Apple si-ar putea spiona utilizatorii prin iPhone-uri

Autor : Andreea Dihel

-----

In incercarea de a face iPhone-urile furate de nefolosit, Apple ar putea recurge la metode antifurt mai bizare. Asa se face ca gigantul din Copertino vrea sa puna la punct un sistem de control la distanta.


Apple lucreaza la brevetarea unui sistem care va bloca telefonul mobil care face actiuni "suspicioase". Compania este deja in stare sa stearga anumite aplicatii de pe terminalele sale, prin urmare acest sistem nu pare iesit din comun sau de nerealizat.

Reprezentantii Apple declara ca serviciul este pus la punct pentru a stopa furtul de smartphone-uri iPhone si a le face de nefolosit de catre hoti. Aplicatia se va activa atunci cand anumite operatiuni ale iPhone-ului, ca deblocare ilegala, vor fi inregistrate de catre terminal.



Mai mult, iPhone-ul furat va putea detecta daca un alt utilizator foloseste telefonul mobil printr-o medota de "spionare audiovizuala". Telefonul mobil va compara fata si vocea persoanei comparand datele cu cele ale utilizatorului.

Cei de la Apple mai declara ca parametrii oficiali ai cumparatorului de iPhone vor fi informatii stocate in memoria terminalului. Totusi, o astfel de metoda ar incalca intimitatea utilizatorului, iar Apple nu pare sa fie deranjat de acest lucru.

------

Daca sunt gadget-uri pe care le-am uitat sau despre care vrei sa stii mai multe, trimite propunerile tale pe adresa contact@acasa.ro. Ajuta-ne sa fim mai buni!

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul de Mobile

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .