DIETE, REGIMURI, EFORTURI IN ZADAR?!

Astazi va propun un subiect cu iz de talk show. Sa vorbim despre nutritie. De ce ii spun subiect cu iz de presa? Pentru ca, in bunul spirit romanesc in care toata lumea este buna la toate, toate revistele si mare parte dintre emisiunile TV ne invata sa mancam. Din pacate sunt atat de multe pareri ca, nu mai stii pe care sa le urmezi. Unii spun sa mananci ceva, altii te indeamna la regim, pe de alta parte vin alti specialist sa iti explice cum ca ce a zis ala de pe postul de vis-à-vis nu e bine ci ca altceva trebuie sa mananci.

Foarte putini sunt insa cei care ne indeamna sa mergem la un medic specialist care ne poate indruma catre ceea ce face bine corpului nostru. Si mai putini sunt cei care vorbesc despre problemele reale care ne pandesc in cazul in care nu facem nimic.

Este adevarat ca nu excelam la capitolul nutritionisti si ca cei care sunt sunt, sunt foarte greu accesibili (ma refer la sistemul sanitary de stat), insa, eu cred ca fiecare dintre noi isi poate permite niste consultatii la un medic specialist care activeaza in domeniul privat.

Credeti-ma ca va vorbesc in deplina cunostinta de cauza. Un nutritionist adevarat te indruma intr-un mod de viata complet. Cu suplimente, cu vitamine, cu sport, cu mancare variata si bogata. Scopul vietii nu este privarea de satisfactii pe de o parte pentru a obtine rezultate positive pe de alta parte. Ci o imbinar perfecta a tuturor.

In ultimii ani am fost destul de des prin spital de diabetici (tatal meu sufera de aceasta boala pe care excelentii nostri specilisti nu i-au depistat-o inainte de a fi prea tarziu si, mai mult dact atat, odata descoperita boala nu i-au fost prezentate pericolele ce-l pandesc astfel incat in acest moment, dupa ce a trecut prin niste operatii absolute oribile, intr-un system hamesit de spagi, a ajuns intr-un scaun cu rotile).

Sa ne intoarcem la drumurile mele dese prin acest spital. Pe toate usile, geamurile, peretii, existau afise care ne avertizau ca, mancatul nesabuit, haotic si fara pic de responsabilitate ne duce direct catre o boala cu care va trebui sa traim DOAR in restrictii.

Asta a fost momentul in care m-am speriat si, am inchis presa si televizorul si am decis sa merg la un nutritionist cu care sa ma pot consulta in ceea ce priveste conduita mea generala.

Astfel, am aflat ca organismul nostru elimina zilnic o cantitate de insulina. Ca in momentul in care mancam cate putin si des (cele 5 mese zilnice célèbre), aceasta cantitate se elibereaza cate putin, se distribuie egal in locurile in care ar trebui sa ajunga si permite organismului sa functioneze correct. Daca insa, manacam rar si mult sau, si mai grav, foarte putin (un mar seara) aceasta distributie a insulinei se face inegal – la mancat putin se elibereaza toata cantitatea odata in celalalt caz prea putina cantitate in marea cantitate de alimente. Ceea ce innebuneste functiile organismului, bila cedeaza, si, incet, incet toate se dau peste cap.

Stiti ca peste tot se zice ca si o jumatate de ora de mers pe jos reprezinta un bun exercitiu fizic zilnic. Aceasta miscare insa ar trebui sa vina in completarea unei alimentatii sanatoase si corecte si, in acest fel, toate functiile se dreneaza.

Sau un alt punct pe care nutritionistii TV si care se cred jurnalisti omit sa il spuna: ne ingrasam mult si din cauza toxinelor pe care le acumulam prin intestinele noastre.

Ar trebui sa se stie ca, de doua ori pe an trebuie sa facem niste cure de detoxifiere pentru ca totul sa fie bine cu noi. Primavara, cand trebuie sa ne curatam dupa multele carnuri manacte peste iarna, si toamna cand ne pregatim pentru “hibernare”.

Nu vreau sa ii contrazic pe specialisti insa cred cu tarie ca toate indicatiile astea ar trebui sa fie la pachet. Si noi ar trebui sa ne pregatim serios pentru o viata echilibrata insa nu lipsita de placer.

Voi ce parere aveti, credeti ca ar trebui sa urmarim in continuare sfaturile din presa sau ar trebui sa ne tratam pe noi insine ca niste persoane cu structura si functionare unica si sa ne ocupam personal de noi?


Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .