[ FOTO] Dronele, roboti aerieni folositi de armata si NASA

Dronele sunt vechicule aeriene fara pilot la bord, folosite de armata americana intr-o serie de misiuni precum testarea de rachete, lovituri aeriene, realimentare in timpul zborului, supraveghere, transport, exercitii militare si chiar bombardamente. Armata americana a inceput sa experimenteze folosirea acestui tip de vehicule inca din perioada Primului Razboi Mondial. Astazi, dronele sunt folosite atat de fortele armate, cat si de organizatii precum Institutul American de Geologie (USGS) sau chiar NASA.

The Reaper (Seceratorul)

the_reaper.jpg

Aparatul poarta numele sinistru MQ-9 Reaper. Este controlat de operatori aflati la sol, spre deosebire de alte drone care zboara complet automat, pe baza uni plan de zbor pre-programat.

QF-4

QF-4.jpg

Aceasta drona este folosita pe posta de tinta pentru testarea sistemelor de lupta.

BQM-167

BQM-167.jpg

Alt tip de drona, folosita tot la testarea armamentului.

MQ-9 Reaper, numita la inceput Predator B

MQ-9-Reaper_predator B.jpg

Drona este folosita in Afganistan de catre Armata SUA, dar este utilizata si in misiuni ale CIA.

Altus - II

Altus-II.jpg

Drona Altus - II este pilotata de la sol si face parte dintr-un program al NASA de studiere a problemelor de mediu si ecologie. Drona poate zbura cateva ore la o altitudine de circa 17 km.

Heron TP

heron_tp.jpg

Drona a armatei israeliene, Heron TP este cea mai mare aeronava de acest tip, comparabila ca dimensiuni cu Boeing 737. Pe de alta parte, armata SUA are la dispozitie cea mai mica drona, numita Switchblade, care poate fi carata intr-un rucsac.

MQM-107E Streaker

MQM-107E Streaker.jpg

Drona folosita ca tinta in exercitiile de antrenament ale armatei SUA.

Raven A

Raven-A.jpg

Drona stiintifica a Institutului Geologic American, echipata cu camere video, pentru urmarirea migrarii unei specii de cocori. Raven A are sub un metru lungime.

Lansarea unei drone tinta - BQM-74E

lansare-BQM-74E.jpg

BQM-74E este lansata de la bordul unui portavion american, in timpul unui exercitiu militar.

Global Hawk

global-hawk.JPG

Drona a NASA, folosita in misiuni de cercetare meteorologica, mai ales in ce priveste furtunile tropicale si uraganele. Global Hawk e capabil sa zboare cu o viteza de 650 de km/h, la inaltimi de 20 de km, avand la bord peste 900 de kilograme de aparatura meteorologica...

Bogdan Enache

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .