iPhone 4S, cel mai avansat telefon Apple de până acum Cu toate că nu este versiunea cu numărul 5 anticipată îndelung, iPhone 4S vine cu dotări tehnic

Cu toate că nu este versiunea cu numărul 5 anticipată îndelung, iPhone 4S vine cu dotări tehnice cu totul noi și o funcție unică pe piață.

Sub numele Siri se ascunde cel mai avansat mecanism de comandă vocală folosit în prezent de către telefoanele inteligente. Sistemul permite accesarea unor categorii largi de funcții precum și dictarea în timp real pentru limbile engleza, franceză și germană.

Telefonul beneficiază de același procesor folosit în cazul iPad 2, un A5 dual core care oferă o capacitate de calcul de două ori mai mare decât cea în cazul lui iPhone 4 și o putere de procesare grafică de 7 ori mai rapidă. Conform producătorului, 4S va oferi 8 ore de convorbire și o antenă îmbunătățită, care să rezolve problemele modelului precedent. Față de predecesorul său, iPhone 4S este capabil să funcționeze atât pe rețele GSM cât și pe standardul CDMA, cu viteze de transfer de până la 14,4mbps download prin HSDPA, de două ori mai mari decât iPhone 4. Designul telefonului este identic cu cel al modelului precedent, o mișcare pe care Apple a mai făcut-o o dată în trecut, la modelele 3G și 3GS.

Dar poate cea mai importantă noutate a lui iPhone 4S este Siri, sistemul de control cu ajutorul vocii. Siri este capabil să preia comenzi simple precum indicarea temperaturii, potrivirea unei alarme, fusul orar mondial sau afișarea indicelui NASDAQ, dar și să priceapă rugămintea de a-și direcționa posesorul către o anumită adresă sau de a găsi un restaurant bun în apropiere. Mai mult, Siri, poate citi un SMS primit, este capabil să răspundă prin comandă vocală la el și chiar să fixeze o întâlnire în calendarul telefonului cu acea persoană. Pentru început, sistemul va funcționa pentru comenzi în limbile engleză, franceză și germană, iar alte limbi vor fi adăugate pe parcurs.

Camera foto cu un senzor 8 megapixeli captează imagini la o rezoluție maximă de 3264 x 2448 și este cu 1/3 mai rapidă decât versiunea precedentă. Datorită unei diafragme maxime de f2.4 și senzorului luminat din spate, iPhone 4S primește cu 73% mai multă lumină la realizarea unei fotografii. Capitolul filme este acoperit de producții HD la 1080p cu stabilizare video și reducere a zgomotului.

Sistemul Airplay permite vizualizarea filmelor sau manipularea unor aplicații complexe (jocuri) pe ecranul unui televizor fără fir, folosind ecranul tactil al telefonului ca pe un joystick.

Apple va avea concomitent trei modele iPhone pe piață: 3GS, gratuit pentru abonament pe o perioadă de 2 ani, iPhone 4 care va costa 99$ și 4S, care va costa 199$ cu abonament pentru varianta de 16GB și 299$ pentru varianta de 32GB – prețurile sunt valabile pentru SUA, prețurile pentru Europa nefiind comunicate încă.

Toate trei telefoanele vor funcționa cu noul sistem de operare iOS 5, care aduce mai multe funcții noi, printre care și un sistem nou de notificări și o aplicație prin care utilizatorii își vor putea localiza persoanele din agendă pe o hartă. Pe lista funcțiilor noi se găsesc și o nouă aplicație pentru remindere, care funcționează în tandem cu sistemul GPS: astfel, dacă aveți un reminder pentru a cumpăra lapte, de exemplu, telefonul vă va avertiza chiar când sunteți în apropierea unui magazin alimentar.

Puteți urmări înregistrarea video a conferinței aici.

Citiți și alte materiale din aceeași categorie:

REVIEW: iPad 2 vs. Galaxy Tab 10.1v – războiul tabletelor continuă

REVIEW Samsung Galaxy S II – noul standard Android

REVIEW MacBook Air 11 inci – subțire și puternic sau doar subțire?

Foto: Apple, Reuters

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .