Neuschwanstein, cel mai faimos castel din lume




Putine constructii au incitat imaginatia de-a lungul timpului precum castelele, structuri indeplinind functiile militara si de locuire pentru capetenii. Ocupand locurile cele mai inalte ale muntilor sau interfluviilor si respectand adesea principiile esteticii, castelele au devenit adevarate laitmotive pana si in basmul popular romanesc.

Cateva exemple semnificative pot fi date din Orientul Mijlociu, iar vreo doua-trei chiar din Statele Unite, insa emblematice vor ramane acelea din spatiul european. Batranul continent adaposteste sute de castele a caror istorie a inceput sa se contureze din primul mileniu dupa Hristos.

Astazi functia lor este exclusiv turistica, in sensul ca genereaza mari fluxuri de vizitatori mai ales in perioada sezonului estival. Fiecare castel reflecta un anumit context istoric, un anumit tip de cultura, de strategie militara si poate fi caracterizat prin elemente definitorii, rar intalnite sau in situatii exceptionale unice.

Cel mai faimos castel din lume este Neuschwanstein ce se gaseste pe varful unui munte din regiunea Bavariei pe teritoriul Germaniei. Piatra de temelie a Castelului Neuschwanstein a fost pusa in 1869 iar lucrarile s-au incheiat 11 ani mai tarziu.

Stilul arhitectonic preferat de regele Ludwig al II-lea a fost cel traditional cuprinzand multiple elemente romanice, insa structura a fost dotata cu elemente moderne ale epocii, cum ar fi grupuri sanitare si o bucatarie. In ansamblu, atat interiorul cat si exteriorul au fost realizate artistic, pentru a impresiona cu orice pret privitorul.

Sala Tronului a imprumutat de pilda elemente ale stilului bizantin fiind inspirata de faimoasa biserica Sf. Sofia din Constantinopol. Dormitorul principala fost terminat in mai mult de 4 ani si este o adevarata opera de arta ce exemplifica stilul neo-gotic.

Castelul Neuschwanstein este enumerat adesea printre cele 7 minuni ale lumii moderne, impreuna cu Statuia Libertatii si Marele Zid din China. Din 1990 pana in prezent administratia locala a cheltuit mai mult de 14,5 milioane de euro pentru intretinere si renovare, ceea ce nu inseamna foarte mult avand in vedere taxele incasate de la cele 1,3 milioane de persoane care ii trec pragul anual.

via : link

Sursa foto .

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .