Copiii plangaciosi

DDaca copilul tau apeleaza la planset de fiecare data cand ii faci cea mai mica observatie sau pentru ati atrage atentia iata ce poti face.

Tachinarea este de obicei o parte normala a copilariei. Unii copii pot fi tachinati intr-un mod foarte prietenos de catre prieteni, dar de asemenea se poate intampla sa fie tachinati intr-un mod care sa le scada stima de sine.


Daca ridici putin vocea, daca razi de ei, daca te amuzi pentru o greseala pe care au facut-o, ei izbucnesc in lacrimi si suspina de parca lumea a luat sfarsit.

Primul lucru pe care trebuie sa ti-l amintesti, este ca nu trebuie sa te infurii pe copilul tau cand acesta plange. Stima lui de sine este suficient de scazuta. Daca va avea impresia ca esti suparat pe el il vei face sa creada ca exista ceva in neregula cu el.

El nu vrea decat aprobarea si dragostea ta, iar daca tu te superi cand el plange, va crede ca niciodata nu va fi destul de bun pentru tine.

Atunci cand face o greseala, incearca sa te concentrezi pe lucrurile pozitive la inceput. Daca varsa sucul de exemplu, nu fac mare lucru din asta. Poti sa-i spui ce fericita esti ca a terminat toate legumele din farfurie sau ca s-a comportat foarte bine.

Spune-i ca poate ar fi mai bine sa nu-si tina paharul atat de aproape de bratul sau, ci ca ar fi mai bine sa-l puna in partea cealalta a farfuriei, sau departe de marginea mesei. Invata-l cum sa-si schimbe comportamentul fara sa-l certi.

Incearca sa-l tachinezi cat mai putin. Daca copilul tau este extrem de sensibil pana si la cea mai mica remarca, abtine-te de la orice remarca, care i-ar putea rani sentimentele, chiar daca stii ca este doar o gluma.

Cu toate acestea, daca ai si alti copii care nu sunt atat de sensibili, poti sa-i folosesti pentru a-i arata copilului tau ca tachinarea poate fi inofensiva, sau il poti invata sa faca din tachinare o forma de rezistenta.

Daca copilul tau mai sensibil vede cum reactioneaza fratii sai la glume si la tachinarea prietenoasa, ar putea invata sa nu lase aceste lucruri sa-i raneasca sentimentele.

Chiar daca nu vrei sa-i ranesti in mod deliberat sentimentele copilului, incearca de asemenea sa nu-l menajezi prea mult sau sa fii prea protectiva.

Daca incerci sa-l menajezi de cate ori incepe sa planga, sau daca nu-l lasi sa iasa afara la joaca pentru ca restul copiilor sa nu-i raneasca sentimentele, pe termen lung ii vei face mai mult rau decat bine.

Singurul mod in care copii isi pot dezvolta o mare stima de sine este prin activitati si interactiunea cu colegii lor. Daca il cocolosesti prea mult el va stii ca poate iesi din orice situatie neplacuta daca incepe sa planga. Daca lucrurile nu merg asa cum vrea el, poate sa fuga la mami.

In cea mai mare parte, copiii care trec printr-o astfel de faza „plangacioasa “, isi revin cu timpul, dar asta doar daca tu ca parinte ii inveti modalitati eficiente de a face fata circumstantelor negative.

Daca copilul tau vine la tine plangand pentru ca s-a descurcat prost la un test, scoate mai intai in evidenta intrebarile pe care le-a facut bine inainte de a te concentra pe cele pe care le-a gresit.

Lasa-l sa stie ca tu intelegi ca aceste intrebari au fost destul de grele pentru el si de aceea esti foarte mandra de el ca a reusit sa le faca pe celalalt corect, apoi sugereaza-i sa petreceti putin timp impreuna si sa incercati sa rezolvati intrebarile la care a gresit.

Ar trebui sa te gandesti ca ai putea avea o problema cu totul opusa, un copil insensibil, caruia nu-i pasa cum este tratat sau cum ii trateaza pe altii.

Acest comportament ar fi mult mai greu de corectat. Sensibilitatea este de fapt, o trasatura pozitiva, dar numai daca ii arati copilului tau cum sa-si controleze emotiile si sentimentele si sa nu se lase controlat de acestea.

Nu vrei un copil care isi ascunde sentimentele. Vrei un copil care poate prelua controlul in orice situatie si poate reactiona in modul cel mai pozitiv.

El deja simte ca exista atat de multe lucruri pe care nu le poate controla, astfel daca il inveti cum sa-si controleze si sa-si exprime sentimentele, isi va construi increderea in sine si se va transforma dintr-un copil plangacios intr-un adult fericit si foarte increzator in puterile sale.
-----------
VIA : LINK

Niciun comentariu:

WINTER

WINTER

Gandind ...

Gandind ...

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva. Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail remusvoda@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila .