Poinsettia pentru animalute !

Multe persoane o folosesc pentru decorarea casei sau a mesei de Craciun insa, pe de alta parte, multe persoane evita aceasta planta crezand ca este toxica pentru animalute.

Sunt sau nu aceste zvonuri adevarate? Potrivit unui sondaj de opinie efetuat in SUA, 70% din populatie crede ca Poinsettia este o planta toxica pentru animalute, potrivit www.care2.com.

Insa cercetatorii ne explica faptul ca ideea ce Poinsettia ar fi o planta daunatoare este un mit.

Se pare ca mitul a inceput sa circule la inceputul secolului al XX-lea, cand un copil al unui ofiter de armata ar fi fost declarat mort dupa ce a consumat mai multe frunze de Poinsettia.

Chiar daca ipoteza ca micutul a murit din cauza toxicitatii plantei a fost retrasa ulterior, mitul a continuat sa existe pana in zilele noastre.

In timp ce multi oameni care au animalute si copii mici evita sa-si decoreze casele de sarbatori cu Craciunite, cercetatorii au realizat mai mute studii care au avut ca rezultat negativ in ceea ce priveste toxicitatea plantei.

In afara de o stare de voma, Poinsettia nu are nici un alt efect mai grav asupra organismului oamenilor sau animalutelor.

Medicii veterinari ai Asociatiei Veterinare de Medicina din SUA au declarat ca animalutele care consuma din greseala Poinsettia pot sa dezvolte iritatii gastro-intestinale, diaree sau sa aiba stari de voma insa nici unul dintre aceste simptome nu le pune viata in pericol.

Asadar, chiar daca ai animalute, decoreaza-ti casa fara grija cu ghivece cu Craciunite pentru ca nu exista nici un risc sa le pui viata in pericol.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .