Sfaturi ca sa scapi de cicaleala!

Cicaleala este neplacuta pentru ambii participanti la "dialog". Daca te regasesti in rolul celui cicalit, probabil incerci sa gasesti o solutie pentru a opri cicaleala.

Incearca aceste strategii, oferite de publicatia online Shine.com :

Unul dintre principalele motive pentru cicaleala este ca cel cicalit nu raspunde. Unii oameni cred ca daca nu raspund, cumva, totul va fi uitat. Din contra, pentru ca cel care cicaleste nu se simte auzit, cicaleala va continua.

Asa ca, daca esti cicalit:

1. Raspunde, pentru a demonstra ca ai auzit ce ti-a spus persoana. "Ok, o sa ma opresc la magazin in drum spre casa".

2. Ofera-i un deadline: "Nu am timp azi sau maine sa ma ocup de...asigurarea la masina, dar este un loc in programul meu vineri. O sa o rezolv atunci".

Un lucru neplacut despre cicaleala este sa auzi acea voce cicalitoare in ureche:

3. Gaseste o modalitate "fara cuvinte" pentru a-ti fi amintit sa faci ceva. Roaga pe cicalitor(oare) sa iti puna, de exemplu, becurile arse pe masa ca sa le inlocuiesti, in loc sa iti spuna sa faci asta.

4. Roaga sa iti aduca aminte in scris, prin post-it-uri, sau prin e-mail, de ce anume trebuie sa faci. Metoda este eficienta si de ajutor.

In loc sa ignori cicaleala, explica de ce nu raspunzi:

5. Daca esti cicalit sa iti iei umbrela, sa mananci dimineata, sa iti iei o haina pe tine, adu-i aminte ca esti un adult responsabil, nu un copil.

6. Daca, de fapt, nu ai de gand sa faci ceva, spune-i celui care te cicaleste ca nu o vei face. Un cicalitor prefera sa stie ca nu vei face ceva in loc sa-l tii in suspans.

Identifica ce produce cicaleala:

7. Cateodata avem o aversiune spre o anumita activitate. Daca esti cicalit tot timpul sa speli vasele si tu urasti sa faci asta, incearca sa spui: "Eu chiar urasc sa spal vasele. Nu pot sa fac altceva in schimb?".

8. Arunca cu bani. Daca nimic nu functioneaza, cumpara-i ceva.

Pentru cei cicaliti: Un mod evident de a opri cicaleala este sa iti faci partea ta de treaba in casa. Daca niciodata nu iti tii cuvantul, daca nu faci niciodata nimic din ceea ce te roaga cineva sa faci, desi ti s-a spus de nenumarate ori, atunci stii de ce esti cicalit.
***************
E-mail de la EVA F. - SIGHISOARA

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .