AVEAM.... , AVEAM.... , dar a trecut !

E nostim sa adormi o natiune si sa-i pui imnul "Desteapta-te Romane"
Ceausescu a folosit comunismul pentru popor, precum o unealta. Iliescu a folosit poporul pentru binele comunistilor,
transformandu-ne in unelte.

Radu Roncea
******
AM GASIT SI ASTA :

Capitolul 1. Ce drepturi aveam:
1.1.Aveam acces gratuit la invatamant, inclusiv la cel superior
1.2.Aveam asigurata cazarea in internatele scolare
1.3.Aveam asigurata masa la cantinele scolare si in cele muncitoresti ( cazul santierelor de constructii)
1.4.Aveam asigurat un loc de munca la absolvirea scolii, indiferent de nivelul acesteia
1.5.Aveam asigurate alimentele de baza la pret subventionat. Pe ‘’sub mana” gaseai in schimb orice dar la suprapret( dublu)
1.6.Toti muncitorii beneficiau de posibilitatea petrecerii concediului in statiuni de tratament din tara
1.7.Aveam peste tot restaurante unde se gaseau de toate, mai putin pizza…pretul unei fripturi cu salata si garnitura era de 25 de lei si acest pret ganditi-va era raportat la un salar minim pe economie de 2050 de lei!
1.8.70 % din cei ce stateau la ”coada” la paine, foloseau acest produs ca hrana la porci, pentru ca mai apoi sa faca specula cu produsele de carne rezultate. 50% din cei ce stateau la ”coada” la zahar, foloseau acest produs la prepararea clandestina a tariilor si a vinurilor pe care la fel ca si in cazul carnii , erau materializate clandestin…cu alte cuvinte aveam dreptul sa facem specula, fiind antrenati pentru ceea ce va urma,1989…!
1.9.Aveam posibilitatea si dreptul de a ne achizitiona un autoturism. Era greu sa stai 5 ani la coada, in aceelasi timp sa faci si rost de bani din economiile salariale? O familie, reusea cu usurinta sa puna deoparte 80.000 de lei in 60 de luni! Si mai spun unii tradatori ca aveam bani si nu aveam ce face cu ei… 1333 de lei/ luna pusi la CEC, iti aduceau masina( DACIA) in curte in 5 ani.
1.10 Aveam emisiuni TV, precum telecinemateca, teleenciclopedia, tezaur folcloric, un zambet pe 16 mm,seara de teatru, emisiuni cu rol educativ. Aveam si emisiuni ( 1 ora pe zi) de propaganda si minciuni! Norocul nostru ca nu aveam decat TVR 1 si TVR 2. Acum avem 20 ore/zi la 50 de canale, emisiuni pentru indobitocire si ne laudam …ca-i ”democratie”.
1.11.Carnea se gasea mai greu, in sensul ca statul nu garanta decat 60 gr/zi. Carnea comercializata era in schimb neinjectata cu grasime lichida cum se practica in prezent.Cunosc producatori de mezeluri , ce fara nici o gluma, introduc in parizer hartie igienica in locul celulozei alimentare care-i mult mai scumpa. Legumele la fel erau mai putine dar neotravite cu INITIU !
1.12.Aveam cu totii dreptul de a ne exprima ideile, asa zisa cenzura era exercitata de chiar tradatorii din dec.1989, cu scopul evident de a denatura realitatea din tara si de a adancii prapastia nemultumirilor existenta intre popor si presedinte. Tradarea incepuse cu mult inaintea lui 1989 !
1.13. Aveam cele mai multe spitale pe cap de locuitori. Cele mai bune scoli superioare din europa. Cele mai multe statiuni balneo…dar din nefericire cei mai multi tradatori. Tradarea care incepuse era una metodica si sustinuta financiar atat de URSS cat si de occident.Ceausescu, reusise in martie 1989, nu numai sa plateasca datoria externa dar sa si capitelizeze intreprinderile romanesti. Excedentul valutar exista si ‘’stupii” erau plini de ”miere”. Toate intreprinderile privatizate cu metoda MEBO, aveau conturile burdusite cu bani pentru retehnologizare.

va urma
p.s. Trebuie sa plec pe santier…
---------------------------
Mai multe , din amintirile anilor trecuti , amintiri ale epocii de aur gasesti aici : http://ceausescu.cc/

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .