La masa , in CANADA !


Salata de pui

Ingrediente:
2 salate potrivite, un piept de pui sau 2-3 snitele de pui, otet, ulei, sare, piper, cascaval ras, smintina, patrunjel taiat mic

Mod de preparare
Se prepara o salata obisnuita din frunzele de salata. Se pot adauga si alte legume si verdeturi la aceasta reteta, iar carnea de asemenea poate fi de pui, peste sau vita. Pieptul de pui se taie felii sau cubulete, dupa preferinta si se prajeste in ulei. Salata se aranjeaza pe o farfurie, iar in mijloc se pune puiul, se rade cascaval deasupra si se adauga smintina si patrunjelul.

Rulada de lamiie

Ingrediente:
4 oua, o cana zahar, o lingurita vanilie, 2 albusuri, o cana faina, 2 lingurite praf de copt, un praf de sare, 1/4 cana zahar praf; crema: 3/4 cana (175ml) zahar, 8 linguri amidon, 3/4 cana suc lamaie, 2 doua, 50 ml unt, 1 cana afine (sau alt fruct)

Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 350*F(180*C). Se intinde o foaie de pergament intr-o tava de 40x25 cm. Se amesteca ouale cu zaharul si vanilia. Intr-un alt bol se bat albusurile spuma si se amesteca usor in prima compozitie. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se toarna peste compozitia cu oua. Se toarna in tava. Se introduce in mijlocul cuptorului si se coace 15-20 min. Se presara zaharul pudra pe un prosop de bucatarie. Se scoate blatul fierbinte pe prosop si se scoate hartia. Se ruleaza blatul pe lungimea prosopului si se lasa la racit. Se amesteca zaharul cu amidonul. Se adauga sucul de lamiie si ouale. Se pune pe foc pina se ingroasa, cam 10 min. Se adauga untul, amestecind continuu si se lasa la racit. Se intinde blatul peste care se intinde crema racita. Se presara afinele si se ruleaza din nou.

Muffins cu portocale si ciocolata

Ingrediente:
2 ½ cani faina, 1 lingura praf de copt, un virf cutit de sare, ½ cana zahar brun, sucul si coaja rasa de la o portocala, 2 oua, o cana lapte, ¼ cana unt topit, 1 cana bucati ciocolata

Mod de preparare
Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul si coaja rasa de portocala. In alt bol se bat: ouale, laptele, untul topit si sucul de portocala.

Se toarna peste ingredientele uscate. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca bine (nu se amesteca prea mult!)
Se incalzeste cuptorul la 205°C; se toarna compozita in tava de muffins unsa in prealabil (se poate folosi spray cu ulei vegetal) si se coace circa 25 minute.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .