Cum tratam raceala repede si bine

Desi avem impresia ca ea se intalneste cel mai adesea in sezonul rece eu vin sa aduc o completare. Nici primavera nu este un sezon ocolit de virusii racelii care se gasesc peste tot in jurul nostrum si care isi cauta o gazda primitoare, cu un system imunitar scazut. Si oare cand avem sistemul imunitar cu garda lasata mai mult decat primavera? Acum, cand trecerea de la frigul si conditiile nefericite ale iernii ne fac mai sa fim mai slabi, cand inca nu am consumat destule legume si fructe proaspete suficiente astfel incat carentele pe care organismul nosru le are in ceea ce priveste vitaminele si suplimentele necesare unei “curgeri line” a vietii, racelile stau la panda si ne invadeaza aproape fara sa ne dam seama.

Astazi iti ofer cateva sfaturi de la bunica, care, urmate intocmai, te vor ajuta sa treci mai usor peste o receala, fie ea chiar si una mai usoara.

Pentru frisoane, recomand un ceai sau un pahar cu lapte fierbinte – ele te vor ajuta sa previi deshidratarea (toata lumea stie ca virusii au acces mai usor la celulele deshidratate, si acest lucru poate conduce chiar si la infectii serioase).

Nu uita de vitamina C. O vei gasi in ceaiul de macese, in lamiae si citrice, in general.

Apoi, o baie fierbinte, cu cativa pumni de sare aruncati in apa, iti va hidrata si mai mult corpul si, te va ajuta sa te relaxezi.

Daca insa ai ajuns in stadiul de febra, ar trebui sa stii ca, a lua medicamente care scad temperature nu este intotdeauna pasul correct (evident atata vreme cat temperature nu depaseste 38 de grade Celsius). In perioada de febra, organismul iti arata ca lupta impotriva racelii. Daca te bagi in pat, te invelesti cu o patura groasa si transpire, deja ajuti sit u la inlaturarea racelii. Actiune sudorifica au si infuziile de tei.

Un alt pas important este sa ai grija sa te odihnesti. Cu cat corpul lupta mai mult cu atat este mai oboist. Sadar, ar trebui sa-l ajuti sit u putin: un repaus de 1-2 zile poate face minuni.

Acum, cel mai important si efficient remediu impotriva racelii este consumul mare de lichide (ceai, apa, sucuri) in cantitate cat ai mare.

Impotriva nasului infundat putem lupta prin mai multe modalitati: intr-o ceasca cu apa calda se pune o lingurita de sare, se aspira pen as si se elimina pe gura; sau apa fierbinte cu ceva plante, prosop deasupra capului: inhalatii de aer fierbinte.

Pentru ameliorarea durerilor de gat iti recomand figure de miere, natural, mestecat bine. Sau, doar cate o lingurita de miere, ori un ceai cat mai cald, un fular in jurul gatului.

Asadar, daca simti simptomele unei raceli, nu mai sta pe ganduri: actioneaza din timp ca sa nu aiba timp sa se instaleze. Daca insa s-a insinuate deja fara sa o simti, sfatul meu este sa incerci tratamente naturiste, fara prea multe medicamente, chimicale care te trateaza de una sit e imbolnavesc de alta.

Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .