Servicii bune in Romania?!

Continuati sa visati...

Ca mai toata lumea si eu am inceput sa caut o vacanta. Pentru ca am un copil mic, prima optiune a fost sa ma uit prin “ograda proprie”. Stiti…tara noastra este foarte frumoasa – munte, mare, delta, traditii, istorie, etc.

Asadar am fost la targul de turism, m-am inarmat cu multe pliante, oferte si, langa calculator (ca sa si vad ofertele) am purces la o cautare de vacanta.

Ma asteptam sa gasesc preturi marisoare dar surpriza a fost de proportii.

Am uitat sa va spun ca pentru mine mai este un aspect foarte important: serviciul oferit. Pana la urma merg sa ma distrez, sa ma relaxez si o fac pe banii mei, munciti de mine, cu sacrificii si renuntari. Si, oricum, atata vreme cat eu sunt civilizata ma astept sa primesc acelasi lucru in schimb.

Asadar, sa cautam ceva oferte de vacanta. Frumos, cu servicii de calitate si cat mai aproape de casa.

Probabil ca nu va veti mira cand o sa va spun ca, uitandu-ma pe locatii montane consecrate: Voineasa, Baile Herculane, Govora, etc, nu puteam sa-mi cred ochilor ofertele de prêt. Doua nopti de cazare pentru doua persoane costa cam cat m-ar fi costat o vacanta in doi in Spania (vacanta de 3-4 nopti) sau, cam cat o minivacanta pe un yacht de lux (in care se includeau sampania, ski-jet-ul, snorkeling-ul, scufundarile si 2 nopti de cazare la vile de lux din Mallorca cu mic dejun inclus). Dincolo de prêt aproape ca pot pune pariu si ca serviciile sunt usor diferite.

Mergem mai departe. Ne ducem la mare. Marea noastra cea mare si neagra. Pe litoralul romanesc ai servicii de neimitat. As vrea sa va spun ca am fost si in Mexic, acolo unde lucreaza in turism oameni saraci, fara vreo scoala si totusi serviciile au fost impecabile. Insa nu si la noi. Noi facem scoli, specializari, capatam experienta si degeaba.

Cei care lucreaza in servicii nici macar nu stiu sa-si castige bacsisul. La noi menu-ul il primesti dupa o jumatate de ora, friptura este déjà rece sau nefacuta atunci cand o primesti, inghetata topita si cafeaua doar o apa colorata, cat dspre scrumiera, trebuie sa spui merci ca ai primit-o la inceput si sa o folosesti cu moderatie ca sa-ti ajunga pana la sfarsit. Uneori, gasesti cate o lumanare care palpaie oricum dar nu romantic pe masa si care imprastie mult fum in jurul ei. O stingi si apare de nu stiu unde un chelner care o aprinde romantic de la bricheta si o pune cu un ranjet satisfacut intre voi (ca sa va afume pe amndoi) si iti sopteste complice “ pentru atmosfera. Si, atunci cand nu lasi bacsis (10% - ca asa e in tarile civilizate), te scuipa, te injura si isi promite in barba ca urmaoarea cafea va avea “adaos”). Nici macar nu-si pun problema ca ar trebui sa fie minim politicosi daca nu chiar foarte atenti pentru banii pe care ii asteapta.

Ei asa au invatat la scoala – ca e important ca la sfarsit sa primeasca 10%.

Si, daca ne gandim bine, nici macar nu este vina lor exclusive. Ci cae ii angajeaza si le permit sa fie asa poarta intreaga raspundere.

Iar in hoteluri, daca ai noroc sa gasesti o camera fara igrasie, si in care exista si o veioza functional, ori nu curge apa calda, ori cada e prea veche ca sa mai doresti sa te cufunzi in apa calda in ea, ori menajera vine sa faca un pic de curatenie atunci cand tu mai dormi, mai esti in camera sau….nu vine deloc pana in ultima zi cand trebuie sa-si ea si ea ceva de la fraiera asta de la etajul 2. Evident ca vorbesc despre hoteluri de mai putine stele dar care, in mod normal in afara de faptul ca sunt mi micute si au mai putine facilitate (asa scrie la lege) ar trebui sa fie tot atat de curate ca si cele de 4 si 5 stele.

Ei…si atunci te intrebi de ce ai mai vrea sa incurajezi economia romaneasca? De ce ti-ai mai dori sa vizitezi tara cand lumea intreaga (chiar si Africa si Asia) iti ofera respect pentru zilele, si asa putine la numar, in care pleci in vacanta si iti doresti sa uiti de toate si sa te incarci cu energie pentru restul anului.

Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .