Prima iubire a lui Beethoven a locuit in Romania

Intr-o anume masura putem afirma ca Beethoven a fost aproape intotdeauna indragostit deoarece in viata sa au fost multe personaje feminine.


Jeanette d’Honrath, prima iubire a lui Ludwig van Beethoven, devenita Johanna von Greth dupa casatoria cu capitanul Karl von Greth, a locuit in Romania, la Timisoara, in cladirea Casei Armatei, sotul sau fiind numit comandantul Garnizoanei, în 1823. De curand a fost dezvelita la Timisoara o placa comemorativa dedicata iubitei marelui compozitor, prin eforturile Lucianei Ianculescu, profesor de muzica.


Beethoven si Jeanette d'Honrath s-au cunoscut la Bonn si exista documente care arata ca marele compozitor avea adresa din Timisoara a primei sale iubiri.




Una din cele mai importante iubiri a fost Eleonore von Breuning. Aceasta a fost fiica familiei care l-a sprijinit pe Ludwig dupa ce a ramas fara mama.

Astfel se pare ca in opera Fidelio numele personajului principal, Leonore, nu a fost ales intamplator. Una din scrisorile geniului german, semnata pe 2 noiembrie 1793, incepe cu "Adorabila Eleonora...".

Fraulein Jeanette D'Honrath si Fraulein Westerhold au fost pentru Beethoven doua femei ce i-au umplut viata mai mult ca aventuri menite sa-i distraga atentia de la activitatile domestice si indatoririle zilnice. Cu toate acestea mereu si-a amintit de ele cu afectiune.

Magdalena Willmann, minunata cantareata, nu a impartasit sentimentele marelui compozitor. Din nefericire atunci cand si-a marturisit iubirea catre Magdalena, a fost respins. Motivele nu au fost multe. Doar doua: "Este urat si pe jumatate nebun".

Giulietta Giucciardi a fost o alta dragoste imposibila pentru geniul Beethoven. Aceasta era prea tanara, in varsta de 16 ani si i-a fost eleva. Nemuritoarea "Sonata a lunii" sau Sonata pentru pian nr. 14, op. 27 nr.2 in do diez minor (Mondscheinsonate), a fost dedicata acestei eleve, Giulietta Giucciardi.

Josephine von Deym, o contesa vaduva, a devenit una din cele mai bune prietene a lui Beethoven.

Therese Malfatti si Amalia Seebald sunt alte doua femei ce sunt prezente in biografiile lui Beethoven scrise de mai multi autori, desi nu exista dovezi exacte ca acestea ar fi avut vreo legatura sentimentala cu compozitorul german.
Sursa : aici

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .