Recensământ 2011 : De la abuz la refuz! Evitaţi recensământul din octombrie 2011 !

"Be the change you wish to see in the world." (Mahatma Ghandi)

Acest blog are viaţă scurtă. La sfârşitul lunii octombrie nu va mai avea nicio insemnătate, căci se va încheia recensământul.
Dar până atunci e de datoria noastră să ne facem auziţi. Pe acest blog, oamenii vor găsi informaţii care nu le găsesc pe siturile oficiale. Şi e bine să ştie că nu sunt singuri, dacă se gândesc că statul nu e corect cu acest recensământ.
Cum puteţi sa răspândiţi vestea:
1. Mulţi dintre dvs. citesc ziare online. Când mai comentaţi la articole puneţi adresa acestui blog acolo. Faceţi-l cunoscut.
Puneţi adresa sub forma antirecensamant2011.wordpress.com fără www sau http înainte, ca să nu se considere spam. Ziarele online au filtre mai restrictive când e vorba de postarea unor linkuri.
2. Trimiteţi email la cunoscuţi cu link către acest blog.
3. Trimiteţi mesaje pe Yahoo!Messenger sau orice altă reţea folosiţi, cu adresa web a acestui blog.
4. Publicaţi adresa pe forumuri, unde puteţi face acest lucru.
5. Publicaţi adresa acestui blog, la comentarii pe alte bloguri.
6. Publicaţi adresa acestui blog pe blogurile proprii.
Adresa web este http://antirecensamant2011.wordpress.com

Sunt câteva idei care se repetă mereu în rândul celor care susţin acest recensământ.
Vom demonta pe rând aceste idei ca să nu mai fie puse în discuţie pe viitor.
Minciuna 1: Recensământul e ceva normal şi nu trebuie să ne sperie.
Tocmai că acest recensământ nu este unul normal prin natura întrebărilor prea intime. Recensământul are scopul de a afla dinamica populaţiei şi nu aspecte legate de viaţa privată a individului.
Trebuie spus că acum, faţă de trecut, statul deţine forme informatice (hardware şi software) superioare de gestionare a informaţiei. Pe scurt, statul vrea să îşi creeze propriul Facebook cu toată populaţia României. Cel puţin pe Facebook spui ce vrei tu despre tine, la recensământ spui ce vrea să afle statul. Informaţii smulse sub ameninţarea amenzii.
Minciuna 2: Confidenţialitatea este calitatea de bază a Recensământului 2011.
NU EXISTĂ CONFIDENŢIALITATE!
Dacă ar exista, atunci de ce statul nu oferă un contract de confidenţialitate? Pentru că nu poate. Statul va trimite datele obţinute la Eurostat iar acolo, la datele dvs., vor avea acces puteri straine şi companii straine.
Englezii au făcut mare scandal pe tema asta. Nemţii au dat statul în judecată.
Minciuna 3: Statul va vrea binele si pentru asta are nevoie de datele dvs.
Statul nu se prea omoară cu datele obţinute din recensământ ca să aplice politici sociale. Există declaraţiile unor oficiali ai statului român că politicile sociale nu sunt aplicate după datele din recensământ, ci după alte criterii politice.
În urma obţinerii unor date, de obicei statul vine cu noi taxe şi impozite. Când au văzut că românii îşi aduceau maşini de afară, au pus taxa de primă înmatriculare, deşi nu le pasă de mediu (Roşia Montana şi jaful din pădurile României). Această taxă este ilegală. Dar pentru binele dvs. ce nu face statul.
Minciuna 4: Statul cheltuie bani şi e păcat de ei să nu participăm la recensământ.
La recomandarea puterilor străine statul a cheltuit bani şi pentru vaccinuri. Vaccinurile nocive care au lăsat copii paralizaţi. Deşi sunt foarte multe cazuri la noi în ţară, nu apare nimic la ştiri. Copii paralizaţi, manipularea Tecuceanu şi nu în ultimul rând, cazul Finlanda. Un caz de răsunet mondial în care finlandezii au spus că vaccinul pentru gripa porcină este nociv.
La noi nicio vorbă. Presa este interesată de vulgar şi din când în când prezintă că statul ne vrea binele şi să răspundem la toate întrebările recensământului lor. Altfel amendă!
Minciuna 5: Nu trebuie să răspundeţi la toate întrebările din chestionar.
Să fie clar, dacă la unele întrebări răspundeţi şi la altele nu răspundeţi, atunci riscaţi amenda, căci e refuz de cooperare cu recenzorul. Decât să nu răspundeţi la unele întrebări pe un chestionar semnat de dvs., mai bine îi luaţi recenzorului chestionarul din mână şi îl rupeţi, apoi îl daţi afară pe uşă.
Minciuna 6: Dacă nu deschideţi uşa primiţi amendă.
FALS! Proprietatea este inviolabilă şi este dreptul dvs. dacă deschideţi sau nu, uşa.
Minciuna 7: Dacă nu sunteţi în localitate trebuie să vă prezentaţi la Comisia de recenzori altfel primiţi amenda.
Rezultatele recensământului vor fi complete în 2014. Abia atunci se poate discuta acest lucru. Şi ca să poate fi pus în discuţie, trebuie să vă aducă în faţă o persoană care a declarat că nu sunteţi în localitate. Până în 2014 se vor schimba foarte multe, inclusiv preşedintele. Dar cei cu apucături de informatori să aibă grijă, că tot ce e semnat se află. Ca şi acum de altfel. Cine ar fi ştiut ca Voiculescu e fost informator, dacă nu era o semnatură?

Există mereu vecini binevoitori care sunt gata sa dea mai multe informaţii decât este necesar.
Aceştia sunt turnătorii de serviciu, cărora le face plăcere bârfa şi turnătoria.
Acest articol le este destinat lor! Citiţi cu mare atenţie!
Dacă daţi detalii despre un vecin să ştiţi că nu o faceţi sub protecţia anonimatului. VEŢI SEMNA!
Datele obţinute în urma recensământului vor fi făcute publice şi o persoană care nu a participat la recensământ din varii motive, poate cere să afle cine a dat detalii şi ce detalii a dat. Statul nu va ascunde acest lucru.
Deci cui îi place bârfa să se aştepte să fie dat în gât de stat.

Acest recensământ este primul la nivel european. Adică în acest an a avut loc în mai multe state UE iar întrebările au fost aceleaşi. Acum ne-a venit nouă rândul. Mai multe informaţii găsiţi aici:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/primul-recensamant-euro-240050.html
Şi lista poate continua cu Franţa, Spania, Italia şi alte ţări dar acum vom discuta nişte amănunte importante.
Institutul Naţional de Statistică (INS) minte când spune că aceste date sunt confidenţiale. Datele strânse pleacă la Eurostat şi la aceste date vor avea acces destul de multe companii private.
Deci situaţia este mai complicată. Statul român cu ajutorul INS, practic ne vinde ca pe nişte bunuri.
Dat fiind că e vorba de o vânzare importantă cu miză mare, de aceea se pune atâta presiune pe acest recensământ.

Astăzi am văzut câţiva posibili recenzori. Pot fi pensionari sau tineri, dar în general persoane cu venituri modeste. Nu o să vedeţi directori de bancă, manageri, patroni sau politicieni printre ei.
În niciun caz:
Nu îi înjuraţi!
Nu îi bruscaţi!
Nu vă comportaţi urât cu aceşti oameni!
Relaxarea si diplomaţia în exprimare vă ajuta mai mult, decât o stare încordată.
Aceşti oameni trebuiesc trataţi cu decenţă şi cordialitate.
Sunt oameni cu venituri modeste care încearcă să mai facă un ban. Mulţi dintre ei nici nu bănuiesc că acest recensământ poate fi ceva rău.

Ce spune Constituţia României:
ARTICOLUL 26
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
ARTICOLUL 27
(1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.
(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:
a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;
b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;
c) apărarea securităţii naţionale sau a ordinii publice;
d) prevenirea răspândirii unei epidemii.
Concluzia o trageţi dvs.!
Să luăm spre exemplu acest formular:
M – Persoane plecate în străinătate
După cum vedeţi se cer date despre o persoană. Dată fiind natura intrebărilor e clar că sunt adresate, unei rude de gradul I. Doar o astfel de rudă cunoaşte dacă persoana in cauză trimite bani familiei şi cât de des.
De când statul are dreptul să ceară detalii intime din viaţa unei familii?
Sunteţi de acord să vă vindeţi o rudă apropiată statului, cu informaţii de genul în ce ţară lucrează, de când şi cât de des trimite bani acasă?

Probabil că aceste informaţii vor fi folosite pentru noi taxe şi impozite, dar caracterul murdar al statului hoţ ne este cunoscut deja. Însă aici e vorba şi de un aspect moral. Dacă vrei să afli ceva despre o persoană anume, du-te şi află direct de la ea, nu mă pune s-o torn eu.

Ameninţarea cu amendă vine din HG 1502/2009, mai precis din articolul 21 pe care îl puteţi citi aici:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/hg_organizare_desfasurare_recensamant_populatie_locuinte_romania_2011_1502_2009.php
Însă această amendă nu poate fi aplicată. Atâta timp cât nu deschideţi uşa sau dacă o deschideţi folosiţi o minciună, de genul nu aveţi timp in acel moment pentru a răspunde întrebărilor, nu se poate aplica nicio amendă.
Amenda se referă la refuzul de a prezenta datele, nu la faptul că nu sunteţi acasă sau sunteţi pe punctul de a pleca la muncă/gară/spital/etc.
Nu vă lăsaţi intimidaţi!
Nu îi vindeţi pe cei dragi care pleacă la muncă de răul care e aici, pentru că aşa vă cere statul.
Nu puteţi fi amendaţi dacă refuzaţi să daţi informaţii despre rudele voastre dragi!








Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .