1 APRILIE : cele mari pacaleli din lume!

1 Aprilie sau Ziua Pacalelilor a sosit ca sa aduca zambetul pe buze tututor studentilor din Regie sau de prin alte campusuri universitare din tara. Fie ca esti student integralist sau mai putin integralist, azi poti sa zambesti un pic mai mult ca ieri, iar daca nu ai inspiratie de o pacaleala buna, te invitam sa citesti cele mai TARI pacaleli din lume. Cine stie, poate iti vine o idee!

10. Burger King anunta in 1998, in ziua de 1 Aprilie, lansarea unui hamburger pentru stangaci, conceput astfel incat ingredientele sa curga numai spre dreapta. In acea zi era o rumoare prin restaurantele Burger King cand se intampla sa auzi persoane cerand hamburgeri normali pentru dreptaci:)

9. Nici BBC nu a “tradat” traditia Zilei Pacalelilor, astfel incat, la 1 aprilie 1957 a difuzat un reportaj in care puteau fi vazuti elvetieni care culegeau spaghetti de pe camp. Ce a fost mai amuzant a urmat dupa, cand multi telespectatori au telefonat intreband cum ar putea obtine si ei seminte pentru un arborele de spaghetti:)

8. Tot BBC a facut-o si mai lata in 2008, cand, de 1 Aprilie, a realizat un filmulet in care se prezenta migratia pinguinilor zburatori din Antarctica in jungla amazoniana. Orice comentariu e de prisos pentru ca de abia ma pot tine de burta de ras:)

7. In 1996 a fost randul agentiei Itar-Tass sa amuze lumea. Agentia a anuntat atunci descoperirea unei fabrici care producea grenade de mana incrustate cu pietre pretioase. Umor balcanic:)

6. Urmatoarea pacaleala vine din lumea fotbalului, cand, la 1 Aprilie 1998, cotidianul Izvestia publica anunta cu mare pompa ca celebrul fotbalist Diego Maradona a incheiat un contract cu clubul Spartak-Moscova pentru incredibila suma de sase milioane de dolari:)

5. BBC revine in top cu un anunt facut la 1 Aprilie 1980, cand promovau cu un aer sobru stirea potrivit careia ceasul mecanic din turnul Big Ben va deveni electronic, pentru a tine pasul cu progresul tehnologic al vremii. In ziua aceea linia telefonica a cazut din cauza apelurilor de nemultumire ale conservatorilor britanici. Ce bine ca totul a fost doar o gluma:)

4. Si daca tot suntem pe batranul nostru continent, va anunt ca in top avem si o doza de umor frantuzesc. Publicatia Le Parisien scria in 1986 ca celebrul Turn Eiffel va fi dezmembrat pentru a face loc unei cladiri de birouri. Stirea i-a socat atat de mult pe unii francezi, incat multi au plecat de la serviciu ca sa organizeze proteste. Si cand te gandesti ca odata Turnul Eiffel li se parea o monstruozitate:)

3. Deja am ajuns pe podium cu o pacaleala care a pacalit…PRESA. In 1983 agentia Associated Press scria ca la originea Zilei Pacalelilor se afla imparatul Constantin cel Mare. Stirea a fost preluata de mai toate ziarele americane. Ceea ce este cu adevarat amuzant este faptul ca stirea celor de la Associated Press mentiona faptul ca imparatul bizantin l-a pus, chiar de 1 Aprilie, pe pacaliciul sau sa conduca timp de o zi imperiul. Cu toate astea, sute de ziare americane au luat plasa sau teapa cum se zice pe la noi:)

2. Pe locul secund avem o farsa de esenta tare. In 1995, publicatia irlandeza Irish Times scria ca proprietarii parcului Disneyland negociaza cu guvernul rus cumpararea cadavrului lui Lenin. Stirea a facut atat de multa rumoare incat jurnalistii de la publicatia irlandeza au fost asaltati telefonic ore in sir ca sa confirme sau sa infirme stirea. Din fericire pentru “Mama Rusia”, a fost doar o gluma:)

1. Si am ajuns si la liderul mondial in materie de pacaleli. Pacaleala a fost atat de buna incat milioane de oameni au luat plasa. In 1994, postul american National Public Radio anunta ca toti cei care isi vor face un tatuaj cu Coca Cola vor primi un discount de 10% pe viata pentru orice produs cu acest logo. La numai cateva ore de la anuntarea stirii, mii de telefoane au sunat la redactia NPR pentru premiu, iar pana la finalul zilei se pare ca sute de mii de americani au invadat saloanele de body painting pentru un tatuaj cu brandul Coca Cola. Nu intamplator, in zilele noastre, am putut admira cu totii o reclama Coca Cola cu un cuplu intr-o biblioteca care savureaza placerea momentului printr-o animatie gen tatuaj pe bratele lor.

--------------------

" VICTIMA " pacalelii trebuie sa manifeste toleranta fata de cel care il pacaleste si sa primeasca farsa cu amuzament sau afisand un zambet pe buze. De asemenea, nu are voie sa se supere daca nu vrea sa fie pacalit tot anul. Se crede ca cel care nu raspunde pozitiv pacalelior atrage ghinionul si nesansa de partea sa pe tot parcursul anului.

Casatoriile efectuate in ziua de 1 aprilie nu sunt considerate nici ele a fi de bun augur, prevestind o viata conjugala in care mirele se va afla sub papucul miresei. In Iran, oamenii isi fac unii altora farse nu de 1 aprilie, ci in ziua de 3 aprilie. 3 aprilie este a 13-a zi a calendarului Persan si se numeste “Sizdah bedar”. Conform traditiei iraniei, oamenii trebuie sa iasa din casa in ziua de 3 aprilie protejandu-se astfel de ghinionul numarului 13.

Nu toate superstitiile legate de ziua de 1 aprilie sunt insa de factura negativa. Daca persoanele de sex masculin sunt “pacalite” de o persoana de sex feminin agreabila, ar face bine sa il considere ca pe un semn favorabil din partea destinului. Se crede ca soarta le-a rezervat celor doi fie o casatorie, fie o relatie frumoasa. Mai mult, copiii nascuti de 1 aprilie sunt considerati ca fiind norocosi in general. Norocul nu este insa de partea lor si in ceea ce priveste jocurile de noroc, domeniu pe care ar trebui sa-l evite… Ziua de 1 Aprilie este orice, insa numai o zi a supararii nu. In spatele acestor farse, glume si pacaleli exista un principiu de baza: farsele nu trebuie sa lezeze pe nimeni. Ele trebuie “gustate” cu voie buna si zambete de ambele parti: atat a farsorului cat si a celui pacalit.

via :1 2

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .