Chiar vine Primavara !!!!!!!!


Ei…a mai trecut o iarna...

Pot spune cu mana pe inima ca o sa am iarasi un an lung si frumos in fata.

Ca sa parafrazez un mare classic, nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand vine primavara parca simt ca ma trezesc din nou la viata.

Stiu, o sa spuneti ca si iarna are frumusetile ei, si chiar nu am argument sa va contrazic prea mult dar parca primavera este semnal de viata noua. Este adevarat ca eu m-am nascut primavara si, poate si asta este un punct pentru care imi place atat de mult dar, dincolo de asta, sunt atat de multe motive de bucurie incat aproape ca imi vine sa zburd de bucurie.

Ziua se mareste, frigul se molcomeste, soarele iese, viata incepe.

Dar, odata cu toate acestea ne dam seama si de ravagiile pe care le-a lasat in corpul nostrum iarna, cu mancarurile ei grele, cu noptile lungi si cu frigul ei.

Nu este insa decat un nou motiv de ingrijire personala. Noi oricum facem treaba asta saptamanal. De data asta mai adaugam cate ceva. In primul rand civilizat ar fi ca, odata cu sosirea primaverii sa mergem frumusel la doctor sis a ne facem check-up-ul annual. Asta ne ajuta sa stim de ce reserve mai dispune organismul nostrum si c ear trebui sa mai adaugam.

Vitamina C sper ca nu ati uitat, nu trebuie sa lipseasca din casa. Sub forma de fiole, capsule sau in stare naturala, o portie zilnica de vitamina C ne ofera mai multa vigoare si incredere in noi. Apoi Calciul trebuie sa vedem care este cantitatea din corp si daca trebuie imbunatatita sau doar intretinuta.

Si sa nu uitam de curele de detoifiere, cu ceaiul natural.

Plimbarile in aer, zambetele oamenilor, florile de primavera cu mirosul lor perfect, toate astea sunt motive de bucurie, de veselie, de optimism.

Cred ca fiecare moment al anului ar trebui sa ne aduca zambete pe fete insa, prin exceptie, primavera este anotimpul renasterii, anotimpul verde, anotimpul pomilor infloriti, anotimpul serenadelor si al parfumului de tei.

Ziua este mai lunga, soarele mai des sus pe cer, hainele multe si grele ale iernii pot fi inlocuite de un pardesiu la care iti poti pune o esarfa frumoasa prinsa cu o brosa veche sau cu o camee, iti poti etala ciorapii frumos colorati si pantofii cei noi, poti merge pe jos mai mult, te poti bucura chiar si de statul pe o banca, la soare, privind vrabiutele care se scalda in baltile mici pe care le gasesc imprastiate pe ici pe colo, urme ale zapeii topite si ale cizmelor imblanite.

Sa ne trezim si noi la viata, sa ne mobilizam pentru noi vise, idealuri, sperante. Sa facem un plan de bataie, sa calculam cum putem sa ne atingem scopurile, sa citim o carte frumoasa in Cismigiul batran sau sa hranim porumbeii, ori sa ne amuzam de micile gesture ale copiilor, iata un bun inceput de an. Sa lasam de-o pate grijile, necazurile, sa mergem pe strada zambind, poate chiar in pasi de dans, sa celebram dragosea si prietenia….

Iata tot atatea motive de primavara. Sa aducem primavera si in sufletele si in casele noastre, sa fim in comuniune directa cu natura, dupa cum ne cantau poetii pe vremuri…


Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .