Romania si Harap Alb : motivatie pentru prezent !

Ce a facut Harap Alb ca sa ajunga la destinatie si sa-si atinga telul?

Pe scurt: a pornit la drum, a fost el insusi, a crezut in telul sau.


A pornit la drum:
"sa faci ceea ce stii, acolo unde esti in conditiile pe care le ai." - nu mai stiu cine spunea...
Am 25 de ani, inca stau cu parintii, traiesc in Romania (orasul Resita), lucrez de la 20 de ani, sunt roman - astea sunt conditiile mele.
Tu ai alte conditii, altii au alte conditii, poate mai bune poate mai rele.

Se spune ca "nimic nu ne motiveaza mai mult decat trecerea timpului", si asa este: cand te uiti in jur si vezi tineri care isi traiesc tineretea in casa in loc sa cunoasca alti tineri; tineri care pierd timpul in sali de joc sau baruri... cand mai recupereaza ei acesti ani?

Cunosc si tineri care lucreaza de la 18 ani, au idealuri, poate masina, poate casa... dar pe munca lor, te uiti in palmele lor si vezi ca e adevarat.

Daca vrei sa faci ceva in viata trebuie sa incepi sa faci ceva, sa nu pierzi timpul.
Fie ca vrei cariera, familie, credinta, sanatate, bani - trebuie sa pornesti la drum, exact ca si Harap Alb. In conditiile care le ai; poate ai datorii, esti bolnav, ai probleme sentimentale, nu stiu...
dar in comparatie cu unul care e pe moarte... tu inca esti in viata, si daca esti in viata inca te mai poti schimba.

intr-o zi am zis ca trebuie sa ma schimb, sa-mi caut un tel, sa fac ceva... altfel trece viata si alta nu am.

Am inceput acest blog (si mi-a adus cateva premii si motivatie - il am de 4 ani), mi-am cumparat un sac de box sa ma descarc de stres (l-am montat in camera unde dorm, m-am mult spatiu), am cativa prieteni cu care ma intalnesc, am un job, am terminat o facultate, ma duc la biserica sa ma rog, am fost in strainatate in excursie...
imi vin in minte cuvintele lui Randy Pausch: "Ce vrei sa fi: un magar trist sau un tigru energic?"

Harap Alb a fost el insusi.
A facut ce stie: s-a luptat, a fost om bun (faza cu albinele si furnicile), a ajutat primul (iar apoi a fost ajutat - setila, pasarila, flamanzila), a respectat legile...
a fost om.

Trebuie sa avem un set de valori, principii, crezuri dupa care ne ghidam in viata; avem corp si suflet; avem fiecare talente, haruri, stim sa facem ceva, o frumusete, o gandire.

Povestea lui Harap Alb are final...

Noi trebuie traim ca sa ajungem la final, poate chiar sa reincepem povestea, pornim pe alt drum.

In Romania orice e posibil... cand ma uit in jur numai vile, numai masini scumpe si multi oameni tristi, dar vad si oameni saraci financiar dar fericiti ca traiesc (ei fac niste copii speciali - simpli), vad oameni de afaceri care reusesc, vad oameni cu educatie, chiar tineri care reusesc... chiar ca SE POATE!!!
trebuie doar sa incepi si ... sa continui.

Trebuie doar sa vrei sa muncesti: invata sa repari ceva, sau vinde orice, internet, agricultura, incepe un blog, economiseste din banii pe care ii faci, investeste, fa chestii handmade, fi voluntar, fa o scoala, lucreaza peste program, mai cautati un job, crede, sofer, scrie, invata o meserie, fa o familie, consacra-te daca simti vocatia, cauta-ti un exemplu potrivit si urmeaza-l.

Lasa plansul si pune-te la treaba.

Inchei cu un citat din Zig Ziglar
"Azi este prima zi din cea mai ramas din viata ta!" ("Today is the first day in the rest of your life.")
VIA : LINK

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .