Top 10 locuri din lume la care ai interzis sa le vizitezi


Sunt locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte putine lucruri. Detin secrete bine pazite, iar legendele nascute pe seama lor sunt numeroase.


Galerie foto:


Care sunt cele mai fascinante dintre acestea? Iata o scurta trecere in revista, propusa de site-ul Dreyx.com.

10. Mezhgorye

Muntele Yamantau si orasul Mezhgorye (cunoscut in trecut sub numele de Beloretsk-15 si Beloretsk 16) ascund unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei.

Se znoveste ca muntele Yamantau are legatura cu expresia "Mana Moarta". Mai exact, cu puterea de comanda nucleara si sistemul de control al rachetelor strategice.

Suna foarte mult a proiect subteran secret, in cazul unui razboi nuclear.

9. Arhivele secrete ale Vaticanului

Biblioteca Vaticanului.http://www.vaticanlibrary.va/home.ph...&res=1280x1024 Numarul 1 in clasamentul celor mai bine pazite institutii din tot statul papal. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au "reputatia" de a ascunde informatii despre scandaluri in care au fost implicate personalitati importante, secrete si descoperiri dintre cele mai socante, toate pastrate in siguranta de-a lungul a secole de tacere si discretie.

8. Clubul 33

Walt Disney a simtit nevoia unui loc privat, special, in care sa se poata intretine cu sponsorii sau alti oaspeti. Prin urmare, in 1967, a luat nastere Clubul Exclusivist. Dupa moartea sa, Disney Land a decis ca acest Club 33 sa fie deschis numai pentru membrii speciali si oaspetii lor. Exclusiv pe baza unei legitimatii. Misterul? In iunie 2007, lista de asteptare pentru cei care doreau sa devina membri era veche de 14 ani. Ea s-a inchis in aprilie/mai 2007, astfel ca nimeni nu stie cum poate avea acces in clubul lui Walt Disney.

7. Moscova. Metroul 2

Rusia are un sistem secret de linii de metrou care sunt paralele cu cele ale metroului public din Moscova. Lungimea Metroului 2 se zvnoneste ca ar depasi-o chiar si pe cea a celui public. Se spune care are 4 linii si 50 pana la 200 de metri adancime si ca face legatura intre Kremlin si cartierul Serviciului General de Securitate, aeroporul Vnukovo 2 si un oras subteran la Ramenki, la care se adauga alte locuri de importanta nationala. In 1994, mai multi lucratori de la serviciul urban au gasit accidental urme ale sistemului subteran. .

6. White's Gentlemen's Club

White's este un club londonez al gentlemenilor, construit in 1693 de un imigrant italian, Francesco Bianco. La inceput, aici se vindea ciocolata calda, o delicatesa rara si foarte scumpa la vremea respectiva.

In secolul al XIX-lea, cladirea era exclusiv destinata tinerilor gentlemeni provenind din inalta societate. Teoretic, toti domnii la moda aveau statutul de membru, dar practic numai cei foarte influenti aveau acces. Astazi este cunoscut mai mult ca un loc de socializare si jocuri de noroc. Ca si in cazul clubului lui Walt Disney, nu se stie nimic insa despre cum poti sa ajungi membru.

5. Aria 51

Aria 51 este cunoscuta pentru natura secreta si incontestabila legatura ca studii clasificate despre fenomene neobisnuite. Asa se face ca a devenit un punct de interes pentru teoriile moderne legate de OZN-uri. Localizata langa Lacul Groom, este o mare baza militara secreta care sustine dezvoltarea testelor experimentale si a sistemelor de arme. Perimetrul de securitate este pazit de forte militare private. Baza nu apare pe nicio harta publica a Statelor Unite. Cine incearca sa patrunda in aria de securitate risca sa fie ucis.

4. Camera 39

Aparuta in 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizatii din lume. Misiunea ei: sa obtina sustinere straina pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord. Puternica entitate care exista de zeci de ani, este banuita ca ar scoate fonduri din contrafaceri si contrabanda cu droguri si arme. Banii sunt folositi de Kim, potrivit expertilor, numai ca sa cumpere loialitatea oficialilor de rang inalt si sa pastreze controlul asupra tarii. Camera 39 se banuieste ca este localizata intr-o cladire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.

3. Marele Altar Ise

Marele Altar Ise este considerat unul dintre cele mai sacre locuri din Japonia. Dedicat zeitei Soarelui, este cunoscut inca din anul 4 i.H. Altarul este daramat si reconstruit o data la 20 de ani, ca parte a convingerilor Shinto despre moarte si reinnoire a naturii. Singurele persoane care au acces in templu sunt membrii familiei regale si inaltii preotii.

2. Mount Weather



La 74 de km distanta de Washington DC, exista o baza militara secreta, localizata in adancurile unui munte, langa o localitatea rurala Bluemont, Virginia.

Mount Weather este de fapt un oras subteran. Aici se presupune ca sunt strazi, cafenele si spitale, un sistem propriu de purificare a apei, cladiri de birouri, un mic lac cu apa proaspata din izvoarele subterane si chiar un sistem de televiziune. Toate controlate de Agentia Federala a Managementului de Urgenta. In cazul unui razboi nuclear, presedintele, cabinetul sau si restul Biroului Executiv s-ar putea muta in Mount Weather.

1. Menwith Hill

Este un loc aflat sub administratia Fortelor Aeriene Britanice, cunoscut pentru legaturile cu reteaua de spionaj Echelon. Baza Menwith Hill este langa Harrogate in nordul Yorkshire-ului, Anglia. Este cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume, care deserveste atat Regatul Unit al Marii Britanii, cat si Statele Unite. Aici este cheia retelei mondiale de supraveghere electronica si spargerea codurilor secrete, adica ceea ce se numeste "hacking".

Mentiuni:

S-4 (Sectorul 4)

Da, are legatura cu Aria 51. A ajuns in atentia publica in 1989, cand Bob Lazar a declarat ca a lucrat acolo, studiind activitatea OZN-urilor. Lazar pretindea ca sunt 9 hangare care adapostesc 9 aeronave de diferite forme. Nu a negat ca aici ar ajunge toate dovezile despre existenta extraterestrilor.

Pine Gap

Se crede ca este una dintre cele mai mari statii terestre Echelon, cunoscuta pentru armele sofisticate din dotare, radare antirachete si actiuni de spionaj. Pine Gap este condusa atat de guvernul Statelor Unite, cat si de cel al Australiei, iar angajatii nu au voie sa spuna nimic despre ceea ce se intampla in interior. Ceea ce o face o arie clasificata secreta de maxima importanta.

Biserica Sfintei Maria din Zion

La Sfanta Maria din Zion se pare ca se afla Chivotul Legii. Numai calugarul-gardian poate vedea Chivotul, tinand cont de pericolele descrise in Biblie pentru cei care nu sunt binecuvantati. Calugarul este ales de manastire si are datoria sa stea inchis in capela pentru tot restul vietii. Potrivit History Channel ,http://www.history.com/ se spune ca multi dintre calugari au murit la scurt timp dupa ce au fost alesi, cei mai multi suferind de cataracta, capatata in timp ce aveau grija de capela.

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .