Cand copiii imita supereroii....

Joaca de-a supereroii poate fi foarte distractiva si educativa pentru copii. Supravegheata atent, joaca poate deveni o metoda buna de informare a copilului tau.

Copii imita orice supererou care poate elimina toate obstacolele din calea sa. Cand copii incep sa zburde si sa se rostogoleasca, adultii isi fac, totusi griji ca vor aparea accidente. Uneori, adultii descurajeaza joaca de-a supereroii de teama ca va deveni prea perturbatoare, sau ca timpul pentru asa ceva nu e cel mai potrivit.

loc joacaTine minte ca acest tip de joaca ofera copiilor sansa sa isi infrunte temerile si sa isi arate capacitatile fizice.

Atunci cand este supervizata de adulti, “joaca de-a supereroul” poate ajuta un copil sa isi imbunatateasca capacitatile lingvistice si sa ii invete sa lucreze impreuna pentru a rezolva probleme, ca sa nu mentionez ca incurajeaza creativitatea.

Atunci cand copii pretind ca sunt supereroi, adultii ii pot ajuta sa profite de acest lucru.

Iata cateva sfaturi:

Arata copiilor ca supereroii nu sunt speciali doar datorita capacitatilor fizice. Scoate in evidenta atunci cand supereroii arata bunatate si intrajutorare fata de altii, si lauda copilul atunci cand face la fel.

Discuta cu copiii despre eroi adevarati. Prezinta-le personaje ca Maica Tereza sau Martin Luther King Jr. si discuta cum oamenii obisnuiti pot arata acte de curaj si bunatate.

Scoate in evidenta diferentele intre filme, televiziune si viata reala. Cand vezi actori care se prefac ca zboara pe fereastra sau sar peste masini in viteza, explica copiilor de ce “sa nu incerce asa ceva acasa”.

Fa niste reguli legate de cand si unde se poate desfasura joaca de-a supereroul. Poti limita aceasta joaca, uneori dura, pentru zonele exterioare, sau pe perioada pauzelor.

Ajuta copiii sa isi cladeasca interesele prin joaca de-a supereroul. Privind la Razboiul Stelelor, copilul ar putea invata despre calatoria in spatiu.

O revista despre Spiderman il poate ajuta sa invete despre insecte. Uita-te dupa oportunitati de invatare pentru copii.

Fii atenta la joaca mult prea agresiva. Implica-te daca vezi ca un copil devine prea agitat sau nervos. Cand dispare buna dispozitie si apar amenintarile si plangerile, ajuta copii sa isi revina, sau incheie jocul.

Arata-le ca esti acolo sa ajuti si sa oferi optiuni. Poate e timpul sa faci o pauza sau sa afli de ce a aparut frustrarea. In orice caz, arata-i clar copilului ca agresiunea fizica sau verbala nu este acceptabila.

Ofera copiilor sansa de a face alegeri si de a-si asuma responsabilitati. Copii se plictisesc atunci cand activitatile nu sunt antrenante, si frustrati atunci cand sunt prea avansate.

Fii atenta la copii pentru a stii cand sunt pregatiti pentru noi provocari, cum ar fi sa te ajute cu o reteta sau sa se imbrace singuri.

Lauda copii atunci cand realizeaza “pasi” mari, cum ar fi descifrarea unui puzzle sau sa invete sa isi scrie numele. Copii pot imita supereroi in continuare, dar vor avea mai multa incredere in timp ce se joaca si in viata de zi cu zi.
----------

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .