Ciudatenii in spatiu

um arde o lumanare in spatiu?


Imediat dupa aprindere, flacara devine sferica si marginita de un strat galben. Dupa aproximativ 8-10 secunde, stratul galben dispare, iar flacara devine complet albastra. Cu toate astea, flacara nu ramane aprinsa mai mult de un minut. (vezi poza)


Transpiri mai mult in spatiu

Totul se invarte in jurul aceleasi cauze: lipsa gravitatiei inseamna ca nu exista convectie naturala.

Prin urmare, caldura corpului nu iese prin piele, iar corpul transpira permanent pentru a incerca sa se racoreasca. Mai rau, transpiratia nu se evaporeaza, ci ramane pe piele.

Cu toate astea, costumele astronautilor sunt facute special pentru a mentine temperatura corpului la un anumit nivel care sa previna aceast proces fiziologic atat de incomod.



Lumina este batrana

Va vine sau nu sa credeti, dar lumina pe care o vedem noi astazi are deja 30.000 de ani.

Atunci a fost create aceasta, in interiorul soarelui, iar de atunci se chinuie sa iasa la suprafata.

Odata iesita la suprafata, luminii ii trebuie doar opt minute sa ajunga la noi.

Lichidul este rotund

Pe Pamant, lichidele tind sa curga, datorita gravitatiei. Dar in spatiu, la gravitatie zero, orice lichid se formeaza in sfere.

Acest lucru se intampla din cauza tensiunii de suprafata, acelasi fenomen care se intampla si pe pamant si face ca apa sa se aseze in forma orizontala, in spatiu o face sa se aseze in sfere.

Nu se poate ragai

Oricat de ciudat suna, dar in spatiu astronautii nu pot ragai.

De ce? - Pentru ca in spatiu nu exista gravitatie care sa separe lichidul de gaz in stomacul lor.

Urme care tin pentru totdeauna

Din cauza absentei aerului si a vantului pe luna, toate imprimarile lasate de astronauti raman intact timp de milioane de ani, mai mult decat majoritatea structurilor de pe pamant.

Atata timp cat niciun meteorit nu va lovi luna sau alte particule spatiale nu vor ateriza pe suprafata ei, orice urma lasata de om are sansa sa tina pentru totdeauna.

Esti mai inalt

Un om este cu cinci centrimetri mai inalt in spatiu decat pe pamant.

Acest lucru se intampla deoarece gravitatea comprima coloana vertebrala pe pamant, insa in spatiu, sub efectul de aspirare, coloana este libera sa se largeasca.

Astronautii mici de inaltime sunt cei mai fericiti, plutind prin spatiu
-----------
VIA : LINK

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .