Influenta violentei TV asupra copiilor

Programele oferite de televiziuni sunt cateodata prea violente pentru a putea fi vizionate de catre copii. Limiteaza si supravegheaza accesul copilului la tv.

Televiziunea din ziua de azi este mult mai violenta si explicita decat televiziunea de acum 20 sau 30 de ani. In orice moment, copilul tau poate deschide televizorul si sa vada violenta, limbaj explicit sau scene care sunt uneori mai mult decat sugestive.

copiiAceste emisiuni pot fi vizionate prin intermediul televiziunii prin cablu, in emisiuni normale, la stiri si in desene animate.


Ce s-a intamplat cu televiziunea?


Datorita numarului crescut de posturi tv si datorita pretului scazut pentru vizionarea acestora, programele tv au inceput sa emita ceea ce adultii vor sa vada: violenta, nuditate si situatii sexuale.

Se pot pune anumite restrictii odata cu abonarea la televiziunea prin cablu. Insa aceste restrictii nu sunt de ajuns pentru a ne proteja copiii.

Studiile au aratat ca prea multa televiziune poate cauza o imunitate si indiferenta fata de groaza si violenta. Dupa ce vad persoane omorate sau ranite, exista probabilitatea ca cei mici sa nu poata face diferenta intre situatiile reale si situatiile pe care le vad la televizor.

Copiii ar putea interpreta violenta ca pe un mod de a solutiona problemele, imitand ceea ce vad la televizor. Copiii aflati intr-un loc de joaca vor crede ca sunt niste supereroi care se lupta cu oamenii rai.

Prea des copiii sunt raniti sau ii ranesc pe altii si nu realizeaza consecintele severe ale actelor lor.

Copiii care se pot identifica cu un anumit personaj ca victima, se simt adesea nervosi ca cineva ca ei au fost raniti. Urmarirea excesiva a violentei de la televizor poate duce copilul la o agresivitate excesiva.

Impactul televiziunii poate sa se vada abia in adolescenta sau mai tarziu, iar studiile au aratat ca aceasta violenta nu tine cont de rasa, religie sau de dezvoltarea social-economica, toti copiii sunt afectati in egala masura de aceasta.

Canalele de stiri pot fi mai daunatoare pentru copii decat alte emisiuni tv. Atunci cand copiii realizeaza ca stirile prezinta evenimente reale, violenta ii poate speria. Stirile de azi pot fi accesate de oriunde.

Este greu sa nu afli evenimentele majore care au loc datorita echipelor de stiri care analizeaza aceste situatii in detalii, care i-ar putea speria chiar si pe adulti. Efectul acestor stiri asupra copiilor este categoric unul negativ.

Cum putem sa ii ajutam pe copii sa faca diferenta intre stiri si violenta?


Pentru inceput putem sa le limitam accesul la televizor. Sa-i lasam sa devina absorbiti de alte activitati precum cititul, jucatul si petrecerea timpului in aer liber. Ajuta-i sa-si gaseasca un hobby si sa se implice in diverse activitati benefice.

Atunci cand se uita la televizor, asigura-te ca stii la ce se uita iar daca simti ca nu este ceva adecvat, nu-i lasa sa se uite si fa-ti timp pentru a le raspunde la intrebarile care i-ar putea framanta.

Atunci cand copilul se uita la ceva violent si il supara in mod evident, este important sa il faci sa treaca peste acel moment. Asigura-te ca il faci sa inteleaga ca ceva real e ceva permanent, in timp ce situatiile din filme nu sunt permanente.

Comunicarea dintre tine si copil e cheia rezolvarii temerilor si grijilor.

Nu putem controla toate lucrurile la care este expus un copil. Insa daca incepem sa lucram cu cel mic de acasa, facem primul pas pentru a-l ajuta.

Trebuie sa te implici pentru a asigura o dezvoltare buna si o maturitate a copilului. Copiii mici vor avea nevoie de ghidare la fel de mult ca cei mai mari, doar cu o alta abordare.

Iubirea si stiinta ii poate duce pe copii departe. Televiziunea obisnuia sa deschida usile mintii si inca poate face acest lucru, daca se vizioneaza in mod responsabil.

Nu elimina complet televiziunea din viata copilului, elimina violenta si limbajul explicit. Urmariti emisiunile tv in familie si urmareste-ti copilul in acest timp.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .