Aphyosemion Australe

Caracteristicile acestei specii sunt uşor de distins. Corpul are o formă fusiformă cu o lungime de 5-6 cm. Masculul Aphyosemion Australe are un colorit al corpului diversificat, în culori vii, albăstrui-violete, verzui-albăstrui, mov deschise, negri, roşii. Femela Aphyosemion Australe este monocromă, fără desene şi un pic mai mică. Înotătoarea caudală este de culoare roşu închis, iar la mijloc are un desen alb de forma unei lire, de aceea i se mai spune şi “peşte lira”.
Aphyosemion Australe este un peste paşnic şi prietenos, căruia nu-i place lumina puternică şi care înoată agale printre vegetaţia bogată din acvariu. Îi place ca temperatura apei să fie de 20-23°C şi o duritate moale de 3,6°DG. Dezvoltarea corespunzătoare a acestei specii de pesti are loc într-o apă curată, fără săruri de calciu, cum ar fi apa de ploaie. Această apă trebuie trecută printr-un filtru cu turbă brună, până ce capătă o culoare aurie-transparentă. pH acestei ape trebuie să fie cuprins între 5.5 si 6.5. Înălţimea coloanei de apă trebuie să fie de 15 cm şi nu trebuie acoperit pentru o oxigenare mai bună.
Pentru o reproducere corectă a Aphyosemion Australe, în acvariu se vor introduce un mascul şi două femele. Depunerea icrelor se va face treptat şi va dura 1-2 zile. Eclozarea va dura mai mult, aproximativ 12-15 zile. După eclozare, reproducătorii vor fi scoşi din bazin şi vor fi mutaţi înapoi în acvariul de creştere. Dupa 1-2 zile puii de Aphyosemion Australe vor începe sa-şi caute singuri de mâncare. La început vor fi hrăniţi cu Artemia şi nauplii de Cyclops iar mai apoi cu tubi tocaţi mărunt şi grindal.
Aphyosemion Australe ajung la o maturitate sexuală la 4-5 luni când vor fi în întregime asemănători cu părinţii lor. Dacă nu li se oferă un mediu adecvat cu temperatura şi duritate mică a apei atunci Aphyosemion Australe îşi vor pierde din colorit şi vor deveni spălăciţi.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .