Vacanta se apropie...

In fiecare an dorim sa ne intalnim cu marea, sa ne intindem lenes la soare, sa ne bronzam.

Sub actiunea razelor soarelui, pigmentul brun coloreaza celulele epidermice formand un ecran natural. La inceput, cnd acest pigment nu este sufficient, ar trebui sa pregatim pielea pentru bronzat cu diverse crème, emulsii, uleiuri. Toate aceste tratamente ne ajuta sa evitam imbatranirea premature datorata actiunii nu mereu benefica a soarelui prin hidratare. Un al doilea effect benefic se refera la faptul ca aceasta masca pielii filtreaza razele solare nocive si le sustine pe acelea care produ bronzul.

Un pont important este acela ca, umerii si nasul ar trebui protejate suplimentar.

Asadar, mi sunt cateva luni pna ajungem sa ascultam music valurilor sis a ne intindem prosoapele cat mai aproape de malul marii a sa prindem o culoare bruna ce ne va adduce un look sic atunci cand vara se va fid us. Trebuie sa incepem sa ne pregatim deja pentru asta.

Cand spun pregatire ma refer la mai multe aspect nu doar la hidratarea pielii: starea generala, alimentatia rationala, asigurarea unei circulatii sanguine bune, ingrijirea igienico-estetica, sunt tot atatea motive de preparare pentru vacant mare.

Specialistii ne avertizeaza ca expunerea la sore ar trebui sa se faca treptat, progresiv, tinand cont si de natura pielii si de starea fiziologica.

Tot ei ne si invat cum ar trebui sa face mast: la inceput, timpul de bronzare nu ar trebui sa depaseasca 15 minute pentru fieare dintre fetele corpului. A doua zi o jumatate de ora pentru picioare sib rate, apoi mi adaugam 15 minute si, in zilele urmatoare putem sta fara limita la “prajit”.

Nu la fel se intampla insa si cu celelalte parti ale corpului: pentru coapse si sale ar trebui sa stam cate un sfert de oa in primele 3 zile, apoi o jumatate de ora in urmatoarele 2 zile, apoi…fara limita orara. Iar pentru abdomen si bust vom sta cate 15 minute in primele 4 zile, o jumatate de ora in ziua urmatoare si abia dupa cea de-a sasea zi avem liber la bronz fara limita de timp.

Intervalul orar in care ar trebui sa facem plaja fara riscuri foarte mari sunt pana in ora 11.00 si dupa orele 16-17.00, atunci cand razele soarelui sunt luminoase si predomina ultravioletele.

Un alt pont pe care vi-l ofer este acela ca ar trebui evitata consumarea bauturilor alcoolice in perioada in care stam la soare. O piele care contine substante acide, sau dupa consumarea unor medicamente (tranchilizante, laxative, antibiotic) incetinesc procesul de pigmentare.

Asta nu inseamna ca ar trebui sa stam “pe uscat” – din contra: consumati foarte multe lichide pentru a evita deshidratarea.

Asadar: folositi crème pregatitoare, palarii si ochelari de soare, consumati lichide, folositi crème protectoare atat inainte, in timpul cat si dupa expunerea la soare. In acest fel puteti sa va bucurati deplin de o vacanta de leneveala sis a aveti un ten bronzat si stralucitor la intoarcerea acasa.

Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .