Burmila

Burmila este o rasă de pisică domestică care îşi are originea în Regatul Unit. În anul 1981, Miranda Bickford-Smith a achiziţionat un motan Persan Chinchilla pe nume Sanquist pentrul soţul ei. Acasă mai aveau o pisică Birmaneză pe nume Faberge. La un timp, Faberge a intrat în călduri şi a fost izolată. Într-o noapte uşa a fost uitată deschisă şi cele două pisici de rasă s-au întâlnit. Rezultatul au fost patru puiuţi adorabili cu părul scurt, cu un temperament ca al birmanezei şi culorile blăniţei ca al chinchilla. Încrucişările repetate au dat naştere la o nouă rasă – rasa de pisici Burmila.
Această rasa de pisică este de mărime medie şi tinde să cântărească în jur de 7-8 kg. Masculul Burmila este mai mare decât femela. Corpul este puternic, musculos, cu faţa rotundă, botul scurt şi turtit. Ochii acestor pisici sunt o caracteristică uimitoare prin forma migdalată pe care o au. Ei pot fi orice nuanţă de verde închis dar se mai întâlnesc şi de culoare auriu sau galben. Uneori ochişorii sunt punctaţi sau au chiar câteva pete de culoarea chihlimbarului.
Pisicile Burmila au o blană scurtă, asemănătoare cu birmanezele, dar mai moale şi mai mătăsoasă. Pot avea mai multe nuanţe de culori: negru albastru, maro, ciocolatiu şi lila. La naştere pisoii de Burmila pot fi de culoare foarte închisă, cu unele marcaje distincte care dispar foarte repede de pe corp, sau aproape albă, caz în care culoarea începe să apară în câteva zile.
Burmila este o pisică prietenoasă şi sociabilă, care a moştenit caracteristici uşor modificate de la ambii părinţi. Nu este la fel de zgomotoasă ca o pisică birmaneză, dar este mult mai aventurosă şi curioasă decât un persan Chinchilla. Sunt pisici foarte vorbăreţe, dar nu atât de vocale ca o pisică siameză de exemplu. Ele vor începe să miaune doar atunci când îşi doresc atenţia ta sau când le este foame. Sunt ideale pentru o familie care stă mai mult pe acasă. Asiguraţi-vă că pisica voastră are spaţiu suficient în interiorul casei, cu locuri special amenajate pentru zgâriat, cu locuri aranjate pentru dormit, cu jucarii adecvate şi o cutie cu nisip bine întreţinută.
Având în vedere că rasa Burmila este mai moale din fire şi foarte prietenoasă, este bine de a le proteja de alte pisici sau alte animăluţe din casă. Sunt animale de companie ideale pentru orice familie fiind foarte prietenoase şi jucăuşe cu membrii săi. Necesită o îngrijire minimă, deşi ar trebui să fie periată măcar de două ori pe săptămână.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .