Previziuni asupra lumii pentru urmatorii 10 ani

V-ati intrebat vreodata cum va arata lumea in anul 2020?
Daca da, acum veti afla raspunsul. Revista Forbes a facut publice previziunile asupra lumii pentru urmatorii 10 ani in politica, medicina, finante, societate si tehnologie. Sunt si previziuni reale, dar si SF. Jurnalistii publicatiei au anticipat din primul an al celui de-al doilea deceniu al secolului nostru evenimente si rasturnari neasteptate de situatii. Urmatorii 10 ani in politica

2011 Anul viitor, la carma Coreii de Nord va veni Kom Jong Un, fiul de 29 de ani al liderului nord-coreean Kim Jong-Il. El va stabili legaturi economice cu Statele Unite ale Americii.

2012 Grupu islamist Al Shabab prinde putere in Somalia. Va impune legea Sharia si preia operatiunile de piraterie din Golful Aden.

2014 China va desfasura rachete balistice cu raza lunga de actiune in Sudan. Actiunea va fi pazita de Armata Populara de Eliberare.

rachete


2016 Va avea loc prima alegere pe Internet pentru presedintele SUA. 7% din voturile exprimate vor fi online. Acuzatiile de frauda vor fi insa foarte multe.

Tot in 2016,
Chelsea Clinton va fi aleasa presedinta Senatului. In acelasi an ea va afla ca este gravida.

chealse


2018 SUA vor pune capat celui mai lung dintre razboaiele pe care le-au purtat de-a lungul vremii si-si vor retrage trupele din Afganistan. Ambele parti aflate in conflict - atat SUA si Occidentul, cat si talibanii - vor spune ca au invins.

2020 Musulmanii fug in Insulele Maldive unde vor avea loc lupte religioase.

Urmatorii 10 ani in medicina

2012 In Mexic va izbucni o noua forma de tuberculoza, al carei virus va fi rezistent la orice tratament cu medicamente. Epidemia se va raspandi in SUA si America Latina si va conduce la inchiderea granitei dintre SUA si Mexic.

2014 Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic din lume, se fa "sparge" in cinci firme mai mici.

pfizer


2015 Lumea va avea la indemana pastila impotriva autismului. Medicamentul va trata persoanele afectate de sindromul cromozomului X fragil.

2016 Va fi efectuata prima inseminare artificiala de sperma, creata pe baza de celule stem feminine. Barbatul va deveni inutil in ceea ce priveste reproducerea si perpetuarea umanitatii.

2018 SUA scad speranta de viata a locuitorilor sai. Medicii dau vina pe obezitate.

2020 SUA vor dispune de roboti ce vor extermina celulele canceroase din organism.

Urmatorii 10 ani in tehnologie

2011 Oamenii de stiinta rusi descoperi o retea de spionaj cibernetic a SUA. Se lanseaza masina care zboara si care va costa 200.000 dolari.

masina luna


2016 SUA vor avea posturi vacante de personal din lumea virtuala, cum ar fi garzi de corp si cautatori de comori pentru cei care joaca jocuri online.

2018 Se va infiinta cel mai rapid tren din lume care va circula pe ruta Paris - Beijing.

2019 Steve Jobs, liderul companiei
Apple, se retrage.

2020 Compania Virgin Galactic, a lui Richard Branson, va oferi in 2020 primul zbor spre Luna la un pret al biletului de 200 milioane dolari, conchide revista.

Cum vor arata urmatorii 10 ani in finante si economie

2010 Infractorul secolului, Bernard Madoff, condamnat pe viata pentru crearea celei mai mari escrocherii piramidale din istoria lumii, de miliarde de dolari, va fi gasit cu latul la gat in celula sa. Va fi o sinucidere inscenata.

madoff


2014 Indianul Mukesh Ambani se va afla in fruntea listei Forbes a celor mai bogati oameni din lume. 2018 Marea recesiune se va incheia abia in 2018 si va fi marcata de refacerea pietei fortei de munca din SUA si de o reducerea a somajului sub 7%. 2020 Vanzarile Wal-Mart, cel mai mare lant de magazine din lume, ajung la peste 1.000 miliarde dolari.

Cum vor arata urmatorii 10 ani in societate

2011 Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon va ajunge in 2011 la Cairo pentru a saluta nasterea omului care va face ca populatia lumii sa ajunga la 7 miliarde, care va fi o fetita.

fetita


2013 Ton rosu este pe cale de disparitie. Stocurile congelate se vor vine la preturi de zece ori mai mari. 2015 Bangladesh se imprumuta cu 8 miliarde dolari la Banca Mondiala pentru a investi in uzine de desalinizare a apei. 2017 In supermarket-urile americane, carnea se va vinde la 20 de dolari kg si nu va fi carne de pasari sau animale crescute in ferme, ci in laboratoare. 2020 Autoritatile chineze vor legaliza casatoriile homosexuale, iar statul chinez va promova activ relatiile homosexuale.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .