinci ani este entuziasmat, energic si uneori nelinistit. Are tendinta sa incerce doar lucrurile pe care stie cum sa le faca si chiar are nevoie de atentie si laude pentru eforturile sale.

Mai presus de toate, copilul tau este curios, doritor sa invete si este ca un burete urias, pregatit sa absoarba cunostinte.

Copilul tau este destul de independent pentru a dori sa isi indeplineasca responsabilitatile de unul singur, dar se poate juca la fel de bine si cu alti copii. Ii va placea sa mearga in recunoastere si sa savureze experiente noi, departe de casa.

In timpul gradinitei, va invata deprinderile sociale, cum ar fi sa astepte, sa vorbeasca doar cand i se da voie, sa respecte regulile si sa lucreze in grup.


Copilul de clasa intai


La sapte ani, copilul tau are o gramada de energie, dar poate fi emotiv si plange cu usurinta. Acum, ca a trecut de gradinita, stie cum este la scoala.

Copilul tau se poate atasa de invatatorul lui, dar va fi nevoit sa interactioneze si cu alti profesori, cum ar fi profesorul de arta, muzica si educatie fizica.

Va manca la scoala si chiar va putea sa mearga singur la scoala, pe jos sau cu autobuzul. Zilele mai lungi de scoala si temele pentru acasa vor sintetiza ceea ce a invatat in gradinita.


Copilul de clasa a doua


Cand se apropie de opt ani, copilul tau se mai linisteste putin. Incepe sa rationeze si sa se concentreze pentru perioade lungi de timp. De asemenea, poate fi mai critic cu propria persoana si poate sa nu agreeze sa iasa in evidenta printre ceilalti copii, chiar daca este laudat.

O parte din acest an este dedicata consolidarii aptitudinilor invatate in clasa intai. Profesorii copilului tau il vor ajuta sa se dezvolte din punct de vedere social, sa construiasca relatii cu altii, sa lucreze in grupuri si sa isi dezvolte simtul responsabilitatii.

Afla despre comportamentul copilului din clasa a IV-a, clasa a-V-a si pana in clasa a VI-a.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .