TOP : Oameni faimosi pe nume Adolf !

Multi dintre noi au auzit despre un singur Adolf. Cati dintre voi au auzit despre cei prezentati mai jos?

Adolf Von Henselt

Adolf Von Henselt

Captura foto din wikipedia.org

Compozitor si pianist de origine germana, Adolf Von Henselt s-a nascut la Schwabach, Bavaria. A inceput sa studieze vioara la varsta de 3 ani, iar la varsta de 5 ani primeste primele lectii de pian sub indrumarea lui Johann Nepomuk Hummel, scrie yuppy.ro.

In anul 1832 se muta la Vienna unde cunoaste succesul ca interpret, dar unde isi continua si studiile. Peste cativa ani se muta la Sankt Petresburg unde devine inspector de muzica in cadrul Institutului Imperial pentru Educatia Femeilor.

Adolf Von Hendselt este cunoscut mai ales pentru firea sa retrasa. Nu ii placeau aparitiile publice avand de cele mai multe ori atacuri de panica. Medicii de la curtea tarista l-au suspectat de paranoia si i-au recomandat sa nu se mai expuna in public. Ultima aparitie „live” a compozitorului a fost in anul 1867 cand a vizitat Anglia.

Stilul compozitional al lui Henselt este o combinatie intre virtuozitatea lui Franz Liszt si „atingerea suava” a lui Hummel. Adolf von Henselt a influentat intreaga scoala de muzica a Rusiei. De altfel, Sergei Rachmaninoff considera ca foarte multe din oeprele sale au fost influentate de Henselt.

Adolf Loos

Adolf Loos

Captura foto din wikipedia.org

Este un faimos arhitect german ce s-a nascut in anul 1870 in Cehoslovacia. Adolf Loos a influentat vital arhitectura moderna, fiind adeptul unor linii drepte, fara ornamente. Este considerat un adevarat vizionar al arhtecturii si unul dintre temerarii curentului modernist.

Adolf Loos a studiat Colegiul Tehnic Imperial din Rechenberg – Bohemia, dar imediat s-a inrolat in armata servind in interesul acesteia.

In cautarea unei vieti mai bune, in 1893, se muta in Statele Unite unde lucreaza ca maturator si spalator de vase. Se intoarce in Europa in 1896 unde scrie mai multe tratate de arhitectura ce au stat la baza dezvoltarii multor universitati de arhitectura din lume.

Cea mai mare parte din munca lui Adolf Loos poate fi gasita in cartile de specialitate, dar cladirile(putine la numar) construite de el pot fi admirate in Paris, Viena, Praga si alte capitale europene.

Adolf Merckle

Adolf Merckle

Captura foto din Time

Germanul miliardar Adolf Merckle poate fi considerat prima victima a crizei economice recente(din randul oamenilor bogati). Merckle s-a sinucis in anul 2009 aruncandu-se in fata trenului. Adolf Merckle era al 44-lea miliardar din intreaga lume, potrivit Forbes.

Problemele pentru miliardarul german au inceput in 2008, cand, a incercat sa speculeze o eventuala cadere a actiunilor firmei Wolkswagen. Pierderile rezultate in urma acestei tranzactii s-au ridicat la cateva sute de milioane de euro in mai putin de 2 zile.

Potrivit unui comunicat emis de familia acestuia (post-mortem) problemele financiare au fost cele care l-au impins pe Adolf Merckle sa se sinucida.

Adolf Eugen Fick

Adolf Eugen Fick

Captura foto din wikipedia.org

Numele se refera defapt la 2 persoane, unchi si nepot. Amandoi, sub numele de Adolf Eugen Fick, au influentat atat medicina cat si psihologia.

Unchiul, Adolf Eugen Fick, a studiat mai intai matematica, dar si-a descoperit pasiunea pentru medicina, stiinta pe care a studiat-o ulterior. Legile lui Fick se folosesc la descrierea cantitativă a difuziei, ca proces de transport de substanţă.

Munca sa l-a influentat si pe nepotul sau, care a studiat medicina la fel ca si batranul unchi. Nepotul, Adolf Eugen Fick, este cel care a inventat lentilele de contact si care a pus bazele multor tratate despre oftalmologie

Adolf Hurwitz

Adolf Hurwitz

Captura foto din wikipedia.org

Majoritatea persoanelor au auzit de Hurwitz din formula matematica Riemann-Hurwitz. In fapt,Adolf Hurwitz este un matematician celebru care a influntat fundamental stiinta numerelor.

Lucrarea de dizertatie pe care a sustinut-o in anul 1881 face referire la studiul eliptic modular. Dupa aceasta, devine profesor la Universitatea din Gottingen, ulterior ocupand , pana la sfarsitul vietii, postul de profesor extraordinar al Politehnicii din Zurich. Printre elevii care au studiat sub indrumarea lui Hurwitz s-a aflat si Albert Einstein.
-----
via :link

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .