Cum tratam mahmureala

Cred ca fiecare dintre noi am fost mahmure macar o data in viata. Placerea si bucuria din seara precedent sunt scump platite in ziua urmatoare, cu ameteli, stari de voma si, mai mult decat toate, cu o cumplita durere de cap. Ti-ai dori sa nu respire nimeni in jurul tau deoarece ai impresia ca esti in apropierea unor furnale adevarate.

Ceea ce nu se stie este faptul ca mahmureala nu este provocata doar de alcool ci si de conservanti si de compusii chimici secundari ai fermentarii. De aceea ar trebui sa fim foarte atente ce consumam. Ceea ce ar trebui sa mai stiti este ca, de obicei, bauturile inchise la culoare contin mai multe astfel de substante cu efecte secundare. Cu cat bautura este de proasta calitate cu atat aceste efecte ulterioare sunt mai puternice si actioneaza si dupa ce efectul primar (mahmureala) trece (aceste substante otravesc celulele nervoase ale creierului).

De asemenea toata lumea stie ca alcoolul este diuretic, asadar el provoaca deshidratarea corpului din cauza cantitatii mari de apa care se elimina prin urina.

Sa vedem cum putem ameliora cat mai mult posibil mahmureala de a doua zi.

Primul, si cel mai la indemana pas pe care il putem face este acela de a descoperi care dintre bauturile consummate de-a lungul timpului ne fac mai mult rau si, evident, sa le evitam.

O a doua cale de a ameliora starea neplacuta de a doua zi este aceea de a alterna bauturile alcoolice cu cele racoritoare (eventual apa) pentru a permite rehidratarea permanenta a corpului.

Am uitat eu dar sunt convinsa ca voi deja ati “notat” ca oricare ar fi variant bauturilor acestea nu vor fi niciodata consummate pe stomacul gol.

O alta metoda ar fi sa diluam bauturile (pe cele care permit acest lucru) cu apa, suc, gheata (sprit, gin tonic, whisky cu gheata, etc.

Mai este important si ritmul cu care “ingurgitam” alcoolul. Un pahar baut incet, pe indelete ne ajuta sa amanam sis a scadem efectele de a doua zi.

Inainte de culcare ar fi bines a luati un paracetamol sau o aspirina. Ne va diminua mult “zgarieturile” miscarii pisicii in ziua urmatoare.

Sunt multe variante traditionale care ne invata cum sa scapam de mahmureala. Unul dintre ele este acela care spune “cui pe cui se scoate”. Nimic mai gresit. Cel mult, in timp, putem ajunge dependente de alcool dar nu ne ajuta sa scapam de mahmureala.

Apa este cel mai bun ajutor pe care il putem da corpului nostrum pentru a scapa cat mai repede de efectele bauturilor. Bauta in cantitati mari apa ajuta la eliminarea rapida a toxinelor retinute in timpul seratei precedente dau si a alcoolului ramas prin corpul nostrum.

Un alt remediu natural ar fi zeama de varza.

Si, evident, o aspirina si multa odihna pentru a ajuta corpul sa se reface dupa un effort pe care l-a facut ca sa ne mentina vesele.

Asadar, va doresc sa aveti seri placate, relaxante, bine ticluite (cu alternari de apa si diluari de lichide bahice) – asta si pentru a putea profita cat mai mult de intalniri care ne fac realmente placere.

In cazul in care am deposit oricum limita permsa de corpul nostrum, nu uitati: un paracetamol sau o aspirina, multa apa si efectul va trece mai usor sau macar ni se va parea ca asta se intampla.


Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .