Secretele sanatatii?

Iata-ne la inceputul unui nou an, a unei noi parti a vietii noastre sau, cum se spune prin filme, “Astazi este prima zi din restul vietii noastre”. Sper ca si voi sunteti la fel de tonice si pline de optimism ca si mine. Este un nou inceput, putem sa facem tot ceea ce nu am reusit anul trecut, sau macar sa incercam sa facem.

Primul pas catre o viata “libera” este acela prin care ne revenim dupa perioada de sarbatori si dupa frigul din ultimele saptamani. Dupa cum probabil ca toate stiti, incepem sa ne pregatim corpurile pentru primavera, pentru verificarea medicala de inceput de an.

Asadar, primul pas este detoxifierea. Ceaiurile sunt cele mai bune aliate in lupta noastra cu toxinele. In aceasta parte vorbim despre o curatire a intregului corp. Despre eliminarea toxinelor accumulate intern dar si despre acumularile externe.

Un ten luminous, curat si neted este unul din visurile noastre care poate deveni realitate daca invatam sa acordam tenului ingrijirile potrivite.

Un aspect foarte important, care nu trebuie uitat, este sa folosim produse naturale pentru a ne atinge scopul cosmetic.

Astfel, folosind plante, legume, fructe, efectul acestora se va resimti destul de repede cu simpla conditie a perseverarii in folosirea lor.

Trebuie sa mai stim si ca numeroase afectiuni ale pielii pot fi prevenite, tratate si/sau ameliorate cu aceste minuni ale naturii.

Haideti sa trecem in revista cateva dintre aceste roade ale pamantului pe care le putem folosi la ingrijirea fetei.

Astazi va voi vorbi despre binefacerile plantelor asupra tenului nostru.

Laptuca – frunzele oparite se pot folosi pentru tratarea tenurilor congestionate, pentru albirea si luminozitatea tenului (mentine prospetimea si tineretea pielii obrazului). Infuzia de laptuca se obtine din 100 gr laptuca la 500 ml apa; la infuzie se poate adauga si miere de albine.

Levantica – se foloseste in tratamentul acneei, sub forma de comprese, folosind infuzie 5%. Se mai foloseste la ingrijirea tenului gras, dar se pot folosi si ca adaos in apa de baie pentru relaxare.

Musetelul este antiseptic si decongestiv. Se foloseste pentru tenurile irritate si congestionate, sub forma de comprese cu infuzie 5-10%. Infuzia de musetel se foloseste pentru spalarea fetei in locul apei obisnuite dar si la bai de aburi pentru curatirea obrazului.

Mararul – se foloseste pentru calmarea tenurilor congestionate. In 500 ml de apa se pun 2 legaturi de marar, se fierb 20-30 de minute si apoi se lasa la racit. Se strecoara si astfel obtinem “apa de marar”. Se recomanda tenurilor grase cu porii dilatati.

Sunatoarea – are actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, calmanta. Adaugand musetel, nalba, salvie – in parti egale, putem obtine o solutie care ne ajuta in tratarea tenurilor uscate, irritate, congestionate, avand, in acelasi timp, si actiune stimulatoare.

Crinul – din petala sau radacina pentru intretinerea tenului gras.

Socul este indicat tenurilor uscate, irritate, congestionate, avand actiune antiseptic, antiinflamatoare – atentie nu se folosesc flori proaspete direct pe piele sau mucoase.

In articolul viitor ma voi intoarce ca sa va povestesc despre legume si fructe si actiunea lor vitala asupra pielii noastre.

Va dau intalnire in articolul viitor si, pana atunci, va doresc lectura placuta…

de Valentina Popescu

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .