Deoarece cel mai reusit camin combina esteticul cu functionalitatea, este recomandat sa analizezi bine avantajele si dezavantajele unei amenajari open space inainte de a decide daca acest stil este potrivit pentru tine si familia ta.
Avantaje amenajare open space
Aspectul este unul dintre cei mai importanti factori luati in considerare de cei care decid sa apeleze la o amenajare open space. Daramarea peretilor pentru crearea unui spatiu de locuit deschis iti poate transforma apartamentul sau casa intr-un spatiu de locuit ultramodern.
Lumina naturala este un avantaj estetic, dar efectele amenajarii open space se vor vedea si in reducerea facturii la energie electrica. Spoturile consuma mult mai putina energie ca becurile traditionale si sunt des folosite in amenajarea open space.
Organizarea versatila a spatiului, care combina un living open space cu o bucatarie open space, iti ofera ocazia de a petrece momente speciale alaturi de mai multi prieteni si invitati, care se vor simti mai confortabil.
Un alt avantaj oferit de o amenajare open space este posibilitatea de a stii ce fac copiii. Micutii sunt mai usor de supravegheat atunci cand sunt in campul tau vizual si te aud mai usor cand ii strigi.
Intr-un spatiu open space, mutarea mobilei devine mult mai usoara. Daca iti place sa schimbi mereu cate ceva prin casa, acest tip de amenajare iti ofera libertatea cea mai mare.
Dezavantaje amenajare open space
Inainte sa iei in considerare cele cateva dezavantaje ale amenajarii open space, trebuie sa stii ca aceasta solutie nu este usor de aplicat in cele mai multe apartamente din Romania. In functie de legislatia locala, daramarea peretilor poate implica acceptul scris al tuturor proprietarilor din asociatie sau chiar o adeverinta speciala de la primarie.
Pentru ca ai de-a face cu un spatiu deschis, amenajarea devine mai dificila si vei avea nevoie sa locuiesti in alta parte cat timp transformi caminul tau intr-un spatiu de locuit open space. Tine cont si de faptul ca zgomotele ar putea deveni un factor de stres mai mare, daca nu ai unde sa te ascunzi de ele cand vrei sa vorbesti la telefon.
Dezordinea este cel mai mare dusman al amanejarii open space. Intr-o casa amenajata in stil traditional poti inchide usa in fata dezordinii, insa intr-un living open space nu o mai poti ascunde la fel de usor. Nici dezordinea din bucatarie nu mai poate fi ascunsa atunci cand chemi apropiatii la masa.
Daca vrei ca totul sa se asorteze in casa ta, vei avea de infruntat multe probleme. Pentru ca mai multe camere impart acelasi spatiu, s-ar putea sa ajungi sa te intrebi daca frigiderul se asorteaza cu canapeaua.
Iarna, un spatiu de locuit open space va fi mai greu de incalzit si factura la energie poate creste semnificativ fata de o amenajare clasica, cu camere separate in care fiecare calorifer are repartitor si robinet.
Inainte de a alege o amenajare open space pentru locuinta ta, gandeste-te in care camere din casa te simti mai bine. Daca preferi camerele mai mici, decorate mai cald si intim, acest tip de amenajare ti-ar putea crea disconfort pe termen lung.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu